Nivea Urban Detox Mask

Een probleemhuid zou ik het niet noemen, maar ik denk dat ik wel kan stellen dat ik een lastige huid heb. Mijn huid is extreem gevoelig, droog én kieskeurig. Af en toe een maskertje gebruiken is daarom iets wat ik heel graag doe. Ondanks dat er al veel maskers op de markt zijn is het toch leuk om steeds weer iets nieuws te proberen. Nu Nivea met een aantal maskers op de markt komt ben ik automatisch enthousiast. Ik heb ze de afgelopen tijd geprobeerd en deel mijn ervaring vandaag!

Nivea brengt twee maskers uit, waarvan de eerste die ik testte het '1 Minute Urban Detox Mask - Porieverfijnend' is. Dit masker is bedoeld voor het gladder maken van de huid én voor het verfijnen van de poriën. Ik denk dat we daar allemaal wel erg blij mee zijn!

Bij het aanbrengen van het masker merk ik allereerst dat de textuur anders is dan ik verwachte. Ik weet niet waarom, maar ik verwachtte meer een klei-achtige structuur. Dit masker is echter een -in eerste instantie- koele gel. Wanneer je het aanbrengt op je gezicht merk je dat het masker langzaam een beetje warm begint te worden en kom ik er achter dat het een zelf-verwarmend masker is.

Dat warme gevoel is niet het meest prettige voor mijn -meestal al warme- gezicht, maar ik kan me voorstellen dat je hier wel héél erg dol op bent als je geen last hebt van warmteplekken op je huid.

Wat betreft de werking van het masker ben ik wel heel erg enthousiast. Mijn huid voelt bijzonder zacht na het masker en ik heb daadwerkelijk het idee dat mijn poriën er schoner uit zien. En het grootste pluspunt? Het maskertje hoeft maar één minuut in te trekken.
Het tweede masker wat ik heb getest is het '1 Minute Urban Detox Purifying Mask'. Dit masker is bedoeld voor het intens hydrateren van de huid én het verstevigen van de huid.

Bij het aanbrengen van dit masker merk ik dat de structuur dichterbij de klei-achtige substantie komt die ik in eerste instantie had verwacht van het andere masker. Het is niet helemaal een kleimasker; het komt er wel veel dichter in de buurt. 

Ik merk dan ook dat ik deze structuur een stuk prettiger vind. Het brengt gemakkelijker aan zonder te glijden -wat je bij een gel altijd sneller hebt- en ik merk dat deze nog sneller intrekt. Het is echt waar dat het masker maar een minuutje hoeft te blijven zitten. Na dat minuutje kun je hem afspoelen en zie je daadwerkelijk een verschil.

Dit masker is dan ook absoluut mijn favoriet. Mijn huid voelt wederom zachter aan en voelt een stuk strakker na het gebruik. Je krijgt daardoor in het begin een beetje een trekkerig gevoel, echter is dat na een paar minuutjes weer over. 
Over-all ben ik onwijs enthousiast over deze maskertjes. Ze geven mijn huid beide een fantastische uitstraling, werken simpelweg eenvoudig én zijn leuk geprijsd. Wat mij betreft een aanrader!

Nivea Urban Detox Mask - €9.99 per stuk.
'' Welke variant lijkt jou het fijnste?

7 opmerkingen

 1. het tweede masker lijkt mij ook fijner. Toch eens proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Teresa Palm19-03-2018 09:18

  Lijken mij fijne maskertjes dit! Lekker betaalbaar ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het tweede masker lijkt me erg fijn. Ik ben benieuwd naar de ingrediënten! Vroeger gebruikte ik vaak gezichtsverzorging van Nivea maar nu niet meer. Ben wel nieuwsgierig geworden naar deze producten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het eerste masker klinkt wel als iets voor mij eigenlijk!

  BeantwoordenVerwijderen