Boek Review | Kleine Taartjes

Een gebakje, macaron of andere zoetigheid op zijn tijd gaat er bij mij altijd in en ik ben absoluut niet de enige die daar dol op is. Ik haal ze graag in bakkerijtjes en schattige patisserie winkeltjes, al vind ik het ook érg leuk om zelf te doen. Omdat het soms lastig kan zijn een fijn recept te ontdekken vind ik bakboeken hier de ideale oplossing voor. Mijn nieuwste aanwinst; Kleine Taartjes. Nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan snel verder.

Mocht je nog niet bekend zijn met dit boek geef ik je graag wat meer achtergrond informatie;
Dit boek is gebaseerd op de taartjes van Petit gâteau, de enige échte Franse patisserie in Amsterdam. Deze zaak is zo bekend dat ze inmiddels twee winkels in Amsterdam hebben waar ze heerlijke lekkernijen verkopen.

Naast het succes van de winkels is er nu ook een boek op de markt waarin er zestig recepten worden vrijgegeven voor de meest heerlijke taartjes.  

Wat ik zo fijn vind aan dit boek is dat alles rondom één recept gebouwd word. Je hebt één basisrecept met daarop maarliefst zestig variaties. Ideaal, want zo heb je niet iedere keer een nieuw recept nodig voor de basis. De basis is eenvoudig en ken je al snel uit je hoofd, waarna je genoeg variaties hebt om uit te kiezen. En als je die zestig dan toch zat bent kun je zelf nog veel meer lekkere combinaties verzinnen!

Het leuke aan dit boek vind ik de diversiteit. Er staan hele makkelijke receptjes in voor beginners, maar ook wat moeilijkere recepten als je wat meer ervaring hebt met bakken. Eigenlijk een hele mooie combinatie van beide!
Ik ben heel enthousiast over dit boek en zal in één van mijn Photo Diarys ongetwijfeld nog eens één van mijn creaties met jullie delen!

Titel: Kleine taartjes
Schrijver: Meike Schaling
Uitgeverij: Kosmos
Prijs: €17.50

'' Heb jij dit boek al gezien?

4 opmerkingen

  1. Teresa Palm06-06-2018 11:14

    Deze ziet er heel gezellig uit! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben weleens bij Petit GAteau geweest, heerlijke taartjes hebben ze. Leuk dat er een boek is.

    BeantwoordenVerwijderen