Boek Review | Gone Girl - Gillian Flynn

Tijdens mijn vakantie dit jaar las ik niet heel veel boeken, al bevielen mij de boeken die ik wél las allebei. Mijn tweede boek was Gone Girl, geschreven door Gillian Flynn. Niet per definitie een boek om in de zomerstemming van te komen, maar absoluut een boek waar je snel doorheen gaat en waarin je wilt blijven lezen.
''Gone Girl, van regisseur David Fincher, legt de geheimen in een modern huwelijk bloot.
Op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is, maakt Nick Dunne (Ben Affleck) bekend dat zijn beeldschone vrouw Amy (Rosamund Pike) vermist is. Onder druk van de politie en de media ontstaan er scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van een perfect huwelijk. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst de vraag: heeft Nick zijn vrouw vermoord?''
-bol.com

Gone Girl begint op de dag van het vijfjarige huwelijk van Nick Dunne en zijn vrouw Amy. Nick is al vroeg opgestaan om naar de bar te gaan die hij samen met zijn zusje Margot heeft opgericht. Niet veel later word hij opgebeld door zijn overbuurman omdat zijn voordeur wagenwijd los staat. Het schetst een vreemd beeld en Nick rijd naar huis. Pas wanneer hij thuis komt merkt hij dat er meer aan de hand is; het huis is een puinhoop en er mist één specifiek iets; Amy.

Vanaf het moment dat Nick zijn vrouw mist schakelt hij gelijk de politie in. Maar als echtgenoot ben je vrijwel automatisch de hoofdverdachte. En wanneer ik begin in het boek snap ik waarom. Nick omschrijft Amy op een hele bijzondere, bijna nare manier.

We volgen in het verhaal in eerste instantie alleen Nick. Hoe hij in samenwerking met de politie op zoek gaat naar zijn vrouw én ondertussen de speurtocht aflegd die zij elk jaar voor hem organiseerd. Een speurtocht waarbij hij hopelijk aanwijzingen zal vinden.

Tijdens de speurtocht krijgt het verhaal een steeds vreemdere wending. Een wending die waarschijnlijk niemand die het boek leest in eerste instantie zag aankomen en wat mij betreft heel goed uitgedacht. 

Het duurt even voordat je in het boek zit, het kostte mij een kleine honderd pagina's, al heb ik dat met de meeste boeken wel. Zeker als het om een dikker boek gaat duurt het even voordat je de basis over het verhaal hebt gelezen en het pas echt spannend word. Vanaf halverwege het boek kan ik hem bijna niet meer wegleggen. Het kostte mij in totaal zo'n twee dagen (waarin ik natuurlijk niet alleen maar las), om het verhaal uit te lezen.

En ik was verrast. Ik was heel erg verrast door de interessante wending, en hoewel ik het einde wél heel erg vond tegenvallen vond ik het boek verder erg goed. Het einde was vrij abrupt en werd in maar een paar pagina's beschreven. Het voelde alsof hier niet lang overna was gedacht en alsof het tijd was om het boek binnen een paar minuten af te ronden. Jammer, want met een goed einde was dit boek wat mij betreft nóg beter geweest.

Auteur: Gillian Flynn
Taal: Nederlands
Pagina's: 456 pagina's
Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.

'' Wat is jouw laatst gelezen boek?

14 opmerkingen

 1. Ik had wat moeite met dit boek. Pas in het 'tweede deel' dacht ik dat ik erin kwam maar het laatste deel vond ik weer raar. Niet helemaal mijn boek deze.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit boek wil ik nog heel graag lezen. De film wil ik ook kijken maar eerst het boek haha, mooie review!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik las hem ook voordat ik de film keek, de film vond ik in tegenstelling tot het boek wel heel teleurstellend. Maar dat vind ik meestal als ik eerst het boek heb gelezen haha.

   Verwijderen
 3. Ik heb de film gezien, echt een goed verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het zo leuk als je leest :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me een mooi boek. IK ga eens kijken of ik het bij Kobo plus kan downloaden

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oef, weet niet of dit een boek voor mij is!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vond de film echt heel erg goed. Het boek staat ook op mijn lijstje, al heb ik spijt dat ik het niet eerst gelezen heb, zoals ik gewoonlijk doe...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je de film goed vond, vind je het boek ongetwijfeld fantastisch haha. In vergelijking met het boek vond ik de film namelijk niet heel goed.

   Verwijderen
 8. Ik heb de film alleen gezien, en had precies hetzelfde gevoel als jij bij het boek wat ik hierboven zie. Boek staat nog in mijn kast om gelezen te worden...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Read it! Het boek is echt tien keer beter haha :)

   Verwijderen