Calvin Klein - Obsessed

De laatste keer dat Calvin Klein een geur uitbracht was ik heel erg enthousiast. De Eternity Summer geur heb ik met regelmaat gebruikt, al heb ik hem nu toch eventjes aan de kant gezet om omgeruild te worden voor de warmere geuren, passend bij de herfst. Eén van die geuren? Calvin Klein's nieuwste parfum; Obsessed.

Obsessed heeft -om te beginnen- een onwijs schattige flacon. Hij is heel eenvoudig en juist daarom zo leuk. De gehele flacon is doorzichtig -én het parfum zelf ook- en is bijna rond. Een heel simpel design en daardoor valt hij juist op tussen mijn andere flesjes.

Een eenvoudige flacon, maar toch een hele bijzondere geur. De geurnoten van dit parfum zijn;

Top noten; Heilige citroen, Neroli-essence en Elemihars
Hart noten; Viooltjesblad, Witte lavendel en Paarse Salie
Basis noten; Musk Helvetolide, Ambrette en Muscenone.

Een geurlijst waarvan ik een paar geurnoten niet vaak in een parfum terug zie komen. Jammer, het zijn namelijk stuk voor stuk prachtige noten.

Als ik Obsessed opspuit ruik ik direct een hele warme noot; de elemihars. Dit is een oliehoudende hars en dat ruik je gelijk. Ik kon het in eerste instantie niet gelijk plaatsen, het deed mij zelfs een beetje denken aan honing, maar toen ik de geurnoten las viel het voor mij een beetje op zijn plek. Deze geurnoot zit namelijk in meer van mijn favoriete parfums!

Als ik de geur wat langer ophebt word hij langzaam iets frisser. Ik ruik duidelijk viooltjes, een geur die ik zelf altijd heel duidelijk te herkennen vind. 

Naar mate ik de geur langer op heb komen mijn favoriete geurnoten naar boven; de basisnoten. Musk. Drie verschillende soorten musk, om precies te zijn. Een hele fijne combinate van kruidige, warme geuren. Ook ruik ik op dit moment het vleugje citroen wat eigenlijk al in de topnoten zit. Heel bijzonder, heel erg lekker!

Ik vind de geur ontzettend lekker, perfect om van de zomergeuren te switchen naar de herfstgeuren. Hij is niet te zwaar én niet te zoet; een hele fijne, vrouwelijke geur. 

Calvin Klein Obsessed for women:
Eau de Parfum Spray 100 ml € 89
Eau de Parfum Spray 50 ml € 69
Eau de Parfum Spray 30 ml € 49

'' Heb jij deze nieuwe geur al geroken?

6 opmerkingen

 1. Dit lijkt me echt een heerlijk geurtje voor nu! Ik ga hem zeker eens besnuffelen in de parfumerie want ik ben benieuwd geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De geur lijkt mij heel lekker, en waar heb je die gouden dienblaadjes vandaan? Zag ze pas ook al in je Yankee Candle artikel en ze zijn zo mooi haha! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me een fijne geur! (:
  Mijn favoriet blijft toch Lancôme Trésor In love, die heb ik in iets meer dan een jaar bijna helemaal opgebruikt.
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben heel benieuwd naar deze geur! Ga 'm zeker eens ruiken binnenkort.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me echt een heel lekker geurtje!

  BeantwoordenVerwijderen