Films die ik de afgelopen tijd keek #1

Ik ben dol op films. Hoe ik vroeger tientallen boeken verslond vind ik het nu heerlijk om een film te kijken. En don't get me wrong; ik vind lezen nog steeds fantastisch, het kost alleen véél meer tijd dan een film. Omdat ik vrij weinig tijd heb om te lezen en toch nieuwsgierig ben hoe een verhaallijn afloopt vind ik het dan vervelend om er een paar weken over te doen. Om die reden grijp ik dan sneller naar een filmpje op een avond. Ik keek er de afgelopen tijd weer een heleboel en deel vandaag mijn mening met je!


Miracles From Heaven; dit is een film die ik tegenkwam tussen de ''nieuwe releases'' op Netflix. Ik zag er al een tijdje geleden een trailer over en destijds trok hij automatisch mijn aandacht. Het verhaal gaat over een meisje dat vrij plots last begint te krijgen van haar lichaam. Dokters weten niet wat het precies is en het duurt ontzettend lang voordat er een diagnose word gesteld. Moeder en dochter gaan ziekenhuis in- en ziekenhuis uit totdat ze tot de conclusie komen dat dochtertje Anna een ongeneeslijke ziekte heeft. Moeder Christy -die heel Christelijk is- begint steeds meer haar geloof te verliezen en dit is een beetje een draad door de film heen. Op een dag gebeurd er echter iets wat hun leven veranderd. Een wonder; niemand kan het geloven, maar het brengt een nieuwe toekomst voor Anna en haar familie.

De trailer van deze film vond ik heel goed, alleen de film zelf viel mij tegen. Zo'n tachtig procent van de film breng je door in het ziekenhuis wat -wat mij betreft- een aantal saaie scenes opleveren. Van mij had hij wat ontroerender gemogen. Mocht je hem nog niet hebben gezien zou ik hem niet afraden, maar ook niet zozeer aanraden.

Atomic Blonde; deze film -met in de hoofdrol Charlize Theron- speelt zich af rondom de val van de Berlijnse muur. Vlak voor de val wordt een MI6-agent dood aangetroffen. Hij had waardevolle informatie op zak -een lijst met alle namen en details van Amerikaanse, Engelse, Russische en Franse spionnen. Ondanks de vondst van de agent is de lijst verdwenen. Spionne Lorraine Broughton -Charlize- wordt er opuit gestuurd om de lijst weer terug te vinden.

Ook bij deze film leek mij de trailer onwijs goed. Hij zag er spannend uit, al is de trailer zo ongeveer een samenvatting van de hele film. Door de trailer te kijken weet je eigenlijk vrijwel evenveel als na het kijken van de film. Het verhaal van de film is goed, de uitvoering is alleen iets minder. Er word onwijs veel gevochten -wat ik overigens normaal helemaal niet erg vind; alleen als het ten koste gaat van het verhaal- en daardoor is hij wat langdradig.

Zou ik hem je afraden? Nee, absoluut niet. Het is een prima film om je mee te vermaken, het is alleen geen film die ik vaker zou kijken.

The Death Cure; onze eerste film in de bioscoop dit jaar! Mijn vriend en ik zijn allebei dol op The Maze Runner trilogie. Ik las de boeken hier al eerder van en was hier dol op, evenals de verfilmingen die al snel volgden. The Death Cure is het laatste deel in deze fantastische serie.

In dit deel volgen we Thomas -en zijn vrienden uit de Glade- die op zoek zijn naar het ''medicijn'' om de uitstervende wereld van de Flare-ziekte te redden. Een film vol spannende fragmenten én ook het nodige beetje romantiek. Een film om bij te lachen, met spanning achterover te worden gedrukt in je stoel én om ook een paar tranen te laten. Ik heb genoten van dit laatste deel en ik kan je zeker aanraden hem ook te kijken als je net zo dol bent op deze trilogie!

The 5th  wave; dit is wederom een verfilming van een boek wat ik al een tijdje wilde lezen. Ik had hem nog niet aangeschaft en besloot daarom om de film maar te kijken toen ik deze op Netflix zag staan.

In the 5th Wave volgen we de 16-jarige Cassie. Tijdens de eerste vier aanvallen verliest zij zowel haar vader als haar moeder en staat ze er alleen voor. Ze besluit op zoek te gaan naar haar kleine broertje; dit gaat alleen niet zonder de nodige aanvallen van stroomuitval, tsunami's en andere plagen. Tijdens de zoektocht ontmoet ze de bijzonder knappe Evan Walker maar zoals elke knappe jongen in een film draagt hij een geheim met zich mee.

Niet slecht, niet slecht! Voor een Young Adult ben ik niet teleurgesteld. De film begint heel sterk en de eerste Waves vind ik onwijs goed vormgegeven. Het is spannend, maar na verloop van tijd blijft het daar ook wel. De spanning zakt een beetje weg naarmate de film richting het einde komt. Hier word onder andere het geheim van Evan onthuld, al is het nog steeds vaag wat hij nu precies is. Ik hoop dat dit in het volgende deel duidelijker word, want het idee van de film vind ik zeker niet slecht!

Van deze film heb ik dan ook zeker genoten. Het is niet de beste film ooit; hij is ook zeker niet vervelend om naar te kijken. Als je een beetje van dit genre houd kan je er ongetwijfeld ook van genieten.

Mijn favoriete film van de vier? The Death Cure! Ik ben heel erg nieuwsgierig of jullie deze vier films al hebben gezien en wat jullie er van vonden. Let me know!

8 opmerkingen

 1. The death cure wil ik nog graag zien. The 5th wave vond ik ook wel leuk maar net wat je zegt hij mocht wat spannender.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je doet me eraan denken dat ik dringend verder moet lezen in The Maze Runner! Ik heb enkel het eerste boek gelezen en de eerste film gezien. Jammer dat de trailer van Atomic Blonde de hele film zo wat samenvat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moet the death cure nog steeds niet! Wel heb ik 5th wave gezien en die vond ik ook heel leuk, ik hoop dat de volgende boeken ook gaan verfilmen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken ze allemaal niet! Ik houd meer van series :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb the 5th Wave gezien vlak nadat ik het boek uit had, en ik vond het een erg goede verfilming!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om te lezen! Ik heb zelf nog geen van deze films gezien, ik ben meer voor de romcoms.
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ken geen van de films maar ben erg benieuwd naar de laatste....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om te lezen, ik kende nog niet alle films, dus ik ga er zeker even naar kijken!

  BeantwoordenVerwijderen