Films die ik de afgelopen tijd keek #3


De afgelopen tijd heb ik weer een aantal leuke films gezien die ik graag met jullie wil delen. Mijn vorige 'Films die ik de afgelopen tijd keek' vind je hier, mocht je die nog niet hebben gelezen. Nieuwsgierig naar de films die ik vandaag met jullie wil bespreken en wat ik er van vond? Lees dan snel verder!

Fifty Shades Freed; de Fifty Shades serie was geen serie die mij vanaf het eerste moment trok. De boeken heb ik nooit gelezen, al besloot ik op een dag toch maar de eerste film te kijken. Ik ontdekte toen dat de film helemaal zo slecht nog niet was en besloot later ook deel twee en deel drie te kijken. Deel drie keek ik nog maar een paar weken geleden; het einde van deze trilogie.

In deel drie van Fifty Shades Freed zijn Christian en Ana getrouwd en besluiten ze van de rust die ze nu hebben te gaan genieten. Helaas blijkt die rust niet lang te duren wanneer iemand uit hun verleden terugkomt. Dit zorgt voor de nodige spanning in de film, al had het van mij allemaal wel iets duisterder en spannender gemogen.

Wat betreft sex in deze films valt het reuze mee. Je ziet genoeg naaktheid, al zijn er weinig bijzondere scenes waardoor je je adem even in moet houden. Voor mij geen probleem, al moet je er even rekening mee houden mocht dat het geen zijn wat je zo aanspreekt in de Fifty Shades serie. In deze film zien we daar namelijk het minst van, iets wat je niet zou verwachten van het einde.

Ondanks dat de film niet heel denderend was vond ik hem prima wat betreft vermakelijkheid. Opnieuw kijken zou ik niet doen, spijt dat ik hem heb gekeken heb ik ook absoluut niet. Ik zou deze film drie sterren hebben gegeven, net voldoende! 

Skyscraper; dit is een typisch geval van 'Dwayne Johnson speelt in deze film, dus ik moet hem kijken'. Als een andere willekeurige acteur de hoofdrol in deze film had gespeeld had ik hem waarschijnlijk in eerste instantie niet gekeken, maar gezien Dwayne mijn favoriete acteur is -wat een heerlijke man is dat-, wilde ik hem maar al te graag zien.

Vriendlief en ik kochten kaartjes voor de bioscoop en besloten een avondje te genieten van de film.

Will Sawyer (Dwayne Johnson) is na een eerdere confrontantie met een terrorist -jaren geleden- zijn onderbeen verloren en loopt tegenwoordig rond met een prothese. Will is een echte familieman en richt zich tegenwoordig op zijn nieuwe bedrijf; hij controleert de veiligheid van gebouwen. Wanneer hij gevraagd wordt voor een grote klus -het checken van de veiligheid van de Skyscraper- kan hij dit aanbod natuurlijk niet afslaan.

Het controleren van deze veiligheid gaat echter niet zoals gepland; wanneer Will even het pand uit is steelt iemand de software en besluit een groep terroristen de Skyscraper te terroriseren en deze in de fik te steken. Terwijl dit alles zich afspeelt zit de familie van Will nog binnenin het pand en kan Will hen hier uiteraard niet achterlaten.

Omdat Will de enige is die de toegang had tot de beveiliging en deze systemen zijn gehackt wordt hij door de politie al gauw verdacht van samenzwering. Met de politie van Hong Kong op zijn hielen besluit hij zijn familie te gaan redden. Dit zorgt voor een heleboel scènes met hoogtes, vuur en spanning. Het is onwijs spannend om te zien of dit gaat lukken en wij hebben absoluut van deze film genoten.

Natuurlijk is de film niet heel realistisch -er zitten veel scenes in die nooit zouden kunnen gebeuren in het echte leven- al maakt hem dat ook juist leuk. Een superrealistische film zou tenslotte ook maar saai zijn, nu maakt het de film een stuk interessanter.

Ik heb zeker genoten van deze film -en van Dwayne Johnson ;)- en kan je zeker aanraden hem te kijken. Ik zou deze film vier sterren geven!

Lara Croft - Tomb Raider; Lara probeert -zeven jaar nadat haar vader Richard Croft verdween- de eindjes aan elkaar te knopen door als bezorgster te werken. Ze heeft de familiebanden en bijbehorende rijkdommen afgezworen, al komt hier verandering in wanneer haar gevraagd wordt het testament van haar vader te tekenen. Vanaf dat moment pas toont Lara interesse in de archeologie en avonturen die haar vader ook zo trokken. Ze vindt de geheime kamer van haar vader, luistert naar zijn verhalen en ontdekkingen en besluit zelf op onderzoek uit te gaan naar het verlaten eiland Yamatai en natuurlijk; haar vader.

Dat Lara niets van haar vaders avontuurlijke bestaan afwist wordt al gauw duidelijk door een aantal flashbacks in de film. We zien hoe Lara en haar vader afscheid van elkaar nemen en hoe hij haar verteld dat hij op zakenreis gaat. Pas zeven jaar later komt Lara tot de conclussie dat dat nooit het geval is geweest, maar dat hij op zoek is gegaan naar het eiland en de daarbij behorende geheimen en legendes. 

In Tomb Raider volgen we Lara door haar avontuur naar Yamatai. Het is regelmatig even erg spannend, wat ook voornamelijk komt door de personage van Lara. Haar felheid zorgen voor een aantal erg geloofwaardige vechtscènes.

Spoiler alert; natuurlijk vind Lara haar vader op het eiland, wat er voor zorgt dat het ook nog een beetje emotioneel wordt. Vooral een plotselinge wending op het einde zorgt hiervoor. 

Al met al vond ik Tomb Raider zeker een vermakelijke film en ben ik -gezien het open einde- vooral heel erg nieuwsgierig of er nog een tweede deel komt in de Lara Croft serie. Ik geef deze film wederom vier sterren!

'' Wat was de laatste film die jij keek?

6 opmerkingen

 1. Skyscraper wil ik graag zien! Leuke review!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen! Ik heb laatst Book Club & Overboard gezien.
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha vijftig tintjes grijs vind ik helemaal niets maar die laatste lijkt mij super tof ik had daar vroeger ook een game van :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb over laatst de nieuwe mission impossible gezien. & Skyscraper wil ik zeker nog eens zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan me niet eens meer herinneren wat voor film ik voor het laatst heb gezien! Ik kijk de laatste tijd alleen maar series haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De Tomb Raider film wil ik nog graag zien! Ik speel de games al van kinds af aan dus ik ben meestal wel benieuwd als er iets gerelateerds wordt uitgebracht.

  BeantwoordenVerwijderen