3x Nieuwe Oral-B & Zendium Tandpasta

Tandpasta; misschien niet het meest spannende product om over te lezen, desalniettemin wel een erg belangrijk product. Ik testte de afgelopen tijd maarliefst drie nieuwe tandpasta's en deel mijn ervaringen vandaag met je!

Ik begin met de twee tandpasta's van Oral-B. Deze tandpastacollectie is bedoeld voor een zachte whitening van de tanden terwijl het glazuur wordt versterkt en beschermd. Beschikbaar in een normale variant én een variant voor gevoelige tanden.

Gezien ik zelf hele gevoelige tanden heb -heb ik de roze variant uitgetest. De tandpasta geeft een frisse smaak én zorgt ervoor dat mijn tanden glad aanvoelen. Dat vind ik altijd prettig bij een tandpasta, ik heb namelijk vaker meegemaakt dat een tandpasta een ruwer gevoel achter laat.

Eigenlijk is dit een hele fijne tandpasta, het enige waar ik niet veel van merk is het whitening effect. Dit effect zie ik eigenlijk bij vrijwel geen enkele tandpasta terug. Alleen na het poetsen merk je dat er een wittig laagje over de tanden heen komt, echter is dit na bijvoorbeeld een glas drinken weer verdwenen.

Jammer, maar verder een hele fijne tandpasta! Hij is niet ontzettend scherp en geeft daarmee een zacht en fris gevoel. Deze zou ik zeker opnieuw kopen!

Oral-B 3D White Tandpasta - €5.49 per stuk.
Een tweede merk wat ik qua tandpasta graag gebruik is Zendium. Zendium is met name fijn ter voorkoming en vermindering van aftes. Veel tandpasta's bevatten het stofje SDS en vergroten daarmee de kans op aftes; Zendium heeft dat stofje niet verwerkt in hun tandpasta's en verminderen daardoor deze kans.

Een nadeel wat ik altijd heb ervaren aan Zendium is de milde smaak. Aan Zendium zit eigenlijk vrijwel geen smaak en zorgt daarvoor niet voor een fris gevoel. De oplossing? Zendium Extra Fresh! Deze tandpasta geeft je juist wel dat frisse gevoel.

Of hij dat ook echt waarmaakt? Ja! Ik vind dit echt een aanvulling voor het assortiment van Zendium en ik ben heel erg enthousiast. Hij geeft dat frisse gevoel wat ik altijd een beetje miste.

Ik ben eigenlijk over beide tandpasta's heel erg tevreden. Ik wissel meestal Zendium af met een andere tandpasta (in dit geval met de Oral-B tandpasta) en vind dan de combinatie heel erg prettig. Beide tandpasta's kan ik je zeker aanraden en zou ik ook zeker opnieuw aanschaffen!

Zendium Extra Fresh Tandpasta - €3.99
'' Wat is jouw favoriete tandpasta merk?

5 opmerkingen

 1. Ik ben heel benieuwd naar Zendium extra fresh. Ik heb zelf ook veel last van aftes maar idd wat je zegt ik vind de normale Zendium niet echt fris voelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er goed uit! Ik gebruik zelf altijd de sterkste whitening tandpasta van Oral-B in combinatie met hun whitening versneller.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen! Blijkbaar mogen er in Europa alleen maar kleine hoeveelheden van de whitening stoffen gebruikt worden, waardoor dit soort tandpasta's vaak geen groot effect geven.
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben altijd wel kieskeurig betreft tandpasta's, maar deze wil ik wel eens gaan proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Teresa Palm10-04-2018 09:16

  Ik ben dol op Zendium & Oral-B. Ik wissel ze ook altijd af haha!

  BeantwoordenVerwijderen