Mascha Planner Review

Toen ik mijn Mascha planner ontving leek het mij in eerste instantie niet heel zinvol er een review over te schrijven. Hoe tof ik het ook vond dat een Nederlandse Youtuber een planner uitbracht (ik ben dol op planners!), het leek me niet heel relevant voor jullie omdat het om een Limited Edition ging. Hij was vrijwel gelijk uitverkocht, al werd er ook al vrij snel bekend gemaakt dat er een nieuwe planner in de winkels kwam die permanent in het assortiment kwam. Deze planner ligt vanaf woensdag in de winkels (en is online te bestellen), waardoor het mij de perfecte kans leek om als nog mijn mening te delen over de planners. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!


Planners zijn al heel lang in de omloop, maar in Nederland eigenlijk nog niet heel populair. Hier word nog veel gebruik gemaak van een agenda, wat het alleen maar leuker maakt dat deze planner nu zo eenvoudig te verkrijgen is!

De Mascha planner ziet er van de buitenkant heel eenvoudig, maar heel mooi uit. Ik heb de limited edition versie in roze met goud; de permanente versie is lila met goud. Ook heel mooi, al ben ik net wat enthousiaster over deze roze kleur.
In de planner zitten allereerst een aantal ''handige'' dingetjes in een klein vakje. Allereerst een vel met gouden bolletjes; deze kan je gebruiken om bijvoorbeeld bij te houden hoeveel glazen water je op een dag hebt gedronken. Zelf gebruik ik deze niet snel, maar ik kan me zeker voorstellen dat deze handig zijn.

Naast de stickers vind je ook een vel met 3 labels, twee kaarten (welke je kan gebruiken voor foto's, of kan versturen) én een handig notitieboekje. Het notitieboekje is vrij dun en past daardoor gemakkelijk in de planner zonder dat het erg vervelend is. Ik las hier juist wat negatief commentaar over, al ben ik juist enthousiast dat hij zo dun is.
Wat ik zo fijn vind aan deze planner, is het feit dat hij niet gedateerd is. Je vind geen datums en vaste dagen in deze planner; je kunt hem zelf invullen zoals je wilt. Achterin zit een vel met stickers voor de maanden en deze kun je eenvoudig plakken om toch aan te geven om welke maand het gaat. Ik gebruik deze in combinatie met het zelf invullen van de cijfers en heb daardoor voor elke week die ik wil inplannen een perfecte pagina.

Een gedateerde planner kan handig zijn, al ben ik daar zelf geen liefhebber van. Op vakantie neem ik bijvoorbeeld geen planner mee en dan is het zonde om een hele week leeg te hebben. Vind ik nooit zo prettig bladeren tussen alle volle pagina's!

In de planner is er ruimte voor 56 weken, dus je hebt iets meer ruimte dan een jaar. Achterin vind je nog een aantal notitiepagina's en dat is eigenlijk de gehele planner. Heel compact, maar toch dik genoeg om heerlijk vooruit te kunnen plannen!

Al met al is de Mascha planner zeker een fijne planner. Het enige wat ik graag anders had gezien is de vormgeving aan de binnekant. Alle pagina's zijn vormgegeven met een watercolor randje; ik had ze liever helemaal wit gezien. Hierdoor kun je namelijk écht je eigen planner indeling creeëren met tapes en verschillende kleuren. 

Ik ben zeker enthousiast over deze planner, en mocht je nog twijfelen kan ik je zeker aanraden de nieuwe editie aan te schaffen. De nieuwe Mascha planner heeft een nog net iets dikkere kaft dan deze, en dat maakt hem nog een stukje fijner in gebruik!

Mascha Planner - €24.95
'' Maak jij gebruik van een planner?

20 opmerkingen

 1. Wat leuk! Hij ziet er mooi uit.. Zelf gebruik ik de tool Trello, werkt ideaal

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik houd mijn planning altijd dubbel bij; afspraken etc. digitaal, dingen die ik echt moet doen op papier. Trello ken ik nog niet!

   Verwijderen
 2. Fijne review =)
  Ik heb hem toevallig ook gekocht deze week!
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, prachtige foto's! Hij lijkt mij heel handig. Ik gebruik nu nog mijn moleskine agenda, maar ik zit te denken om ook een planner te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook jarenlang gebruik gemaakt van Moleskine agenda's, heel fijn merk!

   Verwijderen
 4. Ik vind het een erg mooi ding, maar ik weet niet of ik een fysieke planner zou gebruiken. Ik zou eerlijk gezegd niet weten wat ik erin moet noteren, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Afspraken, dingen die je die dag wilt doen, planning voor artikelen, planning voor eten. Ik schrijf er alles in op haha, houd het lekker overzichtelijk!

   Verwijderen
 5. Oh wat is die toch leuk! Ik zit zo te twijfelen, hij is zo cute!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij ziet er wel erg leuk uit en lijkt me ook wel handig als ik de binnenkant bekijk! Helaas is een ringband planner niks voor mij, ik ben linkshandig dus dat zit altijd in de weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er eigenlijk geen last van, of ik nou met links of met rechts schrijf. Jammer dat jij daar wel last van hebt!

   Verwijderen
 7. Ik vind de planner echt mooi! Toch begin ik vaak goed met zn planner en houdt het daarna op. helaas ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat jammer! Ik zweer er echt bij, ik maak mijn agenda's en planners eigenlijk altijd vol :)

   Verwijderen
 8. Oh, ik wil deze planner zo graag bestellen! Leuk om te lezen wat jij ervan vindt! Ik ben gek op plannen!
  Liefs, Shannon

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het watercolor van binnen vind ik juist weer heel erg mooi haha. Alleen de naam op de voorkant vind ik heel jammer. Mooie foto's heb je er van gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vond ik ook wat minder inderdaad, ik heb er een label overheen geplakt en daardoor heb ik er geen last van :)

   Verwijderen
 10. Mooi zeg! Ik heb de lila variant.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hij ziet er goed uit! Ik moet eerlijk zeggen dat ik vaak genoeg heb aan mijn agenda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb 'm zelf niet maar mijn zus wel, zij is er ook heel enthousiast over!

  BeantwoordenVerwijderen