Staub pompoen braadpannen

Tijdens één van mijn online shopsessies kwam ik uit op het kijken naar servies, pannen en andere keukengerei. Dat is iets waar ik uren mee bezig kan zijn zonder dat het gaat vervelen én meestal resulteert het in een (kleine) bestelling. Het komt haast niet voor dat ik niets tegenkom wat mij aanspreekt, al was het deze keer toch heel duidelijk dat ik een bestelling moest plaatsen. Ik kwam namelijk de Staub -mini- pompoen braadpannen tegen. Té leuk om niet te bestellen en een paar dagen later al in huis.

Als je bekend bent met wat duurdere pannen heb je ongetwijfeld al eens gehoord van Le Creuset. Zij hebben met name prachtige, gietijzeren pannen in allerlei kleuren en formaten.

Vergelijkbare pannen vind je bij het merk Staub. Ik kan absoluut niet zeggen dat het exact dezelfde pannen zijn; ze hebben wel een aantal duidelijke overeenkomsten. Beide merken vind ik onwijs mooi, al trok Staub mijn aandacht door deze wel heel bijzondere braadpannetjes.

Deze braadpannetjes zijn namelijk in de vorm van een pompoen; té leuk. Je hebt ze overigens in twee formaten; 24 centimeter en 12 centimeter. De 24 centimeter pan is echt een grote pan om meerdere porties in te serveren; de 12 centimeter pannetjes zijn echt bedoeld om kleine porties in te serveren. Deze kun je echt gebruiken als kleine bakjes om het gerecht gelijk uit te eten.

Ik vind de bakjes met name ideaal voor het serveren van soepen of lekkere stoofgerechtjes. Je kunt ze eigenlijk overal voor gebruiken, het is maar net waar je ze zelf geschikt voor vindt!
De pannen van Staub zijn wellicht wat prijzig; wat mij betreft krijg je zeker waar voor je geldt. De pannen zijn gemaakt van geëmallieerd gietijzer en kan naast op het vuur ook in de oven. Hierdoor kun je er van alles in klaarmaken; je kan er mee sudderen, stoven én garen.

En naast dat ik de pannetjes heel fijn in gebruik vind, heb ik ze natuurlijk met name gekocht voor de vormgeving. In de herfst zijn deze pannetjes wat mij betreft onwijs gezellig om op tafel te zetten!

Staub pompoen braadpannen 12 cm - €24.90
'' Heb jij ervaring met de pannen van Staub?

9 opmerkingen

 1. Wat een vet leuke pannetjes. Ik zou ze zelf niet snel kopen om de prijs, maar anders zeker wel haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn inderdaad wat prijzig voor seizoenspannetjes, maar wat mij betreft zeker het geld waard! :)

   Verwijderen
 2. Ah deze zien er echt TE leuk uit! Zijn inderdaad superschattig om op tafel te zetten, of lekker goed in 't zicht in de keuken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh omg, deze zijn echt te LEUK voor woorden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zijn echt te leuk, ik snap dat je hier graag een soepje uit eet haha!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen