Kneipp Voetverzorging

Nu het mooie weer er aan zit te komen vind ik de verzorging van mijn voeten nóg belangrijker. In de winter zijn voeten veel minder zichtbaar dan in ze lente en zomer, want dan draag ik in ieder geval graag open schoentjes. Je voeten verzorgen is geen probleem meer, want Kneipp heeft een hele vernieuwde lijn speciaal voor dit lichaamsdeel!

De collectie van Kneipp bestaat uit maar liefst vijf producten, waarvan de eerste twee bedoeld zijn voor een voetenbad; de voetbadkristallen en het voetbadbruistablet.

De producten in deze lijn hebben allemaal een vrij sterke, aanwezige geur. Nu mag dat ook voor de voeten, al vind ik het geen vervelende geur. Het is een duidelijke citrusgeur en zeker in de zomer is dit heel erg fris.

De voetbadkristallen zijn hiervan mijn persoonlijke favoriet. Deze verfrissen, reinigen én verzorgen de voeten binnen no-time. Het is heerlijk om een teiltje met warm water te vullen, er wat kristallen in te strooien en de voeten er een tijdje in te laten weken. Ik doe dit ongeveer een kwartiertje, en nadat ik mijn voeten er uit haal voelen deze onwijs lekker zacht aan.

Ook het voetbadbruistablet werkt voor mijn voeten ontzettend goed. Ik ga hier hetzelfde te werk; ik vul een teiltje, stop er de helft van een tablet in en blijf ongeveer een kwartiertje met mijn voeten in het badje. Na de tijd voelen mijn voeten net zo zacht als bij de kristallen. Omdat ik graag aardig wat op voorraad heb vind ik de kristallen het prettigste werken, al zijn deze tabletjes vooral handig voor bijvoorbeeld op vakantie; ook dan verdienen je voeten extra aandacht. Zo'n tabletje neemt dan veel minder ruimte in dan een hele pot.

Kneipp Voetbadbruistablet - €1.89 (80 gram)
Kneipp Voetbadkristallen - €7.99 (500 gram)
Nadat ik mijn voeten heb afgedroogd is het tijd voor de volgende stap; een voetcrème of butter. Ook hiervan heeft Kneipp beide varianten, te gebruiken naar eigen smaak. Mijn persoonlijke favoriet? De crème.

Tot een paar jaar geleden was ik altijd dol op butters, al merk ik dat ik tegenwoordig toch sneller naar een crème grijp. Deze trekken bij mij veel sneller in én ik vind het over het algemeen net wat hygiënischer. Crèmes zitten vaak in een tube, butters meestal niet.

Deze voetcrème zit in een handige tube van 75 ML en beschermt, herstelt, verzorgt, hydrateerd en versterkt de huidbarrière. Daarnaast geeft de crème ook aan dat hij jeuk verlicht. Ideaal! Hij trekt bij mij inderdaad snel in én zorgt er voor dat mijn voeten verzorgd en gehydrateerd aanvoelen.

Kneipp 5-in-1 voetcrème - €8.59 (75 ML)
Voor de butter geld qua werking hetzelfde. Hij zorgt ervoor dat mijn voeten minder droog aanvoelen, al duurt het in dit geval iets langer voordat het product volledig is ingetrokken. Zelf vind ik dat iets minder fijn, waardoor ik sneller naar de crème grijp. Wel is deze iets voordeliger als de crème in verhouding met hoeveel product je krijgt.

Kneipp Voetbutter - €8.99 (100ML)
Het laatste product is het enigste product waar ik niet écht een oprechte mening over kan geven; de eeltcrème. Ik ben zelf gezegend met hele goede voeten en heb vrijwel geen last van eelt. Mocht je dat wel hebben is deze crème bedoeld om de eelt langdurig te verminderen en ik kan me voorstellen dat je daar heel erg blij mee kunt zijn.

Kneipp Eeltcrème - €8.49 (50 ML)

Een hele lijn voor de voeten, met stuk voor stuk fijne producten. Kneipp heeft bij mij hoog gescoord en ik ga deze producten de komende maanden nog zeker veel gebruiken. Nog even een klein weetje; mocht je diabetici hebben is deze lijn volgens Kneipp ook geschikt.

'' Wat is jouw favoriete product qua voetverzorging?

15 opmerkingen

 1. Zelf gebruik ik al jaren de voetcrème van L'Occitane maar deze producten lijken me ook fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. L'Occitane heeft ook altijd fijne producten inderdaad!

   Verwijderen
 2. Mijn voeten voelen de laatste tijd erg droog. Ik ga een kijkje nemen of dit iets voor me is. Klinkt goed allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die voetbadkristallen lijken mij super lekker, ik ben dol op voetenbadjes zo af en toe en nu word het er inderdaad weer tijd voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n voetbadbruistablet lijkt me wel wat! Ik heb op dit moment de Qing Fa-voetscrub en de Lao Tze-voetenbalsem van Rituals in gebruik. Heerlijk verfrissende producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zelf gebruik ik een voetcrème van Clarins en die bevalt mij super goed. Tot nu toe nog niets gevonden wat ik fijner vind, maar een budget optie zou super zijn. Deze ga ik in gedachten houden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik die van Clarins ook áltijd. Deze komt zeker in de buurt :)

   Verwijderen
 6. Klinkt heel erg fijn zeg met avocado.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kneipp is zo fijn! Momenteel ben ik echt fan van de Arnica producten, werken echt top. Mijn voeten hebben inmiddels ook wel weer een opknapbeurt nodig..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Arnica douchegel heb ik ook geprobeerd, best een fijn product! Deze lijn bevalt mij iets beter :)

   Verwijderen
 8. Oeh, ben erg benieuwd naar de voetbutter! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een fijne producten. Altijd goed om zo nu en dan aandacht aan je voeten te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ah heerlijk zo ik ben erg benieuwd geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Sabine Molendam31-03-2017 13:47

  Mij lijkt het een fijne lijn!

  BeantwoordenVerwijderen