Boek Review | Nicholas Sparks - De Ontmoeting

Nicholas Sparks is één van de schrijvers waar ik bijna ieder boek van lees en iedere film van bekijk. Een van de boeken die ik heel recentelijk uit las is dan ook van deze auteur, gelijk aan het boek wat ik op dit moment aan het lezen ben. De ontmoeting van Nicholas Sparks stond al een tijdje in mijn boekenkast om gelezen te worden. In de vakantie was het hier eindelijk tijd voor, en hoewel ik deze heel anders vond dan zijn andere boeken ben ik als nog blij dat ik hem heb gelezen. Nieuwsgierig wat ik er van vond? Lees dan snel verder.

Het leven van Miles Ryan lijkt te eindigen op de dag dat zijn vrouw dodelijk verongelukt. Maar Miles moet voor Jonah zorgen, zijn negenjarige zoon, en zijn plicht vervullen als sheriff in het stadje New Bern in North Carolina. Jonah krijgt problemen op school en zo ontmoet Miles Sarah Andrews, de aantrekkelijke schooljuf van Jonah. Misschien komt het door haar eigen emotionele wonden dat Sarah de pijn herkent in de ogen van vader en zoon. Langzaam groeit er een band en voor het eerst sinds jaren kan Miles weer lachen. Tot hun liefde zwaar op de proef wordt gesteld door het schokkende geheim dat Sarah met zich meedraagt. - bol.com

-
De ontmoeting begint met hoofdstukken waarin we mee worden genomen in de levens van Miles en Sarah. Miles is sheriff, Sarah is onderwijzeres. Onderwijzeres van Miles' zoontje Jonah. Hij kan op school niet goed meekomen en gaat daarom in op het aanbod van Sarah om bijles te krijgen. Omdat zij steeds meer tijd met Jonah doorbrengt komt ook Miles regelmatig om de hoek kijken en beseft ze dat ze hem steeds leuker vindt. Maar Sarah heeft een geheim die ze niet graag met anderen deelt; het kan een grote spelbreker zijn in een relatie.

Ook met Miles gaat het de laatste tijd minder. Hij heeft een onwijs kort lontje en dan met name als het om arrestaties gaat; Miles wil er namelijk achterkomen wie de moordenaar van zijn vrouw is.

Wat dit boek heel anders maakt dan de andere boeken die ik van Nicholas Sparks gewend ben, is dat we ook een kijk krijgen in het leven van deze moordenaar. Als we het boek doorgaan komt er namelijk een derde personage bij in; wij weten alleen niet wie het daadwerkelijk is. Je leest hoe hij/zij met zijn/haar schuldgevoelens omgaat en hoe het daadwerkelijk gebeurd is. Was het opzet, was het een ongeluk, waarom heeft diegene nooit bekend? 

De ontmoeting is een heel mooi liefdesverhaal tussen Sarah en Miles, met natuurlijk de nodige obstakels. Ik vond het boek heel lief, maar met name ook heel spannend. Als ik niet beter wist had ik misschien niet eens gelijk geraden dat het om een boek van Nicholas Sparks ging, al ben ik er zeker van onder de indruk. Ik ben enthousiast en heel blij dat ik deze na een lange tijd heb gelezen!

Auteur: Nicholas Sparks
Taal: Nederlands
Pagina's: 352
Uitgeverij: de Boekerij

'' Welk boek las jij voor het laatst?

5 opmerkingen

 1. Noor Persel01-09-2017 08:59

  Wat ziet dit boek er alleen al leuk uit, echt een plaatje haha. Ik ben super benieuwd, hij klinkt inderdaad wel spannend en dat vind ik altijd leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is hij zeker! Een aanrader als je daar van houdt :)

   Verwijderen
 2. Het klinkt als een spannend boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb nog nooit een boek van Nicholas Sparks gelezen maar alleen de films gezien haha. Misschien moet ik deze maar eens gaan lezen want volgens mij is hier nog geen film van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me een mooi boek! Nog nooit een boek van deze schrijver gelezen, maar ben er nu wel benieuwd naar. :)

  BeantwoordenVerwijderen