Mijn To Be Read lijst

Iets wat sommigen van jullie zich misschien nog herinneren, maar wat anderen nooit hebben geweten; een paar jaar geleden blogde ik niet alleen op mijn beautyblog, daarnaast had ik namelijk ook een boekenblog. Het was een periode waarin ik onwijs veel boeken las en waar ik ook erg van genoot, al heb ik momenteel niet meer de tijd en passie om de boeken te verslinden zoals ik dat destijds deed. Jammer, want het liefst lees ik op zijn minst iedere maand één boek. Omdat er nog zoveel gave boeken zijn die ik al in mijn bezit heb, of nog op mijn lijstje heb staan deel ik vandaag mijn 'To Read' lijst met jullie.

Gillian Flynn - Gone Girl; sinds ik 'Het meisje in de trein' las, ben ik er achter gekomen hoe leuk ik thrillers vind om te lezen. Ik ben niet zo'n fan meer van Young Adult zoals ik dat destijds was, dit soort boeken zorgen er namelijk veel meer voor dat je écht wilt door blijven lezen. Gone Girl zou mijn tweede thriller worden, en dit is ook het boek wat ik als volgende wil gaan lezen; hij staat al klaar in mijn kast.

'Op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is, maakt Nick Dunne (Ben Affleck) bekend dat zijn beeldschone vrouw Amy (Rosamund Pike) vermist is. Onder druk van de politie en de media ontstaan er scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van een perfect huwelijk. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst de vraag: heeft Nick zijn vrouw vermoord? - bol.com'
-
Nicholas Sparks - De ontmoeting; als het om romantische boeken gaat ben ik dol op de boeken van Nicholas Sparks. De verfilmingen doen het bij mij ook goed, al lees ik het boek altijd het liefst als eerste. De ontmoeting lijkt mij weer erg romantisch, maar ook mysterieus.

'Het leven van Miles Ryan lijkt te eindigen op de dag dat zijn vrouw dodelijk verongelukt. Maar Miles moet voor Jonah zorgen, zijn negenjarige zoon, en zijn plicht vervullen als sheriff in het stadje New Bern in North Carolina.

Jonah krijgt problemen op school en zo ontmoet Miles Sarah Andrews, de aantrekkelijke schooljuf van Jonah. Misschien komt het door haar eigen emotionele wonden dat Sarah de pijn herkent in de ogen van vader en zoon. Langzaam groeit er een band en voor het eerst sinds jaren kan Miles weer lachen. Tot hun liefde zwaar op de proef wordt gesteld door het schokkende geheim dat Sarah met zich meedraagt. - bol.com'

-
Paul Arden - It's not how good you are, it's how good you want to be; geen boek met een echt verhaal, maar voor zover ik hoor en zie lijkt mij dit een heel leerzaam boek. Dit soort boeken over succes en op een andere manier denken vind ik altijd erg interessant. Deze is er momenteel alleen in Engels, al vind ik dat persoonlijk geen probleem.

'It's Not How Good You Are, It's How Good You Want to Be is a handbook of how to succeed in the world: a pocket bible for the talented and timid alike to help make the unthinkable thinkable and the impossible possible.

The world's top advertising guru, Paul Arden, offers up his wisdom on issues as diverse as problem solving, responding to a brief, communicating, playing your cards right, making mistakes, and creativity - all endeavours that can be applied to aspects of modern life. - bol.com'

-
Paula Hawkins - In het water; na het lezen van haar eerste boek 'Het meisje in de trein' werd ik al snel erg nieuwsgierig naar haar volgende boek. Deze was destijds nog niet uit, maar inmiddels wel. Ook dit lijkt mij een hele spannende thriller, ik ben benieuwd!

'Nel, een alleenstaande moeder, wordt dood aangetroffen in de lokale rivier. Eerder die zomer sprong een tienermeisje op dezelfde plek haar dood tegemoet. Ze zijn niet de eerste vrouwen die ten prooi vallen aan deze donkere wateren, en hun dood veroorzaakt een golf van onrust over de rivier en zijn geschiedenis.
De vijftienjarige dochter van Nel blijft alleen achter. Daarom moet Nels zus, Jules, terugkeren naar het stadje dat ze jaren geleden de rug heeft toegekeerd. Voorgoed, dacht ze toen. - bol.com'

-
Nicola Yoon - Alles wat je lief is; toch nog één YA boek in dit lijstje. Deze boeken staan al heel lang in mijn kast te wachten, maar zijn nog steeds niet aan de beurt geweest. Aangezien er binnenkort een verfilming van dit boek komt wil ik hem absoluut gaan lezen, hij spreekt mij persoonlijk namelijk erg aan.

'Madeline is allergisch voor de wereld. Zo allergisch dat ze al zeventien jaar niet buiten is geweest. De enige mensen die ze te zien krijgt, zijn haar moeder en verpleegster Carla. Madeline verdrijft de tijd met lezen en het schrijven van 'spoilende' boekbesprekingen. Tot er een nieuwe jongen naast haar komt wonen, met ogen in de kleur van de Atlantische oceaan: Olly. Hun vriendschap begint online, maar al gauw is dat niet meer genoeg...Alles wat je lief is gaat over het verlangen naar het onbereikbare, en over alles wat we op het spel zetten voor de liefde. - bol.com'

Er zijn nog veel meer boeken dit ik graag wil lezen; momenteel staan deze vijf toch bovenaan. Ik ben erg benieuwd hoe lang ik er over zal gaan doen, al zal je absoluut recensies tegenkomen zodra ik ze uit heb!

'' Welk boek wil jij nog lezen?

12 opmerkingen

 1. In het water lijkt mij een goed boek. Gone Girl en Alles wat je lief is vond ik ook érg leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Boeken van Nicolas Sparks doen het altijd goed! It's not how good you are, it's how good you want to be heb ik zelf ook, dat is echt een aanrader! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gone girl moet je echt lezen! Alles wat je lief is is heel makkelijk en snel om te lezen. Morgen komt always and forever lara jean uit en kan niet wachten om die te lezen. Ook komt als het goed is snel 13 reasons why binnen!

  x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond zelf 'To all the boys I've loved before' heel erg tegenvallen, maar ik ben benieuwd of de andere boeken iets interessanter worden. 13 reasons why wil ik nog wel graag lezen, de serie heb ik al wel gezien. :)

   Verwijderen
 4. Leuk lijstje! Gone Girl staat bij mij ook nog ongelezen in de kast op mij te wachten. Ik wil denk ik eerst Sharp Objects van dezelfde schrijfster lezen en daarna Gone Girl. Thrillers zijn eigenlijk niet eens zo mijn ding, maar ik ben toch wel heel benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gone Girl staat ook op mijn lijstje! Ik vond The Girl on the Train trouwens ontzettend tegenvallen... Ik ben momenteel bezig in IT en American Gods. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer zeg! Ik vond het boek wel erg goed, de film vond ik wel bijzonder slecht. Die heb ik niet eens afgekeken.

   Verwijderen
 6. Als ik moet vertellen welke boeken ik allemaal wil lezen wordt deze reactie iets te lang, haha! Ik ben heel benieuwd naar wat je van 'Alles Wat je Lief is' vind :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke lijst. Ik moet echt weer eens gaan lezen, maar op dit moment heb ik er geen concentratie voor

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk to read lijstje! Ik kijk erg uit naar de 2 boeken dit jaar van mijn favoriete schrijvers<3 Gone Girl de film vond ik niet zo, dus zou niet snel het boek lezen... Het meisje in de trein staat nog steeds in mijn boekenkast om gelezen te worden, maar er staat nog zóveel in.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. In het water van Paula Hawkins lijkt mij een heel gaaf boek. Het meisje in de trein vond ik inderdaad ook erg spannend :)

  BeantwoordenVerwijderen