Nordic Ware Hart Tulband Bakvorm

Weer een nieuwe bakvorm; ik hoor het je al denken. En ja, ik heb inmiddels een flinke verzameling aan bakvormen. Bijna allemaal van mijn favoriete merk; Nordic Ware. En ook deze bakvorm heb je al eens voorbij kunnen zien komen op mijn blog; een tijdje geleden deelde ik hem in mijn wishlist. Inmiddels heb ik ook deze prachtige vorm aan mijn collectie toe te weten voegen en natuurlijk deel ik hem weer graag met jullie.

Als ik een cake bak doe ik dat het allerliefste in een tulband vorm. Het ziet er net wat specialer uit als een reguliere vorm en je hebt er zoveel toffe vormen in die het allemaal nog specialer maken. Dit prachtige hart is daar één voorbeeld van. Deze is namelijk niet alleen fantastisch voor valentijnsdag, maar ook voor moederdag, de verjaardag van je geliefde of elke andere reden voor cake.

In deze tulband kun je ook een flinke cake maken, wat ik persoonlijk ideaal vind. De afmeting is 28x26,5x10 cm en dat is genoeg voor een flink aantal personen. Nordic Ware bakvormen zijn niet alleen fijn van formaat, ook de kwaliteit is heel hoog; de vormen zijn  namelijk van gegoten aluminium. De prijs ligt bij Nordic Ware dan wellicht iets hoger dan de gemiddelde bakvorm die je bijvoorbeeld bij Hema zult vinden; ze zijn ook een heel stuk unieker én ze blijven jarenlang meegaan.
Persoonlijk vind ik dat de prijs helemaal waard. Voor iets unieks leg ik gerust iets meer neer, en al helemaal als ik er ook nog veel langer plezier van kan hebben.

Bij deze vorm vond ik het in eerste instantie wat lastiger om hem helemaal perfect uit de vorm te krijgen, al ging dat bij de tweede cake een stuk beter dan bij de eerste. Op bovenstaande foto zie je het eerste resultaat, waar op de hoogste puntjes de cake lichtjes scheurde. Een kwestie van nog beter invetten, iets wat mij de tweede keer gelukkig goed af ging.

En hoewel de cake zo al leuk is vond ik hem met een klein beetje glazuur en fondant nog net een stukje leuker. Het is een vorm die je zo vrolijk kan maken als je zelf wilt en voor elke gelegenheid helemaal kunt aanpassen. Ik zal deze zeker nog met regelmaat uit de kast pakken!

'' Heb jij al eens een vorm van Nordic Ware geprobeerd?

16 opmerkingen

 1. Wauwie dit ziet er heerlijk uit! Supermooie vorm, jammer dat hij zo duur is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De cake ziet er heel mooi uit! En de bakvorm ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yum ziet er goed uit! Ik ben de laatste tijd ook meer emt bakken bezig en vind het zo leuk om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het ook altijd ontzettend leuk om te doen!

   Verwijderen
 4. ooh echt een super leuke vorm!

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat super leuk! En inderdaad de glazuur maakt het helemaal af.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij ziet er echt super leuk uit met het glazuur en de fondant. Echt perfect voor valentijnsdag haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo schattig! Perfect cadeau voor mijn moeder die helemaal obsessed is met bakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah wat een leuke cake is het geworden! Krijg meteen honger, haha :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind die bakvormen zo mooi, maar ik vind ze best wel prijzig voor een bakvorm.

  BeantwoordenVerwijderen