Urban Decay - The Velvetizer Translucent Mix-In Medium

Kort geleden kwam ik een nieuw product van Urban Decay tegen; de Velvetizer. Dit is een doosje met een poeder die ervoor zorgt dat -wanneer je hem mixt met je foundation- je foundation extra goed dekt, mat is en ook nog eens fluweelzacht aanvoelt. Omdat ik mijn foundation op sommige dagen net wat dekkender wil hebben leek mij dit een heel fijn product om te proberen. Ik bestelde hem, testte hem de afgelopen tijd uit en deel mijn ervaringen vandaag met jullie!

Ik begin zoals altijd met de vormgeving van dit product. Urban Decay maakt vaak gebruik van donkerpaarse kleuren -valt mij op- en dat is ook bij dit product het geval. De Velvetizer zit in een paars, kartonnen doosje. Wanneer je deze opent komt het daadwerkelijke potje tevoorschijn, waar we worden blootgesteld aan dezelfde kleur paars.
Het potje heeft een paarse, fluwelen (velvet) verpakking met een grijze dop. Eenvoudig, maar compact en passend bij de andere producten van Urban Decay.

Tijd om het daadwerkelijke product uit te proberen! Bij het openen van het doosje zie je gelijk weer het Urban Decay logo met daarin een aantal gaatjes. Houdt het potje op de kop en de poeder komt er uit; eenvoudig!

Voor het aanbrengen van mijn foundation gebruik ik 1 pompje van de Urban Decay Naked Skin Foundation en daarbij mix ik een klein beetje van de Velvetizer. Ik houd hem één keer op de kop. De hoeveelheid die er dan uitkomt is te zien op onderstaande foto.
Normaal gesproken breng ik de foundation rechstreeks aan op de beautyblender, wanneer ik gebruik maak van de Velvetizer doe ik dat echter niet. Ik pomp de foundation dan op mijn hand, mix The Velvetizer met de foundation en breng het vervolgens aan op mijn gezicht. Easy as 1-2-3!

Mijn foundation ziet er hierdoor gelijk een stuk dekkender uit, al gebruik ik hiervoor dan ook automatisch iets meer foundation. Normaal gesproken gebruik ik 1 pompje, maar wanneer ik The Velvetizer gebruik worden dat er twee. Doordat ik het mix met deze poeder blijft de hoeveelheid uiteindelijk hetzelfde, maar is de dekking simeplweg stukken beter.

Wanneer ik een speciale gelegenheid heb -of gewoon zin heb ik een meer dekkende foundation- vind ik het ideaal om The Velvetizer te gebruiken. Omdat ik van mijzelf al een vrij egale huid heb gebruik ik op dagelijkse basis geen full coverage foundation en vind ik het ook zonde om die aan te schaffen voor de paar keer dat ik het wel doe. Dit product is daardoor een uitkomst.

Het enige nadeel aan The Velvetizer; er zit geen plastic lidje of iets dergelijks bij om de gaatjes mee af te sluiten. Je kunt hem hierdoor niet eenvoudig meenemen mocht je ergens naartoe gaan en je make-up daardoor niet rechtop kunnen bewaren. Je doosje zit dan gelijk vol met poeder en dan is het gevaarlijk om hem weer te openen.

Afgezien van dat ben ik heel erg enthousiast over dit product. Ik kan het je zeker aanraden om hem eens te proberen mocht je af en toe ook interesse hebben in een net wat dekkendere foundation!

Urban Decay - The Velvetizer Translucent Mix-In Medium - €35.00
'' Heb jij The Velvetizer al geprobeerd?

7 opmerkingen

 1. Oh dit klinkt echt super fijn! Bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind hem wel aan de prijzige kant maar het product klinkt verder heel fijn!

  Liefs Sophie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm ik ben hier eigenlijk wel heel benieuwd naar! Wat een mooie foto's heb je ook gemaakt. Ik was alleen nog wel benieuwd naar voor en na foto's met het product op.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige verpakking, Urban Decay weet hoe ze ons moeten verleiden ;-) Ik kende dit product overigens nog niet, maar het lijkt me zeker interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hmm ik ben nu we erg benieuwd geworden naar dit product fijne review heb je geschreven en je hebt mooie foto's gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een bijzonder product is dit! Ik ben ook heel benieuwd geworden naar het effect op foto :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier ben ik echt heeel erg benieuwd naar! Geweldige verpakking ook. <3

  BeantwoordenVerwijderen