Kneipp Seconde Handcrème - Abrikozenmelk & Marulaolie

Ik ben dol op handcrèmes; niet op een verslavende manier, wel op de manier waar ik ze vrijwel dagelijks gebruik. Er staat een handcrème op mijn nachtkastje, in mijn auto en een flinke voorraad in mijn kast. Het is niet zo dat ik niet zonder kan; ik vind het simpelweg héél fijn om mijn handen te moisturizen. Toen ik deze handcrème van Kneipp ontving werd ik dan ook gelijk enthousiast. Als je twee van mijn favoriete dingen combineert doe je het onwijs goed; een handcrème met de geur van abrikoos.
Ik kan me voorstellen dat je je nu afvraagt of die combinatie zo bijzonder is. Vast niet, er zijn ongetwijfeld meer handcrèmes met de geur van abrikoos. Ik had er echter nog geen in mijn collectie en ben des te blijer dat Kneipp er eentje uitbracht. Kneipp is namelijk een heel fijn merk waar ik al jaren bekend mee ben; dan vind ik het des te fijner dat dit merk er eentje uit brengt.

Wat betreft de handcrème is de verpakking heel eenvoudig. Kneipp werkt altijd met dit soort eenvoudige verpakkingen, al scoren ze bij mij heel goed. De tube is abrikooskleurig én is voorzien van een plaatje van abrikozen. Lekker duidelijk, zo weet je zonder te lezen welk product je uit de kast pakt.

Bij het openen van de tube werd ik nog enthousiaster dan ik al was bij het lezen van de ingrediënten; wat ruikt hij fantastisch! Het ruikt naar abrikoos op een hele frisse en subtiele manier. Ik weet nog dat ik toen ik jonger was een dagcrème van Oriflame had met de geur van perzik; ik was zó teleurgesteld toen deze uit het assortiment ging. De geur was simpelweg fantastisch en had ik sindsdien nergens meer geroken. Het eerste waar deze handcrème mij aan deed denken is die crème.

Veel negatiefs kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Hij ruikt fantastisch, maakt mijn handen plus nagelriemen heerlijk zacht én ziet er ook nog eens vrolijk uit. Het enige wat ik leuk zou vinden is een mini variant van deze handcrème, een beetje zoals het formaat van The Body Shop. Deze tube vind ik namelijk net iets te groot om mee te nemen.

Overall; ik ben onwijs dol op deze handcrème en zal tijdens de komende -koude- dagen nog flink blijven smeren. Mocht je overigens niet zo'n grote fan zijn van abrikozen zoals ik heeft Kneipp ook nog een aantal andere geuren in het assortiment!

Kneipp Seconde Handcrème - Abrikozenmelk & Marulaolie - €6.09
'' Heb jij deze handcrème al geprobeerd?

11 opmerkingen

 1. Eline Schaap17-01-2018 09:37

  Die geur lijkt me super lekker zoals je hem hebt omschreven. Het prijsje klinkt ook goed. Ik ga hem zeker ruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga deze zeker eens proberen. Lijkt me een hele fijne handcrème.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk review! Ik had zelf ook een artikel over deze handcrème geschreven, maar ik heb de handcrème niet kunnen testen. Leuk om je mening over de handcrème te lezen!
  Liefs,
  yara

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben heel erg benieuwd naar de geur!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker hoor, altijd goed in de winter zo'n creme.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb veel goede verhalen over deze crème gelezen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb 'm zelf nog niet geprobeerd. Maar ik hoor er veel goeds over! Fijne review.

  BeantwoordenVerwijderen