Goedkoop Merkkleding Shoppen

Ik ben dol op het tweedehands shoppen van merkkleding. Je shopt eenvoudig kleren voor minder dan de helft van de winkelprijs op verschillende platformen én je hebt als nog het item wat je graag wilde. Een win-win situatie; toch? Ondanks dat is er nog steeds veel ''taboe'' over het tweedehands shoppen van kleding. Ik hoor vaak dat mensen het niet graag doen of het wel doen en zich er voor schamen; nergens voor nodig, toch? Vandaag deel ik daarom mijn tips voor het goedkoop shoppen van merkkleding.
Mocht je het je trouwens afvragen; dit artikel is niet gesponsord. Ik ben de afgelopen tijd alleen zoveel leuks tegengekomen dat ik het niet kon laten om dit met jullie te delen.

Mijn tips;

1. Refresh; mijn eerste tip; refreshen. Ik zoek zelf dagelijks op bepaalde merken om te kijken of er nieuwe dingen zijn toegevoegd. Soms koop ik drie dingen op één dag, soms koop ik weken lang niets. Het is heel verschillend wat er word aangeboden en je moet eigenlijk een beetje geluk hebben dat je net iets tegenkomt wat je aanstaat.

2. Weet je eigen maten; ook heel handig. Vooral als je nog niet veel kleding van een specifiek merk hebt is het lastig om te weten hoe het valt. Ga daarom eens langs een winkel waar ze dit merk hebben om een aantal items te passen. Denk aan shirts, broeken, jurkjes of schoenen. Alles waarvan je maar van plan bent om het tweedehands te kopen. Zo voorkom je een heleboel miskopen!

3. Vraag om meer foto's/maten; mocht je toch twijfelen kun je altijd maten opvragen. Niet elke verkoper is hier even happig op -en ik snap het, het is natuurlijk makkelijker als je niets hoeft op te meten- maar vaak is het wel net zo handig. Zo kan je bij jezelf opmeten en weet je of het gaat passen of niet. Ik combineer dit met mijn andere tip; vraag om meer foto's of eigen foto's. Niet iedereen gebruikt eigen foto's en dat is wel echt een must. Vaak hebben verkopers ook eigen foto's, zo kun je zien of het product er nog mooi uit ziet.

4. Onderhandel; niet het meest leuke; wel efficiënt. Vaak zijn verkopers bereid om te zakken met hun verkoopprijs, ik heb hierdoor soms wel eens meer dan 50% korting gekregen. Zo shop je helemaal koopjes.

5. Maak duidelijke afspraken; mijn laatste, echter niet minder belangrijke tip. Maak duidelijke afspraken. Vraag wanneer de verkoper het product kan verzenden en zorg dat jullie het hier over eens worden. Ik heb wel eens een paar weken moeten wachten op een pakketje en dat is toch een stukje minder prettig.

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt gehad en ik ben voornamelijk heel erg nieuwsgierig of jij ook wel eens iets tweedehands koopt!

'' Wat was jouw laatste tweedehandse aankoop?

Geen opmerkingen