Calvin Klein - ck one summer eau de toilette

Het is nog niet zo ver, maar met de nieuwste geur van Calvin Klein voelt het alsof de zomermaanden al een stuk dichterbij komen. Ieder jaar komt er een nieuwe variant van 'one summer' uit, en de geur van dit jaar is weer een hele fijne. Hij ziet er zomers uit en ruikt net zo! Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

De flacon van ck one summer is al jarenlang hetzelfde, al weten ze het toch voor elkaar te krijgen om deze flacon ieder jaar weer in een nieuw jasje te steken. Dit jaar is wat mij betreft absoluut de mooiste flacon tot nu toe, al kunnen de meningen daar natuurlijk over verdeeld zijn.

De verpakking is lekker strak, maar heel zomers door de felle kleuren én het reliëf in de achterkant van het parfum. Het flesje loopt van iets donkerder blauw over tot bijna blank glas, en is afgewerkt met de knaloranje letters van Calvin Klein. Alles schreeuwt zomer, en daar heb ik mede dankzij dit zomerse geurtje al heel erg veel zin in.

Als ik deze geur in de winkel zou zien staan zou ik er in eerste instantie niet heel erg snel naar toe lopen; ik ben een hele grote liefhebber van sterke en warme geuren en vind het in de zomer ieder jaar weer moeilijk om een parfum te kiezen waar ik mij helemaal fijn bij voel. Een geur die iets lichter is, maar toch zorgt voor een vrouwelijk én zelfverzekerd gevoel.

Omdat ik hem in eerste instantie niet zelf zou gaan ruiken is de ontdekking van deze geur voor mij nog leuker. Natuurlijk kijk ik altijd eerst naar de geurnoten en had ik daardoor al wel verwacht dat ik hem prettig zou vinden; toch is een geur altijd anders in de realiteit en kan hij dan heel anders overkomen. Voor mij nochtans een fijne verrassing!
De geurnoten:
Top: Limoen, citroen, komkommer
Hart: Vurig trio van pepers
Basis: Romige musk, Guaiac-hout, Saffraan

Wanneer ik de geur opspuit ruik ik in eerste instantie duidelijk de komkommer, gemengd met een combinatie van citroen en limoen. Precies zoals de topnoten, wat ik bijzonder vind. In de meeste geuren ruik ik niet gelijk alle noten; in dit geval is dat exact zo. Een hele frisse start, in eerste instantie een geur voor een luchtige zomerdag.

Al snel bloeit de geur verder open en kom je terecht bij de hartnoten. De geur word langzaamaan iets kruidiger, al vind ik hem zelf het lekkerste wanneer ik hem al een paar uurtjes draag. Dan word de geur nog een stukje kruidiger en warmer. De geur zelf lijkt door de dag heen eigenlijk mee te veranderen, hoe gek dat wellicht ook klinkt. 

Bij het opspuiten begint het geurtje als een frisse zomerdag, maar naarmate ik hem op heb word het langzaam iets donkerder en zie ik de zonsondergang op het strand al voor mij; de geur veranderd in een zwoele zomeravond en ebt zo langzaam maar zeker weg.

Ik ben verrast, en dat bedoel ik absoluut positief. ck one summer is een heel fijn geurtje die ik de komende tijd er zeker veel bij zal pakken. Een aanrader als je nog op zoek bent naar een geur voor deze vrolijke seizoenen. Het geurtje is ook nog eens héél erg budgetproof, dus ook met een wat lager budget kan ik je hem zeker aanraden!

Calvin Klein - ck one summer eau de toilette - 100 ML €38.84
'' Wat is jouw favoriete geur voor de zomer?

13 opmerkingen

 1. Bijzondere combinatie van geurnoten! Het flesje ziet er inderdaad heel zomers uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je dit mooi beschreven! Ik wil deze zeker even gaan ruiken. Ben sowieso fan van de originele One en ook andere parfums van Calvin Klein, je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Als je al dol bent op de geurtjes van Calvin Klein is het zeker een aanrader :)

   Verwijderen
 3. Klinkt als een lekker parfum, deze wil ik wel in het echt ruiken=)
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fantastische geurbeschrijving, ik krijg gelijk een zomers gevoel. Ga deze geur zeker ruiken in de winkel! Liefs ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik ben benieuwd wat je er van vindt :)

   Verwijderen
 5. Ik laat normaal geen reacties achter maar deze geuromschrijving vond ik zo lekker, good job haha. Ik ga hem binnenkort zeker even ruiken! Lijkt me super.

  Liefs Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit lijkt mij echt een heerlijke parfum, ready for summer!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh krijg al helemaal zin in de zomer! Klinkt als een erg lekker geurtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb echt genoten van deze review haha, ik voel het zomersfeertje al helemaal. Lijkt me een super lekkere geur en helemaal binnen mijn budget dat is heel fijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben heel benieuwd naar dit geurtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hmmm.. deze geur klinkt zo lekker! Ik ben dol op frisse, zomerse geuren. Ik zou ook niet snel op dit flesje aflopen, maar gelukkig weet ik dankzij jou hoe lekker hij is. Snel ruiken!

  BeantwoordenVerwijderen