Escada Esta Carioca Eau de Toilette

Hoewel het zonnetje op het moment dat ik dit schrijf niet meer volop schijnt kunnen we nog steeds genieten van de warmte. Het is echt zomerweer, en daar horen zomerse essentials bij! Eén van die essentials is een frisse, zomerse geur. Escada voldoet volledig aan die term met haar nieuwe Eau de Toilette: Esta Carioca. Nieuwsgierig naar deze geur? Lees dan snel verder!

Niet alleen de geur is heel zomers, het begint al bij de flacon. Escada Fiesta Carioca geeft een instant-summer feeling en staat héél erg fleurig op je kaptafel.

De flacon is voor mij heel iconisch voor Escada, dit model wordt eigenlijk al jarenlang vergelijkbaar gebruikt. Ik weet nog dat ik een jaar of tien geleden een setje met daarin vijf miniatuurflesjes van Escada aanschafte: zo blij was ik er mee. Het waren niet alleen hele fijne geurtjes, ik vond vooral de kleine flaconnetjes onwijs schattig. Dat gevoel krijg ik nog steeds bij de flacon als ik hem nu weer zie. Hij is speels, vrolijk én vrouwelijk.

Maar dan de geur zelf! De geurnoten van dit parfum zijn als volgt;
Topnoten: Passievrucht, framboos en viooltjesblad
Hartnoten; Oranjebloesem, passiebloem en jasmijn
Basisnoten; Muskus, ceder & benzoine.

Ik ruik in eerste instantie duidelijk de framboos; geen mierzoete, maar wel duidelijk aanwezige geur. Hij begint heel erg jong, naar mijn smaak net té jong. Geuren mogen van mij vanaf het begin wat sterker zijn; ook met zomergeuren.

Maar het is zeker het wachten waard, na een tijdje kom je namelijk bij de hartnoten, gevolgd door de basisnoten. De hartnoten maken hem een tikkeltje bloemiger, maar bij de basisnoten word ik pas echt enthousiast; het word nu echt duidelijk dat het toch een hele vrouwelijke geur is. Ik ruik lichtjes de ceder en muskus en dat zijn voor mij geurnoten die in elk parfum horen te zitten. Het geeft je een heel warm gevoel, precies wat ik lekker vind in een parfum.

Kort samengevat is het een hele zoete, maar toch vrouwelijke geur. Ik vind hem lekker, maar je moet er wel echt van houden. Elke dag zou ik hem bijvoorbeeld niet dragen, maar op hele warme dagen wil ik hem er zeker af en toe bijpakken!

Escada Esta Carioca Eau de Toilette 30 ML - €43.25
Escada Esta Carioca Eau de Toilette 100 ML - €78.90

'' Welke geur is jouw favoriet voor de zomer?

8 opmerkingen

 1. Ik ben gek op de geuren van Escada. Helaas zijn ze niet dierproefvrij :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vind dat flesje zo mooi! De geur lijkt me ook heerlijk :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige foto's, en super goed omschreven. Lijkt mij super lekker ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga binnenkort met de boot naar Engeland en dat betekent tax free! Ik ga hier zeker even naar ruiken, heb nog wel wat nieuwe parfum nodig!

  BeantwoordenVerwijderen