Waarom ik nog steeds 'normale' nagellak draag

Tot een paar jaar geleden was ik een enorme nagellak liefhebber. Ik was met name een fan van OPI en kocht hun hele collecties in één keer; het was bijna een verslaving. Werkelijk elke dag lakte ik mijn nagels met een nieuw kleurtje en was ik des te enthousiaster als er weer een nieuwe collectie uitkwam. Nu merk ik dat nagellak toch steeds meer lijkt te verdwijnen. Bijna iedereen draagt acryl/gelnagels en dat vind ik persoonlijk jammer. Nieuwsgierig waarom ik nog steeds het liefste gewone nagellak draag? Lees dan snel verder!

Om te beginnen kan ik -gelukkig- zeggen dat mijn verslaving aan nagellak niet meer zo extreem is als een paar jaar geleden. Toen had ik honderden nagellakjes. Zie onder andere deze nagellakstash en deze nagellakstash. Mijn nagellak past nu bijna -op een paar uitzonderingen na- in één lade. Een mooie collectie van kleurtjes die ik allemaal even graag draag.

De laatste tijd merk ik echter dat 'gewone' nagellak steeds meer lijkt te verdwijnen. Het begon allemaal een beetje met de gelnagel kits om zelf gelnagels te zetten. Ook ik heb een kitje van Sensationail die ik vooral in het begin veel gebruikte.

Sinds ruim twee jaar werk ik full time. Wij hebben ons eigen bedrijf en daardoor ben ik de gehele dag bezig met mijn handen. Denk aan stickers pellen, dozen inpakken en dichttapen. Handelingen die niet prettig zijn voor het behoud van mooie nageltjes.

Als ik gelnagels op heb zijn ze daardoor na twee dagen te beschadigd om ze nog echt mooi op te kunnen hebben. Ik ga mij er dan aan irriteren en dan haal ik het er weer af; zonde van al het werk.

Hetzelfde geld voor nagels met verlenging (bijvoorbeeld acryl). Een nepnagel is een heel stuk dunner dan een reguliere nagel en vooral de lengte is niet te doen bij mijn werk. Ik kan dan geen grip krijgen op folies en breek binnen de kortste keren mijn nagels.

Last but not least; gelnagellak zonder lamp. Het geeft een prachtig effect, dat zeker, maar ik heb er simpelweg de tijd niet voor om iedere paar dagen vier tot vijf lagen nagellak aan te brengen én dit ook nog eens goed te laten drogen. Een nagellak droogt doorgaans toch wel een aantal uur voordat een laag echt goed droog is; dan ben ik uren verder. Wat betreft houdbaarheid blijft het bij mij even lang ziten als een gewone lak.

Om al deze redenen ben ik nog steeds dol op een gewoon nagellakje. Ik lak mijn nagels express alleen in het weekend -ik weet dat het doordeweeks niet zoveel zin heeft- en dan vind ik een gewoon nagellakje net zo mooi én een stuk sneller.

Ik ben heel nieuwsgierig of jullie nog veel gewone nagellak dragen, of dat je je ook hebt overgegeven aan gel- en/of acrylnagels.

'' Draag jij nog wel eens 'gewone' nagellak?

4 opmerkingen

  1. Ik sluit me hier helemaal bij aan! Ik heb ook geen zin/tijd om vijf lagen van een gellakje aan te brengen (basis, meermaals de kleurlak en dan nog een topcoat). Een gewoon lakje blijft bij mij net zo mooi zitten. Mooi kleurtje is dit ook zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben ook echt dol op nagellak! Ik draag blanco nepnagels waar ik dan met nagellak overheen lak, of ik draag "kant en klare" nepnagels waar al een leuk kleurtje of printje op staat.

    BeantwoordenVerwijderen