Therme Dutch Glory Whipped Body Cream

Therme heeft de afgelopen tijd producten uitgebracht met achtergronden van allerlei landen. Zo kwamen er op mijn blog al verschillende review voorbij; Brazilië en Marrakesh bijvoorbeeld. Dit keer brengt Therme een lijn met producten uit passend bij ons eigen land; de Dutch Glory lijn. Ik reviewde de Whipped Cream en deel mijn ervaring vandaag.

Heel nieuwsgierig was ik naar de geur van deze lijn; wat ruikt er nou typisch Nederlands? Deze lijn is een combinatie van tulpen, jasmijn en rozen; bloemen! De geurbeschrijving past bijzonder goed bij de verpakking (welke ik met het blauw en de tulpen érg leuk vindt), al vind ik de geur nou niet zozeer bloemig. Ik vind hem eerder wat melkachtig en frisser, met inderdaad een klein vleugje van jasmijn en tulpen.

Dat hij naar mijn mening wat melkerig ruikt vind ik juist een heel groot pluspunt. Ik ben dol op natuurlijke geuren met een natuurlijke basis. Deze lijn ruikt net wat bloemiger en frisser; een hele goede combinatie.

Het product wat ik probeerde is de Whipped Body Cream, daarnaast brengt Therme ook nog twee andere producten uit; een shower milk en een body lotion spray. Persoonlijk vind ik het altijd fijn om meerdere producten uit één lijn tegelijk te gebruiken, al probeerde ik het in dit geval apart.
Met mijn gevoelige huid is het moeilijk om een body cream te vinden die écht goed aanslaat. Ik gebruik over het algemeen bodylotions, deze trekken over het algemeen sneller in en leveren minder irritatie op, al moet ik zeggen dat het bij deze body cream mee viel. Doordat het product geklopt word is het iets minder dik dan een reguliere body butter, dat is prettig!

Het duurt bij mijn huid wel een tijdje voordat hij is ingetrokken (wat ik overigens niet erg vind, dit ben ik gewend van een body butter/cream), maar mijn huid voelt na gebruik wel erg zacht aan. Het enige nadeel is dat ik inderdaad last krijg van een lichte irritatie. Niet heel storend, maar wel aanwezig. Vooral nu het weer warmer word krijg ik hier extra snel last van.

Als je een normale huid hebt zul je hier normaal geen last van hebben en dan kan ik het product je ook zeker aanraden. Het is een flinke pot (250ML) en over-all vind ik het zeker een fijn product!

Terme Dutch Glory Whipped Body Cream - €7.95

11 opmerkingen

 1. Deze ziet er zacht uit, zeg! Inderdaad een leuk labeltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben erg benieuwd hoe deze ruikt , de geur klinkt erg goed =)
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind deze bodycream heerlijk maar hij is inderdaad wel behoorlijk geparfumeerd. Denk dat je er daardoor wat last van hebt? Heb ik vaak wel namelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mij word de huid altijd snel geïrriteerd als er veel parfum en/of alcohol in zit, zo vervelend!

   Verwijderen
 4. Zo een whipped body cream moet ik nog echt eens proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oooeh deze klinkt echt wel goed
  ziet er heel erg fluffy en voedend uit

  liefs
  Karlien
  http://www.polishedcats.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat jammer dat je huid er geïrriteerd door raakt, mijn huid is daarin gelukkig wel 'makkelijk' dus dit lijkt me een fijn product!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oooh dit is echt geweldig! Ik ben dol op Therme en heb van vrijwel elke wereldse geurlijn één product of meerdere. Deze geurlijn MOET ik hebben.. natuurlijk ook vanwege de heerlijke, bloemige geur!

  BeantwoordenVerwijderen