Pink Gellac - Mijn ervaring

Ik ben nog nooit naar een nagelstudio geweest om mijn nagels te doen, ik doe het namelijk eigenlijk altijd zelf. Toen ik een jaar of tien was begon ik met het kopen van nagellak en het dagelijks lakken van mijn nagels. Op mijn twaalfde leerde ik mijzelf vervolgens acryl- en gelnagels met verlenging te zetten en vanaf dat moment was ik fan. Omdat nagels met verlenging met mijn werk niet handig meer zijn draag ik de afgelopen jaren alleen nog gewone nagellak én gellak op mijn eigen nagels. Wat betreft dat laatste kreeg ik de kans om de producten van Pink Gellac te proberen. Een vergelijkbare kit als die van Sensationail -waar ik regelmatig over schrijf-, alleen dan net even anders. Ik testte deze naturlijk maar al te graag voor jullie uit en deel mijn ervaring vandaag met jullie!

Ik ontving de starterkit van Pink Gellac, tezamen met drie kleurtjes. Ik besloot om de kit uit te testen met de kleur Vintage Nude.

Wat zit er in de starterkit?
- 1 Primer
- 1 Kleur gellac
- 1 Pink Gellac LED Lamp
- 1 Pink Gellac Base2
- 1 Pink Gellac Ultra Shine
- 1 Nagelvijl
- 1 Orange Woodstick
- 10 Remover Pockets
- 10 Cleaner Pockets

Hoe werkt het?
Het zetten van je eigen gelnagels -at home- is heel eenvoudig. Neem als eerste je Orange Woodstick (bokkepootje) en druk hier zachtjes je nagelriemen mee naar achteren. Doe dit niet te hard, je nagelriemen geven zelf aan hoe ver ze kunnen zonder dat je hiermee je huid beschadigd. Vervolgens begin je met het opruwen van je nagels door het vijlen met de nagelvijl. Gebruik de roze kant om je nagels op te ruwen én te zorgen dat er zich geen vuil meer op je nagels bevindt. De grijze kant gebruik je om je nagels in vorm te vijlen.

Wanneer je nagels in vorm zijn gevijld pak je een Cleaner Pocket en maak je hiermee je nagels schoon. Zorg dat er geen vuiltjes meer op je nagels zitten voordat je daadwerkelijk begint met de gelmanicure.

Mocht je het fijn vinden kun je beginnen met de primer, al kun je deze stap volgens Pink Gellac ook overslaan. Ik vind dit uit ervaring wel fijn, zonder primer blijft gel bij mij namelijk niet lang zitten. Nadat je de primer hebt aangebracht -deze hoeft niet onder de lamp- begin je met de Pink Gellac Base. Hiervan breng je één laagje aan, waarna Pink Gellac aangeeft hem 15 seconden onder de lamp te moeten houden. Omdat de lamp alleen piept bij 30 seconden en uitgaat na een minuut houd ik ze er 30 seconden onder, dit vind ik makkelijker dan zelf te moeten tellen.


Nadat je de Pink Gellac Base aan hebt gebracht is het tijd om je favoriete kleurtje aan te brengen. Ik koos voor de kleur Vintage Nude, een nudekleur met een roze ondertoon. Ik vind de kleur er bij mijn huidskleur heel erg mooi uitzien en ben ook zeker tevreden over de dekking. Twee laagjes zijn bij dit kleurtje voldoende. Deze laagjes doe je steeds 60 seconden onder de lamp, net zo lang tot de lamp dus uitgaat.

Nadat we dit hebben gedaan is het tijd voor de Pink Gellac Ultra Shine. Deze hard je ook weer 60 seconden uit onder de lamp, waarna je manicure bijna klaar is! Gebruik nog een cleaner pocket om het plakkerige laagje weg te halen & voila. You're ready to go.

Mijn nagels zien er prachtig uit na het aanbrengen van deze manicure, al merk ik na een aantal dagen dat mijn nagels echt toe zijn aan een nieuwe manicure. Mijn nagels groeien van zichzelf heel snel en daardoor merk ik dat de randjes snel los gaan laten.

Het verwijderen gaat gelukkig erg makkelijk. Je opent de Remover Pocket, vouwt deze als het ware om je nagel heen en laat deze er een minuutje of vijf omheen zitten. Daarna pak je je bokkepootje, schuif je deze onder de gellak en wip je de gel er als het ware zo af. Dit gaat heel eenvoudig!

Wat vind ik er van?
Al met al ben ik tevreden over Pink Gellac wat betreft het gemak en de kleuren. Het aanbrengen gaat snel -ik ben er zo'n twintig minuutjes mee bezig, al doe ik het natuurlijk maandelijks en heb ik er redelijk wat ervaring mee-. De houdbaarheid is bij mijn nagels helaas niet heel lang, ook de tweede keer wanneer ik de set gebruik blijft het iets minder dan een week mooi.

Je shopt de Pink Gellac Starterkit nu voor €66.00, wat ik heel netjes vind. Een losse kleur schaf je al voor slechts €12.00 aan.

'' Heb jij Pink Gellac al eens geprobeerd?


*Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen. Lees hier mijn disclaimer.

4 opmerkingen

 1. Ik vind Sensationail zelf fijner maar deze kleur ziet er wel mooi uit!

  Liefs Teresa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie kleur! Ik heb zelf de kit van Sensationail en ben daar heel blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schattig kleurtje! Leuke review. Ik ben wel benieuwd geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. echt hele mooie kleuren ik heb ook een hele collectie!

  BeantwoordenVerwijderen