€1.00 Make-Up Remover Doek

Ik gebruik inmiddels al een paar jaar het Micellair water van Garnier, waar ik ook absoluut dol op ben. Ik kwam alleen steeds vaker een microvezeldoek tegen die al je make-up zou verwijderen. Het leek mij eigenlijk te mooi om waar te zijn, maar toen ik zo'n doek bij de Action spotte kon ik het niet laten hem mee te nemen. Hij kostte minder dan een euro en ik wil al graag verklappen dat ik er ónwijs enthousiast over ben. Nieuwsgierig naar het resultaat? Lees dan snel verder.

De doek is eigenlijk heel simpel. Hij heeft een candyfloss roze kleurtje met een witte rand, en aan de binnenkant is er op een aantal plekken een naad genaaid. Hierdoor kun je je vingers verdelen over de vakken en steeds een ander punt van de doek gebruiken om mee schoon te maken.
Veel meer dan dat stelt het dan ook niet voor. Je wast de doek één keer voordat je hem gaat gebruiken (anders krijg je last van losse vezels en dat is niet prettig), waarna je hem natmaakt en je eigenlijk je make-up al kunt verwijderen. Je hoeft geen make-upremover, micellair water of wat dan ook te gebruiken; de bedoeling is dat je puur en enkel de doek gebruikt om je make-up te verwijderen.
Ik vond het oprecht te mooi om waar te zijn klinken, zeker voor een doek die minder als een euro kost, maar ik ben héél positief verrast. Ik heb alleen de doek natgemaakt met warm water op de plekken waar ik hem heb gebruikt en ben met ronddraaiende bewegingen over mijn gezicht gegaan. Zoals ik dat normaal met een wattenschijfje zou doen.

En het mag dan niet de meest smakelijke foto zijn; je ziet wel dat deze doek écht goed werkt. Ik ben denk ik zo'n twee minuutjes bezig geweest voordat mijn make-up er voor 90% af was. Ik gebruik na micellair water ook altijd een toner van LUSH om de laatste restjes te verwijderen, en ook hier deed ik dat.

Mijn conclusie is heel eenvoudig; ik ben onwijs blij dat ik deze doek ben tegengekomen. Het is niet zo dat ik mijn watjes nu helemaal laat liggen, ik denk dat ik daar nog steeds regelmatig naar zal grijpen, maar zeker wanneer ik wat gevoeligere ogen heb vind ik deze doek heel prettig werken. Het enige nadeel is dat je hem elke keer moet wassen, wat dan ook voor mij gelijk de enige reden is om hem niet dagelijks te gebruiken!

Deze doek is voor < €1.00 te verkrijgen bij Action.
'' Heb jij al eens zo'n make-up remover doek geprobeerd?

11 opmerkingen

 1. Kijk, dat ziet er goed uit voor een euro!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw als dit zo goed werkt zou ik er gelijk twintig van aanschaffen haha, hoef ik me geen zorgen te maken of ik hem snel genoeg heb gewassen. Superfijne review, bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga er ook nog een paar bij halen zodra ik weer bij de Action kom, werkt echt ideaal.

   Verwijderen
 3. Ik heb deze ook en ben er ook blij mee! Vooral op de dagen dat ik geen zin heb in een lang gezichtsreinigingsritueel, ook merk ik dat mijn huid minder droog is doordat ik minder (zeep)producten gebruik op mijn gezicht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat laatste merk ik nog niet (mijn huid is altijd héél erg droog na het reinigen), maar superfijn dat dat bij jou wel het geval is!

   Verwijderen
 4. Dat klinkt goed! Dan zou je er bijna een paar aanschaffen zodat je ze steeds kan wassen en niet misgrijpt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook twee van deze doeken aangeschaft. Ik wil vanaf dit jaar namelijk geen wattenschijfjes meer gebruiken. In het kader van duurzaamheid.. :) Ik heb al uitwasbare wattenschijfjes. Deze twee doeken moeten nog steeds eerst even in de wasmachine uitgewassen worden, maar ik heb nu al zin om ze te gaan gebruiken. Ook jouw review laat maar weer zien dat ze echt de moeite waard zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel goed inderdaad, en het bespaard ook nog eens. Ik ben benieuwd wat je er van gaat vinden. :)

   Verwijderen
 6. Ik gebruik ook het spul van Garnier. Love it, maar nu ook heel benieuwd naar dit doekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt wel goed voor een euro, maar ik hou het toch nog bij mijn watjes haha :D x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik pak er meestal ook gewoon mijn watjes bij, maar een paar keer in de week vind ik dit wel erg fijn!

   Verwijderen