Simon Lévelt - Lady Earl Grey

Review over koffie zullen jullie niet heel snel op mijn blog zien -dan moet het wel bijzonder goede koffie zijn-, maar reviews over thee des te meer. Simon Lévelt is zeker één van mijn favoriete merken van Nederlandse bodem, en één van mijn nieuwste theesmaken was de Lady Earl Grey. In combinatie met mijn nieuwe tea strainers is mijn collectie weer even aangevuld, en deel ik hem vandaag graag met jullie.

Mijn nummer één thee smaak is absoluut de English Breakfast smaak van Whittard, maar dat kan altijd veranderen. Bij elke theesmaak ben ik nieuwsgierig of het mijn favoriet op dat moment verbeterd, wat tot nu toe niet gebeurde.

Deze thee kon daar natuurlijk verandering in maken. Lady Earl Grey is de klassieke Earl Grey smaak, maar dan een heel stuk lichter van smaak. Dat stond uiteraard vermeld in de omschrijving, al vind ik hem persoonlijk wel echt een heel stuk lichter. Hij is nog zeker lekker, maar mag van mij toch wel iets sterker. Ik houd namelijk van donkere thee en bij Earl Grey mis ik zo toch wel iets.

Wat dan wel weer een lekkere toevoeging is, is de oranjebloesem. Deze proef je vooral nadat je een slok hebt genomen, de nasmaak. De nasmaak is ook wat bitterder en dat maakt de thee eigenlijk helemaal af.
Als je een liefhebber bent van English Breakfast & Earl Grey en daar een beetje een middenweg in zoekt is dit zeker een aanrader. Het is niet mijn nieuwe favoriet (Ik vind de reguliere Earl Grey van Simon Lévelt toch lekkerder), maar ik zou hem zo af en toe zeker wel aanschaffen.

Mocht je nou niet zo'n fan zijn van zwarte thee ben je hier ook aan het juiste adres voor andere smaken. Groene thee bijvoorbeeld, of verschillende koffiesmaken als je niet zo'n fan bent van thee.

Simon Lévelt Lady Earl Grey - €3.40
Theefilter - €7.50

'' Wat is jouw favoriete theesmaak?

13 opmerkingen

 1. Ik vind zelf Earl Grey altijd net wat aan de sterke kant dus ik denk dat ik deze wel heel lekker ga vinden. Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan is dit vast een goede keuze voor jou! Ben benieuwd wat je er van vindt :)

   Verwijderen
 2. oh ik hou echt van earl grey thee! wat leuk dat je dit deelt! prachtige kwaliteit foto's ook

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind die filtertjes echt super mooi haha. Thee drink ik verder niet zo vaak, koffie ook niet trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mmm klinkt goed
  ik hou wel van earl grey persoonlijk

  liefs
  Karlien
  Polished Cats

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben meer van de groene thee! Mooie foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt lekker! Zelf drink ik ook veel meer thee dan koffie; sowieso is thee één van mijn favorieten om te drinken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik drink ook aardig wat kopjes per dag, voelt ook zo rustig in je lichaam vind ik altijd.

   Verwijderen
 7. Simon Levelt heeft zulke heerlijke thee! Deze lijkt me echt lekker. Mijn favoriet is de mango thee van hun!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het heerlijke thee van Simon & levelt<3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Looks delicious! Zelf ben ik meer van de fruitige smaken, zoals aardbei, bosvruchten of kers!
  Liefs,
  Elles

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar houd ik dus juist totaal niet van, haha. Leuk dat smaken zo verschillen :)

   Verwijderen
 10. Oeh lekker! Ik vind die zeef ook echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen