Mijn favoriete hot-chocolate recept

Ik ben een theeliefhebber, maar naast thee heb ik nog een favoriet drankje; warme chocolademelk. Niet het hele jaar door, in de zomer zul je mij dit drankje niet snel zien drinken, maar zeker in de laatste zes maanden van het jaar. En aangezien die maanden zijn aangebroken leek het mij perfect om mijn favoriete hot-chocolate recept met jullie te delen.

In principe is dit recept niet geheel bijzonder, al heb ik door de jaren heen toch wat favoriete producten gevonden die ik nu met veel plezier deel.

Mijn warme chocolademelk is geen chocolademelk uit pak, want ondanks dat daar hele lekkere smaken van bestaan ben ik zelf lactose-intolerant. Ik word onmiddelijk misselijk én krijg buikpijn bij het drinken van melk, en dat maakt een hot chocolate toch een stukje minder prettig.

Ter vervanging van de reguliere melk gebruik ik de lactose-vrije melk van Campina. Dit is voor mij de fijnste variant én ook één van de weinige in de reguliere supermarkt.

Deze melk mix ik met de 70% cacao hot chocolate poeder van Whittard. Deze kun je niet in Nederland halen, maar geloof me; het is het bestellen waard. De cacaopoeders van Whittard zijn ontzettend smaakvol en zijn ook helemaal niet zo prijzig.

De chocolademelk zelf is dan in principe klaar om in een glas te gieten (ik vind een hot chocolate altijd érg leuk in Irish Coffee glazen), en af te maken. Ik vul mijn glas verder aan met een beetje slagroom en verdeel hier een beetje caramelsaus overheen.

De finishing touch; een kaneelstokje. Dit kaneelstokje gebruik ik graag om de slagroom en caramel door mijn chocolademelk heen te roeren. Zo krijg je de caramelsmaak door je chocolademelk heen én proef je een vleugje van de kaneel.

Hoewel het natuurlijk niet het meest gezonde recept is, is het wel een onwijs lekker receptje. Heel eenvoudig, en laten we eerlijk zijn; als je een warme chocolademelk drinkt moet je het ook goed doen!

'' Wat is jouw favoriete ingrediënt voor een warme chocolademelk?

15 opmerkingen

 1. Jammie, super lekker en ziet er ook nog eens mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet het er mooi uit in die glazen! Heerlijk recept, ik ben super benieuwd naar die Whittard cacao poeder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Het cacao poeder van Whittard is zeker een aanrader.

   Verwijderen
 3. I Love hot chocolate! Dit ziet er ook heerlijk uit zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er mooi, maar ook lekker uit :D x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo lekker! Ik krijg direct zin om zelf ook chocomelk te gaan maken <3 Zelf ben ik veganistisch dus ik zou het met soyamelk of amandelmelk maken :) en dan lekker pure chocolade en kruidnoten als finishing touch.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kruidnoten als finish klinkt ook erg lekker voor de afwisseling! :)

   Verwijderen
 6. Oehlala dit ziet er lekker uit zeg, jeetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey ik vroeg me af of jij dan ook lactose vrije slagroom gebruikt? Ik ben zelf namelijk ook lactose intolerant maar ben zelf nog nooit zoiets tegengekomen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja die zijn er zeker! MinusL is heel populair. :)

   Verwijderen
 8. Dit ziet er echt heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, de karamelsaus en het kaneelstokje zal ik zeker ook eens introduceren! Ziet er niet alleen mooi uit, maar smaakt waarschijnlijk ook nog eens heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen