Marc Jacobs - Decadence Eau So Decadent

Ruim een jaar geleden nam ik voor het eerst een geurtje van Marc Jacobs mee naar huis; Decadence. Een geur vinden die mij goed past blijft lastig en voor dit merk was het de eerste keer dat ik een geur ├ęcht fantastisch vond. Nu, een jaar later, gebruik ik hem nog steeds wekelijks met veel plezier. Decadence is namelijk een hele warme, vrouwelijke geur en dat is precies waar ik dol op ben. Het ontvangen van de tweede geur in de Decadence reeks was dan ook een heel aangename verrassing; de geur heeft namelijk versterking gekregen; Eau So Decadent is gelanceerd.

Als je de geur voor het eerst ziet kan ik me voorstellen dat je even denkt; wat lijkt hij op de gewone Decadence. Dat dacht ik ook kort, tot ik het flesje van Decadence er naast zette. De twee hebben dezelfde vorm flacon; toch is het een heel ander design en kun je ze heel eenvoudig uit elkaar houden.

Wat betreft het verschil in grootte is dat puur een verschil in mililiters. Links zie je een flacon van 30 ML, rechts een flacon van 50 ML. 
Eau So Decadent geeft een net wat frissere uitstraling dan de reguliere Decadence. Het flesje is lichter en daardoor ziet de parfum er gelijk een heel stuk lichter uit. Hetzelfde geldt voor de dop; ook hier zijn lichtere kleuren in verwerkt waardoor het geheel net wat minder zwaar is. Ik vind beide flacons prachtig, maar nu het nog niet helemaal winter is heb ik denk ik toch nog even de voorkeur voor deze nieuwe vormgeving.

Wat betreft de geur merk je duidelijk dat het om een nieuwe geur gaat, waar je toch de basis van Decadence in terugruikt. Wat mij gelijk opviel is dat deze een stuk lichter is, waardoor ik denk dat hij voor veel vrouwen net een stuk toegankelijker is. Ik snap het namelijk als je de reguliere Decadence wat heftiger vind. Van echt sterke geuren moet je namelijk maar net houden.

Topnoten; Nashipeer, zwarte bes, klimop
Hartnoten; Roze lelietje-van-daleni, Magnolia, Jasmijn
Basisnoten; Witte amber, Kasjmierhout, Framboosgloss

Een combinatie van prachtige geurnoten als je het mij vraagt. Bij het opspuiten ruik ik gelijk een hele warme geur, gecombineerd met een aantal prachtige bloemen en planten. Het klinkt misschien wat minder alledaags; klimop verwerkt in een parfum, toch ruik je deze aardig goed. Het geeft een heel magisch effect aan het geurtje, precies iets wat een geur nodig heeft om hem bijzonder te maken.

In vergelijking met Decadence vind ik Eau So Decadence heel erg geschikt om te gebruiken in de lente, zomer en nog eventjes in de herfst. In de winter schakel ik graag over naar Decadence zelf; nog net even iets warmer en extra winters.

Maar beide geuren zijn voor mij favorieten in de collectie. Ik weet dat ik ook deze nieuwe variant regelmatig ga gebruiken, want dit soort elegante geuren vind ik prachtig.


Eau de toilette 100 ML - €106
Eau de toilette 50 ML - €77
Eau de toilette 30 ML - €53

'' Welke geur gebruik jij op dit moment het meeste?

8 opmerkingen

 1. Waauuw ik vind de foto's prachtig. De geur lijkt me ook super lekker. De eerste geur vond ik net wat te sterk maar wel al heel lekker dus deze klinkt voor mij perfect haha. Ik ga hem zeker ruiken! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Al voor het flesjes zou ik het al bijna kopen..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Snap ik! Hij staat echt prachtig op mijn kaptafel :)

   Verwijderen
 3. Zo'n mooie flacon! Ben benieuwd naar de geur!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat een prachtige flacon! Alleen daarom zou ik 'm al bijna kopen haha. Mijn favoriete geur is J'adore.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb zelf de gewone Decadence dus ik ben wel heel nieuwsgierig of deze er op lijkt haha. Fijne review heb je geschreven! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het echt een hele mooie fles!

  BeantwoordenVerwijderen