Guess 1981 Eau de Toilette Spray

Tot kort voorheen  voelde ik mij niet snel aangetrokken tot de geurtjes van Guess; ze bevatten vaak veel kleurtjes en zagen er (naar mijn mening) wat jonger uit. Ik zelf ben namelijk meer een fan van wat eenvoudigere en strakkere flacons, al vind ik Guess verder absoluut een leuk merk. Des te leuker dus, dat het merk dit keer een geurtje uitbrengt met een flacon die mij ook erg aanspreekt; Guess 1981. Ik deel mijn mening over deze geur vandaag met jullie!

Als je bij een geurtje met roze en zilver werkt, zit je bij mij vaak wel goed. Guess heeft gekozen voor een nude-roze tint, gecombineerd met een zilveren dol en label in zilver met wit. Het geheel ziet er heel strak uit, maar door het lieflijk roze kleurtje van de parfum toch ook vrouwelijk.

De geurnoten;
Top;
viooltjes en ambrette
Hart; jasmijnblaadjes, peer en sandelhout
Basis; cederhout, amber en musk

Wat ik in eerste instantie duidelijk ruik zijn de viooltjes. Guess 1981 begint als een hele zachte, bloemige geur; de viooltjes worden al snel opgevolgd door jasmijnblaadjes en een vleugje peer. De peer ruik je duidelijk, hij maakt de geur namelijk wat zoeter; een hele fijne geurnoot.

Pas na ene paar uurtjes begin ik de 'sterkere' geurnoten te ruiken. Als je mij een beetje kent weet je dat ik dol ben op sandelhout, cederhout en musk; een geur doet het al snel goed als één of meerdere van deze geurnoten er in verwerkt zijn. Drie stuks is wat mij betreft des te beter, deze geurnoten zorgen er namelijk voor dat de geur na een paar uur een stuk warmer is.

Hij is niet extreem houtachtig, je blijft de bloemen nog steeds ruiken én zo af en toe waait er een vleugje van de geur van peer over; het heeft wat mij betreft wel een toegevoegde waarde aan de geur. In het begin vind ik hem namelijk wat saaier (voor mij te bloemig), maar na even dragen ben ik juist érg enthousiast. Nu ruikt hij niet alleen vrouwelijk, maar ook erg sensueel.

Ik ben enthousiast! Een prachtige flacon, gecombineerd met een heerlijke geur én een fijn prijsje; wat wil je nog meer?

Guess 1981 Eau de Toilette Spray 
30 ml - €33.00
50 ml - €43.00
100 ml - €53.00

'' Wat is jouw favoriete geur op dit moment?

10 opmerkingen

 1. Dit lijkt me een heerlijke geur van Guess! Het trok mij ook niet echt aan, vanwege de flacons en vaak zoete, jonge geuren. Deze geur lijkt me wel iets voor mij, wanneer ik hem tegen kom ga ik zeker even ruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vond ik ook altijd, ik ben benieuwd wat je van deze geur vindt! :)

   Verwijderen
 2. Natascha Veld04-05-2017 10:46

  Wat een gave foto's! Echt een hele vrouwelijke geur lijkt me dit, en hij is super cheap inderdaad haha. Ik wil hem zeker proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Inderdaad een lekkere, vrouwelijke zomer geur :)

   Verwijderen
 3. mmm dit klinkt echt wel super goed eigenlijk
  liefs
  Karlien
  Polished Cats

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik houd ook altijd van een beetje een houtachtige geur. Voor de zomer is dat vaak wat te sterk maar in combinatie met de bloemen lijkt deze geur mij super lekker. Ik ben benieuwd

  Liefs Jasmine ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit klinkt als een lekkere geur, deze wil ik wel in het echt gaan ruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sounds like such a lovely scent to me! xo Niomi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een toffe foto's! De geur lijkt me superlekker, en hij is voor mij heel betaalbaar (:

  BeantwoordenVerwijderen