The Body Shop Matte (Liquid) Lipsticks

Dat The Body Shop fijne producten heeft wat betreft huidsverzorging wist ik al, maar iets wat ik nog niet vaak had geprobeerd waren de make-up producten van dit merk. Natuurlijk weet ik dat het merk ook een aardige make-up lijn heeft, maar tot op heden had ik er niet veel van aangeschaft. Er zijn tenslotte ook zoveel merken! Ik werd echter wel érg nieuwsgierig toen ik een persbericht en even later ook een pakketje ontving van de nieuwe (liquid) lipsticks. Ik testte zes kleuren en lat ze graag aan je zien.

Er zijn in totaal 7 nieuwe, matte lipsticks bijgekomen; een mooi aantal lijkt mij! Ik ontving drie kleuren en van links naar rechts zijn dit;

Sienna Rose Matte; een prachtige nude kleur. Deze kleur is eigenlijk geschikt voor iedere dag en is door het matte effect nog net een stukje mooier. Dit is dan ook zeker een favoriet van mij.

Osaka Plum Matte; wederom een prachtige kleur, al is deze een heel stukje donkerder. Osaka Plum is -zoals de naam het al zegt- een bessenkleurtje. In de huls lijkt hij een stukje donkerder dan op de lippen en lijkt hij meer bordeauxrood, maar op de lippen neigt hij toch meer naar paars.

Havana Red Matte; en tot slot een hele felle, rood/oranje tint. Hij neigt meer naar oranje dan naar rood en dat zie je op de lippen net zo goed terug als in de huls. Een hele bijzondere kleur!
Alsof 7 mooie kleuren nog niet genoeg waren gaan we nog gewoon eventjes door! The Body Shop bracht namelijk ook 12 Liquid Lipsticks uit. De liquid lipstick trend is nog steeds heel erg populair (en ik snap helemaal waarom, want ik ben er inmiddels ook al weer een tijdje dol op), en met 12 nieuwe kleuren zit er vast wel eentje tussen die je leuk vindt! Van links naar rechts zijn dit de kleuren;

Windsor Rose; Windsor Rose komt vrij overeen met Sienna Rose, het enige verschil is dat deze een stukje rozer is. Wederom erg mooi en zeker een groot favoriet van mij. Dit is een perfecte kleur bij een wat donkerdere ooglook. 

Nairobi Camellia; deze kleur vind ik niet te vergelijken met één van de drie lipsticks, maar hij is wel érg mooi. Dit is een iets donkerdere kleur, toch is hij heel goed draagbaar en pak ik hem er op dagelijkse basis graag bij.

Sydney Amaryllis; en tot slot wederom een felle, rode kleur. Dit keer neigt hij meer naar koraalrood dan naar oranje, en wauw; dit is echt een topper. Op de lippen is hij nog mooier dan in de huls, hier ben ik echt heel enthousiast over. 
Sienna Rose - Windsor Rose
Nairobi Camellia - Sydney Amaryllis
Havana Red - Osaka Plum

Zijn ze niet stuk voor stuk prachtig? Over de kleuren ben ik zeker te spreken. Het enige wat ik op de lipsticks heb aan te merken is dat ze er in de huls toch wat anders uit zien dan op de lippen. Voor mij geen probleem -ik vind ze als nog erg mooi- maar ik snap dat het wat verwarrend kan zijn. Zo is Osaka Plum echt meer paars dan bordeauxrood (want daar lijkt hij in de huls meer op).

Het aanbrengen van de (liquid) lipsticks ging echter prima. De liquid lipsticks zijn vrij creamy en hebben een wat boterige substantie waardoor ze makkelijk over je lippen glijden. De matte lipsticks zijn wat stroever en hebben meerdere laagjes nodig, maar uiteindelijk is het effect erg mooi.

De enige kleur waar ik niet mega enthousiast over ben is Osaka Plum. Deze kleur brengt heel stroef aan en is daarbij ook niet echt egaal te krijgen. Op mijn swatch zie je dan ook duidelijk kleurverschil op meerdere plekken, want hoe lang ik ook bezig bleef; deze kreeg ik helaas niet mooie egaal. Van een afstandje overigens niet te zien, maar op zo'n swatch foto zie je het natuurlijk wel.

Over all ben ik heel tevreden over de kleurtjes. Ze zien er mooi uit, brengen fijn aan én zijn heel goed geprijsd. Wat mij betreft zeker aanraders!

The Body Shop Matte Lipstick - €12.00 per stuk
The Body Shop Matte Liquid Lipstick - €9.00 per stuk
'' Welke kleur is jouw favoriet?

22 opmerkingen

 1. De producten zien er stuk voor stuk prachtig uit! Sydney Amaryllis is qua kleur en dekking toch wel mijn favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Teresa Palm02-01-2017 09:48

  Oeeh, Sydney Amaryllis vind ik echt super mooi. Ik weet niet of ik hem zelf zou durven dragen, maar wauw. Hij is echt heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zijn ze stuk voor stuk mooi zeg! Prachtige en duidelijke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hé? Ik ben ook zeker enthousiast over de kleurtjes. Bedankt voor je lieve complimentje :)

   Verwijderen
 4. Prachtige kleuren! Ik heb er ook een aantal ontvangen en ben er erg tevreden over.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nairobi Camellia is mijn favoriet, die ziet er heel erg mooi uit! Echt een kleurtje die ik elke dag zou dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zien ze er mooi uit zeg, en je foto's zijn ook al zo prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Matte liquid lipsticks staan mij niet zo , maar ik vind de kleuren wel leuk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat jammer zeg! Ik vind een glossy lipstick de ene keer ook weer veel mooier, maar over het algemeen ben ik toch wel een fan van matte.

   Verwijderen
 8. Wat een mooie kleuren! Sienna Rose is mijn favoriet :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw Havana Red ziet er mooi uit! Zelf heb ik Sicily, een hele donkere kleur

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, wat heb je mooie lippen. De kleur Nairobi Camellia vind ik het mooist! Zo'n kleur zocht ik nog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, wat een ontzettend lief complimentje Denise! Ik vind het altijd weer een hele opgave om mijn lippen op elke foto ongeveer gelijk te 'poseren', lukt niet altijd even goed, maar ik doe mijn best haha.

   Verwijderen
 11. Ik vind Windsor Rose een supermooie kleur :-) x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel mooi! Windsor Rose is mijn favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooie kleuren! Wel jammer dat sommige wat minder goed aanbrengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wow, Sydney Amaryllis staat je echt amazing!

  BeantwoordenVerwijderen