Boek Review | De stalker in de nacht - Robert Bryndza


Een paar maand geleden las ik het eerste boek van Robert Bryndza dat in het Nederlands werd gepubliceerd; Het meisje in het ijs. Een boek waar ik heel enthousiast over was en waardoor ik dan ook gelijk geïnteresseerd was in zijn andere boeken. Helaas zijn deze nog niet allemaal vertaald naar het Nederlands, al werd zijn tweede boek gelukkig al wel snel vertaald! Ik schafte het boek gelijk de eerste dag aan en las hem een paar dagen later uit. Nieuwsgierig of ik net zo enthousiast ben over 'De stalker in de nacht' als over 'Het meisje in het ijs'? Lees dan snel verder!
''Het zijn stuk voor stuk alleenstaande mannen. Allemaal met een teruggetrokken en een weinig opmerkelijk -leven. Ze zijn ook allemaal dood.

Midden in een broeierig hete zomernacht wordt inspecteur Erika Foster opgeroepen. Een dokter is thuis in zijn bed -gevonden, gestikt. Zijn polsen zijn vastgemaakt en zijn ogen puilen uit door de doorschijnende plastic zak die strak om zijn hoofd is gebonden. Een paar dagen later wordt een tweede slachtoffer gevonden, in exact dezelfde omstandigheden. Wat linkt de slachtoffers aan elkaar en aan hun moordenaar? Waarom is er zo weinig bekend over hun verleden? Als Erika en haar team de zaak onderzoeken, stuiten ze op een zeer -berekenende dader, die zijn prooi al lang van tevoren stalkt – en dan op het juiste moment toeslaat.'' -bol.com

Door mijn enthousisame over het eerste boek van Robert Bryndza was ik ook gelijk enthousiast toen zijn tweede boek werd gepubliceerd. De stalker in de nacht klonk als een interessant boek met een spannende verhaallijn, en dat was het ook!

Net als in het eerste deel in de Erika Foster serie lezen we vanuit meerdere perspectieven. De hoofdpersonages waaruit we lezen zijn natuurlijk Erka, én de moordenaar. Natuurlijk weten we niet gelijk wie dit is, al krijgen we wel steeds meer te weten over zijn/haar leven.

Omdat er in dit boek nog vanuit meerdere personages wordt geschreven -waar ik nog niet te veel spoilers over wil geven- had ik al gauw door wie de moordenaar in mijn optiek zou zijn. Wanneer je ruim halverwege het boek bent wordt ook daadwerkelijk bevestigd wie hier achter zit. Hierdoor wordt het wat mij betreft ook alleen maar spannender, want hoewel je als lezer weet wie er achter zit weten Erika en haar team dat nog niet. Ze zitten er dichtbij, maar deze desbetreffende persoon pakt het heel slim aan.

Vanaf de eerste tot de laatste bladzijde was ik ontzettend geboeid door dit boek. Het grootste gedeelte van het boek las ik in één dag uit, want hoe verder je komt: hoe spannender het wordt.

Net als het eerste boek in de Erika Foster serie -Het meisje in het ijs- kan ik je dit boek ook absoluut aanraden. Als je een fan van thrillers bent kan je je vast en zeker vinden in de schrijfstijl van Robert. Ik kan in ieder geval niet wachten tot zijn volgende boek!

Auteur: Robert Bryndza
Taal: Nederlands
Pagina's: 384 pagina's
Uitgeverij: Boekerij

'' Heb jij één van de boeken van Robert al gelezen?

4 opmerkingen

 1. Ik ben dol op thrillers, maar van Robert Bryndza heb ik eigenlijk nog nooit iets gelezen. Je hebt me heel nieuwsgierig gemaakt. Moet je echt alle boeken lezen of zijn het wel losstaande verhalen?

  Liefs Noa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt ze ook apart lezen! Ik vind het wel leuk dat ik Het meisje in het ijs al had gelezen, omdat je dan al wat meer te weten komt over de hoofdpersonen. Maar het is absoluut geen vereiste. :)

   Verwijderen
 2. Klinkt heel fijn! Ik had net wat tips nodig voor boeken, dus deze komt op mijn leeslijst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben heel nieuwsgierig geworden!

  BeantwoordenVerwijderen