Max Factor Facefinity Compact Foundation

Een poeder die zo'n prachtige dekking geeft dat hij ook dient als foundation; dat klinkt bijzonder goed. Max Factor brengt binnenkort de Facefinity Compact Foundation op de markt en dat maakte mij heel erg nieuwsgierig. Ik ontving de lichtste kleur en deel deze vandaag met je!

De Max Factor Facecinity Compact Foundation word beschreven als; de finish van een poeder en het langdurige resultaat van een foundation. Deze poeder schijnt met name fijn te zijn om in laagjes op te bouwen en hierdoor de juiste dekking te creeëren; sounds good to me!

Ik begin allereerst met de verpakking, iets wat voor mij ook altijd belangrijk is. De vormgeving van Max Factor is altijd heel strak en gaat gepaard met de gouden kleur waar het merk altijd mee werkt. Niet heel bijzonder maar wat mij betreft prima! Wat ik dan weer wel heel fijn vind aan de vormgeving is het formaat. Het is echt een dun doosje en is daardoor ook gelijk heel gemakkelijk mee te nemen in je handtas voor een snelle touch-up onderweg.

De Facefinity compact is voorzien van olie absorberende werkstoffen die een blijvend filmlaagje creeëren op de huid. Dit filmlaagje breekt schijnbaar het licht dat op de huid reflecteerd af waardoor je een glimmend effect voorkomt.

Of hij ook echt zo mooi blijft zitten wanneer je hem draagt? Ja! Ik heb hem op mijn vrije dag getest en merkte dat mijn huid er gedurende de dag goed uit zag. Hij geeft een prima dekking -ik prefereer zelf wel om er ook een foundation onder te dragen, alleen de poeder vind ik net wat minder- én laat mijn huid er gedurende de dag matt uitzien.

Eigenlijk heb ik weinig negatiefs te zeggen over dit product, behalve de kleuren. Ik ontving de lichtste kleur -02 Ivory- en voor mijn huidskleur is deze echt veel te donker. Ik had hem minstens twee tinten lichter moeten hebben om hem mooi aan te laten sluiten, precies de reden waarom ik geen foto's heb gemaakt van het product op mijn huid én hem op mijn vrije dag heb getest. Mijn huidskleur ziet er namelijk gelijk heel onnatuurlijk donker uit.

Ik hoop onwijs dat deze poeder ook in een lichtere kleur uitgebracht word. Dan ga ik hem absoluut opnemen in mijn dagelijkse routine; ik ben er verder namelijk ontzettend enthousiast over!

Max Factor Facefinity Compact Foundation - €16.99
'' Wat is jouw favoriete foundation/poederduo op dit moment?

11 opmerkingen

 1. Voor de lichtste kleur ziet het er inderdaad erg donker en oranje uit. Voor mij zou dit dan ook niet de goede kleur zijn. Ik gebruik op dit moment de Maybelline Fit me Matte & Poreless foundation, dat is zeker een aanrader :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt een fijn product, alleen is dit vrij donker voor een lichte kleur inderdaad. Jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Teresa Palm25-01-2018 12:56

  Wauwie dit klinkt fijn. Mijn huid is niet zo heel licht dus ik denk dat deze kleur mij wel goed zou passen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind vooral de verpakking inderdaad heel handig. Ik heb nu altijd een bolle poeder (rondje van Mac) en die steekt altijd uit haha. Ik ben benieuwd!

  Liefs, Janine ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar had ik ook altijd last van inderdaad. Deze verpakking is zeker handig! :)

   Verwijderen
 5. Wat jammer dat dit de lichtste kleur is!
  Verder ziet hij er wel goed uit.
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er een fijne foundation uit! Helaas voor mij ook veel te donker, ik heb een zeer lichte huid. Wel stom als bepaalde merken geen lichtere kleuren hebben.
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer dat 'ie te donker is! Ziet er verder mooi uit namelijk :)

  BeantwoordenVerwijderen