Boek Review | Rachel Hawkins - Royals

Nadat ik De Royals trilogie uit had gelezen kwam ik terecht op het boek 'Royals'. Even ontstond er wat verwarring -de titels zijn tenslotte nagenoeg hetzelfde-, tot ik zag dat dit boek van een totaal andere schrijver is. Mede dankzij de mooie cover besloot ik het boek daarom mee te nemen en vandaag deel ik mijn mening over dit boek met jullie!

'' Daisy Winters is dol op scifi, heeft een bijbaantje bij Walmart, houdt ervan haar haar in knalkleuren te verven en ze heeft een perfecte oudere zus die op het punt staat zich te verloven met de Schotse kroonprins Alex. Daisy heeft absoluut geen zin in een leven in de spotlights, maar door toedoen van de tabloids wordt ze gedwongen samen met haar zus de zomer door te brengen aan het Schotse hof. Daisy vertrekt met grote tegenzin en hoewel ze haar best doet om uit de problemen te blijven, raakt ze al snel verstrikt in allerlei onhandige situaties. Onder de hoede van Miles, de megasnobistische vriend van de jongere broer van de kroonprins, moet ze leren om zich volgens de koninklijke norm te gedragen. Dat gaat alleen niet zo makkelijk als diezelfde jongere broer overal waar hij komt voor een schandaal zorgt en Daisy erin meesleurt. Terwijl ze zich zo goed mogelijk probeert te redden, worden de verwikkelingen alleen maar groter als ze het ene koninklijke geheim na het andere ontdekt. '' -bol.com

Goed. Laten we maar gelijk eerlijk zijn; toen ik de achterkant van dit boek las was ik niet gelijk enthousiast. Ik ben heel specifiek als het gaat om verhaallijnen en kan tientallen boeken oppakken en er uiteindelijk geen een vinden die mij aanspreekt. Aangezien ik echter vakantie had en ik echt graag iets wilde lezen besloot ik hem toch maar een kans te geven. 

Ik werd daarbij overigens overgehaald door de cover, want kom op; is die niet prachtig? Zoals jullie weten ben ik dol op roze en alles wat glinstert of glittert. En met zo'n mooie cover moet het verhaal toch ook wel een beetje te doen zijn?

Al snel begon ik te lezen in dit boek, wat werd onderbroken door mijn zieke hondje. Hij voelde zich die avond niet goed en daardoor legde ik het boek na een aantal hoofdstukjes weg om hem wat meer aandacht te geven. Ik was op dat moment nog niet verkocht door het verhaal en heb het boek toen pas weer een week later opgepakt.

Vanaf dat moment werd het echter al snel een stuk interessanter. Gelukkig gaat het verhaal vrij snel naar het moment waarop Daisy de koninklijke familie in Schotland een bezoekje brengt. Dit is dan ook precies waar het leuk begint te worden!

Langzaam maken we kennis met het broertje van Alex (de verloofde van Daisy's zus) en deze brengt heel wat met zich mee. Charmes, maar ook genoeg problemen waarin hij Daisy meetrekt. Dit ter ergenis van Daisy haar zus en de rest van de koninklijke familie, uiteraard.

Hoe verder we in het verhaal zijn, hoe leuker ik Daisy begin te vinden. Daisy is echt het tegenovergestelde van haar zus -ze trekt haar mond gerust open en maakt gerichte opmerkingen die érg leuk zijn- en past daardoor totaal niet in het koninklijke plaatje. Ondanks dat wordt ze langzaam verliefd op één van de personen die ze tijdens haar vakantie ontmoet -ik zal nog niet verklappen wie dat is-. Hoewel ik het wel had verwacht is het niet de meest voor de hand liggende persoon; dat maakt het ook juist zo leuk!

Royals van Rachel Hawkins is niet mijn favoriete boek geworden, spijt heb ik echter niet van deze aankoop. Het boek is lekker luchtig, leest heel erg snel en is zeker vermakelijk. Mocht je op zoek zijn naar een leuke Young Adult is dit zeker een aanrader! 

Auteur: Rachel Hawkins
Taal: Nederlands
Pagina's: 272 pagina's
Uitgeverij: van Goor

4 opmerkingen

 1. Wauwie die cover is mooi! Ik ben benieuwd naar het boek zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wil zelf meer gaan lezen dus deze houd ik in mijn achterhoofd ;) De kaft is inderdaad een plaatje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De cover ziet er mooi uit! Of dit boek echt wat voor mij is, weet ik niet. Romance is niet echt mijn genre, maar YA vind ik dan wel weer heel leuk. Ik hoop trouwens dat het inmiddels beter gaat met je hondje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aah hoe leuk is je foto! Zo leuk bedacht!

  BeantwoordenVerwijderen