Het verschil van een filter + Mijn tips

Het verschil van een filter. Tegenwoordig zijn er zoveel handige snufjes waar je een foto nóg mooier door kan maken dat ik niet inzie waarom je het niet zou gebruiken. Zo af en toe lees ik ergens wel dat sommige mensen er een hekel aan hebben en het nut niet zien (waarom zou je je foto nepper maken dan dat hij is), maar persoonlijk zie ik er alleen maar voordelen van. Daarom geef ik jullie een kijkje in hoe ik mijn foto's bewerk én waarom ik het doe, want het verschil is werkelijk enorm!

Je zou het bijna niet geloven, maar dit is toch echt dezelfde foto als de bewerkte hierboven -en onder-. Ik neem mijn foto's met mijn Canon 1100D óf iphone 6, en gebruik daarbij twee softboxen voor extra verlichting. Grotendeels van mijn foto's neem ik namelijk s' avonds waardoor ik geen gebruik ken maken van daglicht. 

Het is natuurlijk verschillend hoe ik mijn foto's bewerk, want die van mijn Instagram bewerk ik véél meer als die van mijn blog. Op mijn blog pas ik altijd de helderheid van een foto aan en stel ik hem scherper en verwijder ik eventuele plekjes waar ik mij aan kan irriteren op een foto. Niet heel veel gefotoshop, en het verschil tussen mijn blogfoto's en Instagram foto's is daardoor wat groter.

Voor mijn Instagram komt er namelijk een heleboel meer bewerking aan toe. Ik ben een tijdje stil geweest op Instagram, maar momenteel ben ik weer een stuk actiever én ben ik druk bezig met een nieuwe feed.
Want zo ziet mijn foto er voor Instagram uit, na het bewerken. Dit is een vrij simpele flatlay met een aantal van mijn favoriete producten (o.a. Mac - Dainty, mijn Swarovski ringen en mijn Hourglass palette).

Ik pas hier ook de helderheid aan (via Instagram zelf) naar meestal het maximale. Mijn foto's stel ik hier verder niet scherp, maar geef ik wel wat meer warmte. Om hem nog iets lichter te maken verwijder ik ook een gedeelte van de schaduwen én gooi ik er tot slot nog een filter overheen.

Qua filters gebruik ik niet altijd dezelfde, maar mijn voorkeur gaat uit naar de filters met een warme ondertoon. Die passen het mooiste bij elkaar en geven mijn foto's een warmere gloed.

Tot slot zorg ik nog voor een witte rand om mijn foto's, waarvoor je verschillende apps hebt. Squaready is één van mijn favorieten, daar kan je kiezen voor verschillende diktes (ik heb zelf een vrij dunne) maar hierdoor lijkt de scheiding tussen je Instagram foto's tohc net iets groter. Iets wat ik persoonlijk een heel stuk mooier vind in een feed!

Ik ben heel benieuwd wat jullie favoriete stijl is qua het bewerken van foto's voor je blog, Instagram, Facebook of whatsoever. Laat het me zeker weten in de comments!

Mocht je mij nog niet volgen via Instagram kun je mij vinden onder de naam @kellymulderx.
'' Hoe bewerk jij jouw foto's het liefste?

12 opmerkingen

 1. Wow, wat een verschil! Dat had ik echt niet verwacht haha. Je nieuwe Insta-feed vind ik ook echt supermooi.

  Liefs Teresa ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een verschil van dag en nacht, prachtig! Ik bewerk mijn foto's ook, maar niet zo veel als jij. Dat ga ik nu toch maar eens proberen! Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad een enorm verschil, zeker voor mijn Instagram vind ik een aardig bewerkte foto erg mooi :)

   Verwijderen
 3. Oeeeh het filter dat jij pakt is echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Filters zijn erg leuk om mee te experimenteren en maken veel verschil! Zelf pas ik mijn foto's voor Instagram altijd aan via VSCO.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het gebeurt zelden dat ik mijn foto’s voor mijn blog niet bewerk. Maar ik heb softbox niet. Ik maak de foto’s altijd wat lichter. Instagram staat ik al een tijdje stil. Jammer eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Softboxen kan ik je wel echt aanraden, ik kan niet meer zonder haha!

   Verwijderen
 6. Wauw wat een verschil, prachtige foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een hele mooie filter gebruik je!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dat verteld en uitlegt hoe jij je foto's maakt.

  BeantwoordenVerwijderen