Davidoff Cool Water - Pacific Summer Edition

De laatste tijd zien jullie regelmatig reviews van geurtjes op mijn blog voorbij komen; de reviews die ik zelf ook altijd érg leuk vind om te lezen en schrijven. Naast lipstick is het absoluut mijn favoriet; genoeg redenen om er des te meer over te schrijven. Vandaag heb ik weer twee nieuwe geurtjes om met jullie te delen; Davidoff Cool Water - Pacific Summer Edition. Nieuwsgierig naar deze geurtjes? Lees dan snel verder!

De geurtjes van Davidoff zijn voor mij nog helemaal nieuw. Uiteraard ben ik bekend met het merk, het ligt al héél wat jaren in de winkel; zelf had ik er tot op heden niets van geprobeerd. Niet om een specifieke reden, puur omdat ik altijd voor andere merken ben gegaan.

Pacific summer is voor mij de geur om kennis te maken met het merk. Wat ik gelijk kan zeggen is dat de verpakkingen er heel erg vrolijk uitzien. De dames flacon is vormgegeven als een soort waterdruppel. Vrouwelijk, speels door de vorm en het ombre effect en vooral héél erg zomers.

De geur is voor mij eventjes iets anders. Hij is heel erg fris en dat is iets wat ik niet vaak draag; ik ruik er graag iets warms in terug. Toch heb ik het geurtje uitgebreid getest; een geur ruikt tenslotte volledig anders aan het eind van een dag.

De geurnoten;
Top; meloen, ananas en mint
Hart; lelies
Basis: iriswortel

Wat ik in het begin duidelijk ruik is de combinatie van meloen en mint. Hij is heel fris, maar toch ook een tikkeltje zoet. Een geur die ik zou plaatsen bij een zomerbriesje.

Hoe langer je de geur op hebt, hoe bloemiger hij uiteindelijk wordt. Ik ruik na een tijdje de lelies, en aan het eind van de geur blijf ik deze geur nog steeds het duidelijkst ruiken. De combinatie met de meloen en mint is erg aangenaam en zorgt voor een frisse combinatie. Wat mij betreft een lekker geurtje, perfect voor een dagje strand.
Naast de geur voor dames is er ook een mannelijk variant van de Summer Edition van Cool Water. Deze is gestoken in een mannelijke, strakke flacon. Ondanks het strakke design is hij nog heel speels en zomers door het ombre effect. Hij past daarnaast goed bij de vrouwelijke geur; perfect om samen te displayen!

Ook deze geur is wat zoeter en frisser dan dat ik gewend ben. Bij deze geur vind ik het iets storender, aangezien ik vooral bij mannengeuren houd ik er van als deze sterk en mannelijk zijn. Mijn vriend draagt over het algemeen vrij zware geuren, dus dit is een hele verandering.

De geurnoten;
Top; mandarijn, citroen en grapefruit
Hart; mint, basilicum, salie en jeneverbes
Basis: sandelhout

In het begin is hij voor onze smaak te fris, maar naar mate hij langer op de huid aanwezig is wordt hij een stuk aangenamer. Hij ruikt een fractie warmer (liefde voor sandelhout!).

Ondanks dat de sandelhout heel fijn is in de geur is dit geen nieuwe favoriet. De damesgeur vind ik een stukje aangenamer, maar als je als man dol bent op frisse geuren is dit wel een hele goede!

Een mooie combinatie van deze twee geuren door Davidoff. Je moet een liefhebber zijn van de frisse combinaties, maar als je dat bent kan ik je zeker aanraden ze eens te gaan ruiken!

Davidoff Cool Water - Pacific Summer Edition Women - 100 ML - €40.62
Davidoff Cool Water - Pacific Summer Edition Men - 125 ML - €40.62

'' Wat is jouw favoriete, zomerse geur?

6 opmerkingen

 1. Wat heb je dit toch weer mooi verwoord! :) Ik hou wel van frisse geuren dus misschien is dit wel wat voor mij. Ik ga beide geuren zeker even ruiken in de winkel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig artikel, ik ben ook dol op je parfum reviews haha. Zelf houd ik wel wat minder van frisse geuren, maar toch heb je mij nieuwsgierig gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Likt me echt super lekkere geuren, ik ben echt dol op frisse parfums! Ik ga ze zeker eens ruiken, met Davidoff zit je altijd wel goed. Fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind Cool Water heerlijk, maar de Pacific editie ken ik nog niet. Toch klinkt hij aan de hand van de geurnoten verrukkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen