Calvin Klein - Eternity Summer for Men & Women

Nog niet zo lang geleden verscheen mijn review over de geur 'Ck One Summer' online, een frisse en zomerse geur waar ik heel enthousiast over was -en nog steeds ben-. Niet veel later ontving ik nog twee geuren van Calvin Klein, want naast de nieuwe editie van One brengt Calvin Klein ook twee andere parfums uit; Eternity Summer for men & women. Nieuwsgierig naar dit zomerse duo? Lees dan snel verder!

Wat mij gelijk al aansprak aan deze geuren is het feit dat er een variant voor dames én heren is. Mijn vriend en ik hebben al een heel stel parfums in onze collectie waarvan ik de damesgeur heb, en hij de herengeur. Deze geuren matchen niet alleen mooi op de kaptafel; het geeft ook een heerlijke combinatie van geur. Eternity heeft wat mij betreft een goede stap gezet door deze twee geuren te maken die érg goed bij elkaar passen.

Ik begin met Eternity for women; de geur voor dames. Dit flesje is elegant lang; het is gelijk duidelijk dat dit de geur voor dames is. Het flesje heeft een overgang van blauw naar warmgeel; het effect van een zonsondergang. In principe een heel eenvoudig, maar toch heel erg chique flacon. Een mooie blikvanger in mijn collectie!

De geurnoten:
Top: Steranijs, Bergamot, Woestijnroos
Hart: Osmanthus, Waterakkoord, Saffraan
Basis: Olibanum, Sandelhout, Huidmusk

De vorige geur van Calvin Klein beviel mij al goed, waardoor het voor mij bijna een wonder was dat ook deze geur zo goed aansloeg. Hij klonk al aantrekkelijk bij het lezen van de geurnoten; hij ruikt nog veel beter. Het is een perfecte combinatie van zoet én aantrekkelijk; precies waar ik naar zoek in een geur.

Als ik Etirnity draag begint hij vrij sterk. Het is een warme geur en in eerste instantie komt de bergamot goed naar voren; hij begint heel erg warm en komt steeds iets verder open. Langzaamaan ruik je ook de saffraan, wat zorgt voor een frisse twist aan de geur. Uiteindelijk sluit hij bij mij weer iets warmer af en ruik ik duidelijk een combinatie tussen sandelhout en musk; iets waar ik ook fan van ben. Als er musk of sandelhout in een geur zit verwerkt spreekt dat mij altijd al meer aan.

Hij begint warm en vrij sterk, wordt langzaamaan iets frisser en sluit weer wat warmer af. Ik vind hem heerlijk en met deze flacon van 100ML kom ik de zomer goed door!
De vrouwengeur was al een succes, wat alleen maar kan betekenen dat de mannengeur ook een succes zou worden als hij iets weg had van de geur voor vrouwen.

Ook de mannengeur zit in een flacon van 100ML, al is deze flacon iets stoerder. Hij is breder en tegelijkertijd een stuk minder lang; een duidelijk mannelijke uitstraling. Het flesje past nog steeds perfect bij de geur voor dames, wat mij betreft een mooie combinatie van flacons!

De geurnoten:
Top: Bergamotolie, Woestijnsalie, Gember
Hart: Viooltjesblad, Sambacjasmijn, Kokoswater
Basis: Sandelhout, Vetiverolie, Ziltige Musk

De geur voor mannen is gelijk al een stuk frisser bij het opspuiten. Als ik hem zo in het begin ruik zou ik hem niet aanschaffen voor mijn vriend, maar als ik iets langer wacht verander ik al gauw van mening. Het is wat anders als wat hij normaal draagt, maar voor de zomer is het absoluut een fijne geur.

In het begin ruik ik weinig van de Bergamotolie en Gember, al komt dit steeds iets duidelijker naar voren. Ik ruik ook een vleugje kokos, maar na een paar uur zijn we bij de eindgeur beland en word ik een stuk enthousiaster; ik ruik ook hier de sandelhout en musk waar ik zo dol op ben. Het is hierdoor gelijk een geur die een stuk warmer en sensueler is; daar ben ik dol op bij mannengeuren.

Niet alleen de vrouwengeur bevalt mij goed, ik ben ook dol op de geur voor mannen. Het is een zomers duo om te zien én te ruiken en wij zullen de geurtjes er deze zomer zeker met regelmaat bijpakken.

Calvin Klein Eternity Summer for Women - €54.95
Calvin Klein Eternity Summer for Men - €49.95
'' Wat is jouw favoriete geur voor de zomer?

8 opmerkingen

 1. Ik vind geuren omschrijven altijd zo moeilijk, maar jij doet het fantastisch! De geurtjes lijken mij super lekker. Mooie flesjes zijn het ook.

  Liefs Teresa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sabine Molendam18-04-2017 13:16

  Supermooie flacons! Het lijken mij fijne geuren. Ik ben benieuwd, ik zal ze zeker eens ruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben echt heel benieuwd naar de geuren. De flacons zijn wel leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supermooi die flacons, ik vind de geuren ook heel lekker als ik het zo lees. Ben super benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb nog nooit een parfum van Calvin Klein geprobeerd maar deze klinken wel goed! :)

  BeantwoordenVerwijderen