Blooming teas

Dat ik dol ben op thee is geen geheim. Ik kan genieten van een kop koffie, maar over het algemeen kies ik toch liever voor een kopje thee. Het is rustgevend en er zijn zo onwijs veel verschillende smaken. Een smaak voor bij het ontbijt, een smaak voor de lunch enzovoort. Iets wat het thee drinken nog specialer maakt zijn theebloemen, en die had ik tot op heden nog niet geprobeerd. Nieuwsgierig was ik er wel naar, en vandaag laat ik jullie er ook kennis mee maken.
De theebloemen die ik ontving zijn van SensaTea en is een combinatie van een doorzichtige theepot met vijf theebloemen. Een doorzichtige theepot is eigenlijk essentieel voor deze bloemen, omdat je ze gebruikt om een hele pot te zetten. Nu kan dat natuurlijk ook in een dichte pot, al is het effect van de theebloem dan niet te zien. Een doorzichtige pot geeft je de ruimte om de theebloem te zien ''bloeien'' en is zeker een eyecatcher voor je gasten!
De set die ik ontving bestaat uit vijf theebloemen én een mooie doorzichtige theepot. De smaken van de theebloemen zijn allemaal groene thee, en dat is voor mij dan ook gelijk het enige nadeel. Ik ben dol op zwarte thee door de overduidelijke smaak en vond dat hier wat tegenvallen. Groene thee heeft al wat minder smaak en ik vond dat hier ook het geval. Mocht je toch een liefhebber zijn van groene thee en die smaak nog wat te sterk vinden, dan is dit de ideale oplossing.

Maar laten we heel eerlijk zijn, deze theebloemen zijn alleen al fantastisch voor het effect! Je legt een theebloem in het water, giet er flink wat heet water op (hoe meer water, hoe mooier ze zich ontpoppen) en in een paar minuten heb je én een pot thee, én een prachtig plaatje. Heel erg leuk als je theedrinkende gasten op bezoek hebt, want ik denk niet dat iedereen dit al eens heeft gezien.

Ik ben zeker enthousiast over de theebloemen en als ze ooit nog eens beschikbaar zijn in een 'zwarte thee' variant ben ik helemaal om. Voor nu vind ik ze vooral heel erg leuk door het uiterlijk, maar als je een liefhebber bent van groene thee zit het met de smaak ook vast goed!

Theepot Lotus + 5 Theebloemen - €29.99
'' Heb jij wel eens een theebloem geprobeerd?

13 opmerkingen

 1. Ik ben hier ook zo benieuwd naar, het ziet er zo mooi uit! Zelf hou ik ook niet zo van groene thee maar ben wel benieuwd hoe dit smaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het ziet er zeker mooi uit! Ik ben benieuwd wat je van de smaak vindt :)

   Verwijderen
 2. Dit ziet er erg mooi uit! Ik heb dit eigenlijk nog nooit zo gezien. Inderdaad ook leuk voor de gasten om te zien! X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I am such a big tea fan and this looks really cool! Love that picture ♥ Xo Niomi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat vind ik er altijd zo gaaf uitzien! Hoewel het ook een beetje vreemd blijft om zo'n plantje in je drinken te hebben haha ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt haha, maar het is wel érg leuk om eens te zien en proberen.

   Verwijderen
 5. Leuk! Ik heb deze een keer besteld bij Cotton & Scents. Alleen vond ik de smaak echt niet lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer! Om de smaak zou ik ze ook niet opnieuw kopen, maar de vorm is wel érg leuk.

   Verwijderen
 6. Zoiets heb ik nog nooit gezien! ziet er goed uit

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ziet dit er leuk uit! Ik ben een groot fan van groene thee, dus dit lijkt me wel wat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je al fan bent van groene thee denk ik dat je dit inderdaad erg lekker zult vinden.

   Verwijderen