Mijn eerlijke mening over de Macarons van Ladurée

Bijna iedereen heeft er wel een mening over, en vandaag leek het mij de perfecte tijd om mijn mening met jullie te delen. Mijn mening over niets minder dan Ladurée, een Franse Patisserie die met namelijk bekend staat om hun welbekende macarons. Voor mij was het de tweede keer dat ik deze koekjes mocht bewonderen en proeven, maar is het de hype nu ook echt waard?

Mocht je nou nog nooit een macaron hebben geproefd (wat ik mij bijna niet kan voorstellen), leg ik het graag even aan je uit. Een macaron is een koekje met een zachte vulling. De buitenkant is bros, de binnenkant heeft een zachte vulling. Waar de vulling uit bestaat? Dat is bij elk koekje anders. Een aantal van mijn favorieten zijn chocolade, vanille en pistache.

Ik vind het altijd interessant om mensen hun meningen te lezen over dit soort luxeproducten. De een vind het simpelweg niet lekker, de ander vind het wel lekker maar vind het -het geld niet waard en de ander vind het fantastisch. Ik behoor tot die laatste groep.

Ik kan met recht zeggen dat ik nog nooit een macaron heb geproefd die ik net zo lekker vind als die van Ladurée. Niet alleen de smaken, maar ook de structuur van deze koekjes is heerlijk. Ik geniet van elke hap en na één macaron ben ik al bijna niet meer te stoppen.

Natuurlijk kan ik mij ook heel goed voorstellen dat er mensen zijn die het er niet voor over hebben. Je betaald voor zo'n delicatesse een paar euro per stuk, en já dat is absoluut veel geld. Even wat macarons bestellen om te serveren op een verjaardag doe je dan ook niet snel, dat gaat mij ook ver.

Maar jongens, het is niet alleen het koekje waarvoor je naar Ladurée gaat. Het is toch de hele belevenis eromheen? Dat is de kracht van dit bedrijf. Het magische winkeltje waar je door het snoezige uiterlijk eigenlijk niet omheen kunt én wilt. Het ziet er te leuk uit om niet naar binnen te gaan, en je kunt de zaak eigenlijk ook niet met lege handen verlaten.

Ik vind het fantastisch om alle macarons stuk voor stuk uit te zoeken, nog een blikje thee mee te nemen en mijn aankopen vervolgens bewonderen. Dat doe ik niet alleen bij Ladurée maar bij alle luxe merken waar ik een liefhebber van ben.

En naast die ervaring vind ik de macarons écht oprecht lekker. Het is ook geen makkelijk koekje om te maken, het kost heel wat ervaring en precisie om ze écht goed te maken. Dat heeft onder andere te maken met een bepaalde temperatuur. Ik ben er geen expert in en daarom koop ik ze lekker bij Ladurée.

Mochten jullie nou een zaakje kennen met oprecht goede macarons; please let me know. Ik ben onwijs benieuwd of ik gewoon op de verkeerde plek heb gezocht naar een lekkere macaron, want er zijn wellicht wel meer te vinden. Ik ben in ieder geval erg nieuwsgierig!

'' Wat vind jij van Ladurée?

12 opmerkingen

 1. Ze zijn heerlijk en ik vind de winkel en verpakkingen het helemaal af maken <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben gek op macarons alleen ken ik ze van onze plaatselijke bakker en niet van Ladurée. Het blikje en de maracons zie er goed uit! geloof gelijk dat ze overheerlijk zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je een goede bakker in de buurt hebt snap ik het helemaal. Ik ben benieuwd hoe lekker ze daar zijn :)

   Verwijderen
 3. Ik heb er zelf het geld niet voor over, maar ze lijken me super lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb nog nooit macarons van Ladurée geprobeerd, maar het staat wel echt op mijn bucketlist!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb er al wel eens verschillende geproefd, maar nog nooit die van Ladurée! :-) Ik koop mijne bij de Cups & Cakes, maar da's een winkeltje in de buurt van mijn werk :p

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik als echte macaronfan heb zelfs nog noooit een macaron van Ladurée op. Altijd 'goedkopere' of andere varianten (wel uit Parijs overigens!). Ik ben denk ik te bang dat als ik eenmaal die van Ladurée op heb, ik niets anders meer wil. Wat helaas slechts is voor de portemonnee, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies hahaha! Ik vind Ladurée ook simpelweg de aller lekkerste, alleen niet zo leuk voor de portemonnee natuurlijk.

   Verwijderen
 7. Ik heb deze nog nooit op maar ik vind de verpakking al super luxe

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mmmm zo lekker!
  wel prijzig natuurlijk

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb één keer macarons gehad, die waren van de Aldi. Die vond ik niet zo lekker, misschien moet ik deze maar eens gaan proberen haha! X

  BeantwoordenVerwijderen