Brood bakken met Fat Daddio's mini broodvom

Iets wat al heel lang op mijn baklijstje stond was eigenlijk iets heel simpels; brood bakken. Het leek mij heerlijk om dit op een zondagochtend te doen, om daarna te genieten van warme broodjes. Nog niet zo lang geleden ontving ik een fantastische broodvorm van het merk Fat Daddio's, waarin je 6 mini broodjes kunt bakken. Een hele leuke manier om verschillende soorten uit te proberen!

De Fat Daddio's bakvormen zien er heel eenvoudig uit, waardoor je zelf je creativiteit de vrije loop kunt laten gaan. De broodvorm is gemaakt van geanodiseerd aluminium en dat zorgt ervoor dat het brood gelijkmatig wordt verwarmd in de oven. Handig; hierdoor rijst het brood beter, kleurt het mooier én koelt het sneller af dan wanneer je een stalen broodvorm gebruikt.

Deze bakvorm heeft plek voor zes kleine broodjes, allemaal individueel afgescheiden van elkaar. Je kunt er dus voor kiezen allerlei dezelfde broodjes te maken; je kunt er ook voor kiezen om allerlei verschillende broodjes te maken. Dat is wat ik er het leuke aan vind, zo zet je de tafel binnen no-time vol met allerlei lekkers.
Als je brood bakt kun je dat op heel veel verschillende manieren doen. Je kan ervoor kiezen om het met een kant- en klare mix te doen óf je kunt zelf een brooddeeg maken. De laatste optie is mijn persoonlijke favoriet, de smaak vind ik hiervan persoonlijk véél lekkerder.

Nadat ik mijn brooddeeg klaar had heb ik deze nog bestrooid met sesamzaadjes. Sesam vind ik onwijs lekker op brood, evenals maandzaad. Beide hele goede opties als je je broodjes net even wat extra's wilt geven.

Het broodbakken gaat heel snel, het is net even het rijzen waar je wat tijd aan kwijt bent. Na de tijd heb je ook weinig om af te wassen; het is eigenlijk voornamelijk de broodvorm. Het is even een karweitje om deze goed schoon te krijgen. Het is vooral heel belangrijk dat je hem niet in de vaatwasser stopt; dan houd je hem het langste mooi.

Ik ben heel erg enthousiast over mijn eerste keer broodbakken en het gebruik van de Fat Daddio's mini broodvorm, deze zul je ongetwijfeld nog op mijn blog terug zien komen met een brood recept!
'' Heb jij ooit zelf brood gebakken? 

6 opmerkingen

  1. Ik ben geen held in de keuken haha maar dit is wel leuk om te proberen. Jouw broodje ziet er heel mooi uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind hem er goed uitzien, en die theedoek is ook zo leuk. Waar heb je die vandaan? Ik zoek nog precies zo een geblokte.

    BeantwoordenVerwijderen