Yves Saint Laurent - Mon Paris

Na de Kerstdagen heb ik altijd weer genoeg items om te reviewen op mijn blog. Aangezien iedereen mij maar al te goed kent en weet dat ik dol ben op beautyproducten heb ik een aantal prachtige item gekregen, waarvan één de geur 'Mon Paris' van Yves Saint Laurent. Deze geur is al een tijdje uit en hoewel dat hij al even te verkrijgen is had ik hem nog niet in mijn collectie. Mijn vriend was zo lief mij deze cadeau te doen en daar was ik érg blij mee. Nieuwsgierig naar de geur? Lees dan snel verder.

Voordat ik begin met de geur zelf; die flacon! Ik denk dat dit toch wel mijn favoriete parfumflesje van het moment is. Hij is eigenlijk heel eenvoudig, door het strikje des te chiquer. Het doet echt denken aan de Franse stijl. Mij doet het gelijk denken aan een broche voor op een blouse.

Naast het strikje is ook de parfum licht gekleurd. Dat maakt het flesje ook net weer wat liever. De parfum is lichtroze/lila en sluit héél erg goed aan bij de geur. Heel lieflijk.
De geurnoten;

Topnoten; Bergamot, Frambozen, Aardbeien en Peren
Hartnoten; Pioen, Sambac Jasmijn en Patchouli
Basisnoten; Muskus

Als ik de geurnoten zo naast elkaar zet zou ik hem in eerste instantie niet hebben gekozen. Het klinkt als een hele zoete geur terwijl hij dat absoluut niet is. Mon Paris opent wellicht wat zoet, al veranderd hij op mijn huid snel in een hele vrouwelijke en sensuele geur. Dit komt door de Patchouli en Muskus, beide hele warme geurnoten.

Door die Patchouli en Muskus vind ik het de perfecte geur voor de overgang die we straks krijgen tussen de winter en lente. Het is eigenlijk een vrij subtiele geur, al blijft hij wel lang op je huid zitten en blijf je hem ondanks dat goed ruiken.

Ik ben enthousiast en héél erg blij dat ik deze geur aan mijn parfumcollectie heb mogen toevoegen. Mocht je hem nog niet hebben geroken kan ik je zeker aanraden dat eens te doen!

Yves Saint Laurent - Mon Paris 30 ML - €66
'' Heb jij deze geur al geroken?

10 opmerkingen

 1. Dit is een heerlijke geur! Mooi flesje ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Teresa Palm09-01-2018 09:09

  Ik vind het flesje super mooi. Ik zag hem ook al op je Instagram gisteren haha. Ik ben benieuwd naar de geur! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat flesje alleen al is zo mooi! Je maakt me benieuwd naar deze geur!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat een prachtige flacon! Ik ga zeker eens gaan ruiken! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Na het lezen van de geurnoten denk ik dat dit geurtje wel iets voor mij is. Hij ziet er ook zo mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige flacon, heel leuk met dat strikje! Ik ben erg benieuwd naar de geur, hij lijkt me erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige foto's, dit lijkt mij ook een lekkere geur, maar op mijn lijstje staat Coco Chanel Mademoiselle :)

  BeantwoordenVerwijderen