Boek Review | Het meisje in het ijs - Robert Bryndza

Mijn eerst gelezen boek van 2018 was er gelijk één waardoor ik besefte waarom ik ook al weer zo graag boeken lees. Lezen is echter iets wat er zo makkelijk bij tussendoor schiet. Ik werk vijf dagen in de week en ben dan meestal s'avonds al vrij moe. Het is dan makkelijker om er een filmpje bij te pakken dan een boek, al vind ik dat eigenlijk véél minder leuk. Dat merkte ik tijdens het lezen van 'Het meisje in het ijs' maar weer al te goed. Ik las dit boek in drie avonden uit en ik kan zeggen dat Robert Brynza nú al bij mijn favoriete auteurs hoort. Nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan snel verder!


''Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige…
Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.''
- bol.com

-
Het eerste wat mij onwijs aansprak aan dit boek is de opbouw. Het boek is opgebouwd door heel veel, kleine hoofdstukken. Door deze kleine hoofdstukken lees je héél gemakkelijk 'nog even een hoofdstukje', om vervolgens tien hoofdstukken verder te zijn.

Robert draait er dan ook niet omheen in het boek. Ik vind het fijn hoe hij zorgt dat het boek continu spannend blijft. Bij vele schrijvers zitten er tientallen bladzijdes in het boek waar onnodige dingen worden beschreven -om de pagina's op te vullen- en daar heb ik altijd een hekel aan. Het duurt daarom bij de meeste boeken ook een tijdje voordat je er helemaal in zit. Bij 'Het meisje in het ijs' was ik echter vanaf de eerste bladzijde in het boek getrokken.

Naast dat ik de auteur onwijs kan waarderen vind ik ook de verhaallijn sterk. We beginnen met een kleine tease over de vermoorde Andrea Douglas-Brown en krijgen hier een paar kleine hints over de moord. Er word hier gelijk duidelijk gemaakt dat de moordenaar een bekende is en dat maakt het boek des te spannender.

Gedurende het boek volgen we in eerste instantie inspecteur Erika Foster. Een heel sterk, vrouwelijk personage. We krijgen steeds meer over haar leven te weten en krijgen inzicht in haar gevoelens. Erika is iemand die ergens onwijs voor gaat en soms zelfs een beetje te ver gaat als dat nodig is. Een dappere, sterke vrouw met een heftig verleden.

Naast dat we over Erika lezen maken we na een tijdje kennis met de moordenaar. Natuurlijk weet je niet gelijk wie dit is, echter deelt deze persoon wel zijn denkwijze en krijg ik een beetje een idee wie de moordenaar is.

Of ik het goed had? Nee. Pas tijdens de laatste honderd bladzijdes maak je kennis met de echte moordenaar. Een bijzondere twist en eigenlijk ook eentje die ik niet aan zag komen.

Om 'Het meisje in het ijs' kort te beoordelen; een hele goede auteur, een sterke hoofdpersoon en een zeer boeiende verhaallijn. Je blijft lezen tot hij uit is. Ik heb het tweede boek van Robert Bryndza gelijk besteld -helaas zijn zijn andere boeken nog niet vertaald en ga ik daarom nu door in het Engels- en kan niet wachten tot deze binnen is.

Auteur: Robert Bryndza
Taal: Nederlands
Pagina's: 384 pagina's
Uitgeverij: Boekerij

'' Heb jij 'Het meisje in het ijs' al gelezen?

6 opmerkingen

 1. Teresa Palm20-03-2018 08:50

  Ik ben dol op thrillers dus dit lijkt mij een hele goede. Ik kende deze schrijver ook nog niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk, boeken met zulke twists! Deze onthoud ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als een heel goed boek! Ik hou echt van korte hoofdstukken. Dat leest inderdaad veel makkelijker weg dan steeds hele lange.

  BeantwoordenVerwijderen