Boek Review | De Royals (verleiding) - Erin Watt


In mijn artikel van afgelopen maandag (mijn favoriete leesplekje) gaf ik al aan dat ik bezig was met het lezen van 'De Royals (verleiding)' van Erin Watt. Inmiddels ben ik al over de helft in het tweede deel van de serie en deel ik daarom vandaag mijn recensie over het eerste boek met jullie. Nieuwsgierig wat ik er van vond? Lees dan snel verder.
''De 17-jarige Ella is een echte overlever: met dubieuze baantjes -stripteasedanseres - knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Ella is vastbesloten haar leven op orde te krijgen. Dan verschijnt Callum, de puissant rijke vader van 5 onweerstaanbare zoons. Ook Callum is vastbesloten: hij wil Ella uit haar armoede verlossen. Ella besluit op Callums landgoed in te trekken, waar haar een gemengde ontvangst wacht: haat en liefde wisselen elkaar af. Krijgt Ella haar leven ooit op orde?'' -  bol.com

Ik moet zeggen dat ik bij het lezen van de achterkant van dit boek niet gelijk enthousiast werd door de verhaallijn van de Royals. Ondanks dat de verhaallijn interessant klonk verkocht hij mij nog niet helemaal. Iets wat mij wel gelijk verkocht was de prachtige cover, want wauw;wat is hij mooi. De gouden kroon op de voorkant geeft een hele luxe uitstraling. Misschien was het dan ook een beetje deze combinatie; ik verwachtte bij het zien van de voorkant een ander verhaal dan wat op de achterkant werd weergegeven. 

Maar, ik laat me nooit uit het veld slaan door een beschrijving op de achterkant. Zo'n beschrijving verteld tenslotte maar een héél miniscule samenvatting van een heel verhaal. Tijd om er in te gaan lezen.

Het kostte welgeteld twee hoofdstukken voordat ik mij gelijk aangetrokken voelde tot dit verhaal. Het eerste hoofdstuk is altijd een inkomertje; we maken kennis met Ella Harper (de hoofdpersoon in dit boek) die zich moet melden bij de directeur voor een gesprek. Dit gesprek lijdt naar Callum Royal; vader van vijf -bijzonder knappe- zoons. 

Het kost hem aardig wat moeite om Ella zo ver te krijgen dat ze met hem mee gaat, al besluit ze uiteindelijk toe te geven en maakt ze kennis met alle luxe die met de Royals gepaard komt. Privé jets, luxe auto's en véél, maar dan ook heel veel geld. Ze wordt opgeslokt in de ietwat gestoorde wereld die de Royals om zich heen hebben gebouwd. Een wereld waar Ella eigenlijk helemal niet welkom in was en naar eigen zeggen ook niet thuishoort. Ze is tenslotte niet belust op geld en macht, zoals de hele mensheid om haar heen dat wel is.

Spoiler alert; sla deze alinea over als je geen spoilers wilt lezen!
Naarmate het boek vordert onwikkeld de relatie met Ella en haar broers zich steeds beter en bouwt ze zelfs een stiekeme relatie op met één van haar broers. Die relatie is echter ingewikkelder dan het lijkt. Zowel het verleden van Ella als haar broer (Reed) zit in de weg, wat zorgt voor een heleboel spannende hoofdstukken.

Een kleine side note; in het boek worden regelmatig verwijzingen of scènes besproken die met seks te maken hebben. Voor mij geen probleem -het past juist heel goed bij het boek-, maar mocht je daar niet zo'n fan van zijn kan je hem wellicht beter overslaan. 

Mijn mening? Ik vond het eerste boek onwijs leuk. Het is een heel fijn, makkelijk verhaal om te lezen. Ik was er binnen een paar uur doorheen en kon toen niet wachten om te beginnen aan het tweede boek.

Wat mij met name aansprak in de serie zijn de rollen van Ella haar nieuwe broers. Het boek is geschreven door twee vrouwelijke auteurs, al zijn de jongens echt een perfect mannelijk voorbeeld van hoe broers daadwerkelijk zijn. Ze worden heerlijk omschreven en trekken je zo mee het verhaal in. Ik ben enthousiast en kan niet wachten mijn review van het tweede boek te kunnen publiceren!

Auteur: Erin Watt
Taal: Nederlands
Pagina's: 326 pagina's
Uitgeverij: Boekerij

'' Heb jij deze serie al gelezen?

6 opmerkingen

 1. Het lijkt mij een super leuk boek. Deze ga ik halen voor vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk! Ik ben heel benieuwd wat je er van vindt. :)

   Verwijderen
 2. Het lijkt me een heel leuk boek. Je hebt het ook leuk beschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind de cover inderdaad ook prachtig. Ben benieuwd naar het boek. Ik lees eigenlijk veel te weinig.

  Liefs Janine ♥

  BeantwoordenVerwijderen