Oude series & films die je echt moet kijken!

Wie is er tegenwoordig nu niet dol op het kijken van series? Ik denk dat er velen met mij zijn! Ik kijk veel series die echt van nu zijn, maar ik ben ook dol op series waar je niet meer zo veel over hoort. Ik deel vandaag mijn favoriete 'oude' series die je echt eens moet gaan kijken!


Saved By The Bell
Mijn absolute favoriet is Saved By The Bell. Saved By The Bell gaat over een vriendengroep op de middelbare school 'Bayside High'. De hoofdpersoon in deze serie is Zack Morris (Mark-Paul Gosselaar), die regelmatig in de problemen komt. Hij trekt zijn vrienden én hun directeur hier in mee, wat voor hilarische fragmenten zorgt.

Saved By The Bell is echt een feel good serie waar je niet bij na hoeft te denken. Het zijn geen spannende afleveringen, ze zijn simpelweg heel erg leuk en hebben een hoog lachgehalte. Gegarandeerd dat je regelmatig met een glimlach op je gezicht zit te kijken. 

Beverly Hills, 90210 
90210 ken je wellicht wel (een spin off van Beverly Hills, 90210), maar de originele serie vind ik zelf toch tien keer leuker. Deze serie speelt zich af rond een groep tieners die wonen in de chique wijk Beverly Hills en naar de West Beverly Hills High School gaan.

Ook dit is echt een feel good serie, een béétje een voorganger op Gossip Girl; alleen dan niet zo fashionable. Wat je dus wel ziet in deze serie is veel geflirt, high school drama en ook wederom een beetje humor!

Grease 2
De eerste Grease film heb je ongetwijfeld wel gezien -en zo niet; je weet wat je te doen staat-, maar wist je dat er ook een tweede film is? Hij is niet met dezelfde acteurs maar speelt zich wel af op Rydell High!

In Grease 2 volgen we Michael Carrington, wie nieuw is op Rydell High School. Hij valt hier als een blok voor Stephaie Zinone, de populairste dame van de meidenkliek 'The Pink Ladies'. Om bij haar in de smaak te vallen moet hij zichzelf een geheel nieuw imago aanmeten en dat lukt!

Hoewel ik hem persoonlijk niet zo leuk vind als de originele Grease film (wat vaak zo is met films waar een vervolg op komt) is hij wel even vermakelijk. Als je Grease leuk vond kan ik je zeker aanraden deze ook te bekijken!

Sixteen Candles
Deze film richt zich op de zestiende verjaardag van Samantha. Haar familie is haar verjaardag vergeten omdat zij allemaal druk zijn met de bruiloft van haar zus. Ze gaat aardig gedeprimeerd naar school, waar ook niemand zich lijkt te herinneren dat ze jarig is. Samantha is verliefd op Jake -de populairste jongen van school-. Hij komt hierachter en ondanks dat hij al een relatie heeft is hij geïnteresseerd in Samantha. Hij bezorgt haar daarom een dag om nooit meer te vergeten, ondanks dat het niets met haar verjaardag te maken heeft.

Sixteen Candles is echt een klassieker als het gaat om meidenfilms; deze moet je gewoon gezien hebben. Grote kans dat je hem al eens hebt gezien, maar ik hoor ook vaak genoeg mensen die deze nog nooit hebben gezien. Op je lijstje dus!

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke series en films, maar dit zijn toch wel mijn absolute aanraders! Ik ben heel erg nieuwsgierig geworden welke 'oude' film of serie jij erg leuk vindt.

'' Wat is jouw favoriete, oude serie?

4 opmerkingen

  1. Ik wist helemaal niet dat er twee Grease films waren! Ik ga deze ook zeker kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, BH90210, daar was ik echt verslaafd aan! Grease 2 vond ik ook een hele leuk film.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. jahh ik spaarde toen die kauwgompapiertjes van BH90210 (daar zat dan zo'n sticker in, helemaal verslaafd). Growing pains, Full house en later Heartbreak high met Anita en Drazic zijn toch wel mijn favorieten.

    BeantwoordenVerwijderen