Philosophy - Take a deep breath night gel-balm

Toen ik nog wat jonger was vond ik het niet heel interessant om te lezen, schrijven of überhaupt tijd te besteden aan skincare. Natuurlijk gebruikte ik hier de nodige producten voor; het is pas sinds de laatste jaren dat ik hier echt actief mee bezig ben. Je huid wordt tenslotte ook ouder, en daar kun je maar beter vroeg bij zijn! Ook met mijn relatief droge huid zweer ik de laatste jaren bij serums, crèmes en noem het maar op. Eén van mijn favoriete merken betreft skincare? Philoshopy. Enthousiast werd ik dan ook zeker bij het ontvangen van hun nieuwste 'Take a deep breath' Night Gel Balm. Nieuwsgierig wat ik er van vind? Lees dan snel verder!

Aan de verpakking kun je gelijk zien dat het om een nachtcrème gaat. Dat vind ik fijn, zeker als je twee dezelfde potjes naast elkaar hebt staan is het makkelijk om in één oogopslag te zien om welk product het gaat; je dag- of nachtcrème. Het ziet er wellicht wat duister uit -en hoewel ik witte potjes net wat mooier vindt- handig is het zeker. Iets waar ik wel aan kan wennen!

Gelukkig maakt ook de combinatie met de groene letters een heleboel goed. Het is een heel strak design en het ziet er daardoor professioneel én luxe uit. Precies wat ik graag heb bij mijn skincare producten, hier hoor je mij niet over klagen!
Maar wat maakt deze crème nu bijzonder, naast alle andere crèmes die we in de winkel kunnen vinden? Wat mij betreft absoluut de structuur.

Deze crème heeft namelijk geen ''standaard'' crème substantie; het is echt een stevige gel. Een beetje zoals een shower jelly van LUSH, mocht je daar ervaring mee hebben. Echt een fijne, squishy substantie!

Ondanks dat het een gel is -is het heel eenvoudig om het uit het potje te krijgen. Nadat je het potje hebt gebruikt en er dus een klein beetje uit hebt gehaald (je hebt echt maar heel weinig nodig!) is het heel bijzonder om te zien hoe de substantie langzaam weer in werking komt. Na een uurtje zie dat er iets uit het potje is, maar je ziet geen afdrukken van waar je vingers zouden zijn geweest. De substantie wordt namelijk weer helemaal glad, zo blijft hij er eigenlijk heel fris uit zien!

Wat mij betreft een fijne substantie, want ik merk dat ik écht maar heel weinig nodig heb van deze crème. Het enige nadeel wat ik er aan kan bedenken is dat hij wat kouder aanvoelt op de huid dan een gewone crème, al vind ik dat niet zozeer negatief. Het is even wennen, maar na een paar dagen voel je hier eigenlijk weinig van.

Ik breng de crème vlak voordat ik ga slapen aan en laat hem dan gedurende de nacht intrekken. Het is wel echt een nachtcrème, het duurt namelijk eventjes voordat hij is ingetrokken. Maar s' ochtends merk ik wel degelijk verschil met de avond hiervoor! Mijn huid voelt zacht én gevoed aan. Extra pluspunt; de crème heeft maar een hele subtiele geur en is daardoor niet te aanwezig. Dat is voor mij altijd een must.

Ja, ik ben zeker enthousiast over deze crème! Hij komt in een potje van 60ML, en aangezien je heel weinig nodig hebt kun je daar zeker een paar maanden mee vooruit!

Philosophy - Take a deep breath night gel-balm - €45.00. Verkrijgbaar vanaf half juli 2017
'' Wat is jouw favoriete nachtcrème?

12 opmerkingen

 1. Teresa Palm19-07-2017 09:12

  Wat een prachtige foto's, en een hele prettige review. Ik ben heel nieuwsgierig geworden naar deze crème, voornaamst om de substantie. Klinkt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt als een hele fijne crème. Een koude crème vind ik altijd heerlijk in de zomermaanden, lekker fris op het gezicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij lijkt mij heel fijn, de geur lijkt me ook prettig! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeh lekker is ie he! Mijn review komt ook als het goed is deze week online. Ben er heel erg blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb hem ook gekocht gisteren! Ik vind hem super, thanks voor je review.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk, wat fijn dat je er ook zo enthousiast over bent! :)

   Verwijderen
 6. De substantie lijkt mij heel lekker, super verkoelend inderdaad. Ik gebruik ook graag lush shower jellys haha.

  Liefs! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is het absoluut, zeker als je ook een fan bent van de LUSH jellys. Het is eigenlijk vergelijkbaar, alleen net iets minder jelly.

   Verwijderen
 7. Het lijkt mij echt een top product, en stiekem ben ik helemaal weg van het strakke design haha.

  BeantwoordenVerwijderen