Terapy - Elly Zitzak

Als het gaat om houding zit het in mijn lichaam niet helemaal lekker. Ik heb voornamelijk veel problemen met mijn nek, waar we tot nu toe nog geen oorzaak van hebben gevonden. Ondanks dat is het natuurlijk wel mogelijk om de pijn die dit met zich mee brengt te verminderen. Dit kan simpelweg door jezelf niet in vreemde of onprettige houdingen te wurmen. Zo werd ik benaderd door Terapy of ik een zitzak van hen wilde proberen. Ik heb mijn zitzak inmiddels uitgebreid geprobeerd en deel vandaag mijn ervaring met jullie!

Om te beginnen leek een korte inleiding mij handig, want wie of wat is Terapy? Terapy maakt verschillende zitzakken die zich ieder aanpassen aan je lichaam. Op deze manier wordt je lichaamsgewicht verdeeld en wordt de druk op je wervelkolom verlicht. Dit zorgt er voor dat je erg lekker kunt ontspannen terwijl de houding ook nog eens goed voor je lichaam is!

Met name bij één van mijn favoriete dingen om mee te ontspannen -een boek lezen- loop ik vaak tegen problemen aan. Ik kan niet lang in dezelfde houding zitten zonder dat mijn spieren zich aan gaan spannen en pijn beginnen te doen. Ik besloot daarom de zitzak tijdens mijn vakantie in het zonnetje te zetten en hem uitgebreid te gaan proberen.

Na een uurtje te hebben gelezen kwam ik tot de conclussie dat ik dit toch wel erg lekker vond zitten. Ik besloot hem toen naar binnen te verhuizen en probeerde hem daar opnieuw. Ondanks dat dit ook prima zit vind ik het wel echt een dingetje om buiten te gebruiken. En dat is misschien niet de meest logische plek maar hey; het gaat allemaal om comfort, toch?

Ik ontving van Terapy een grijze zitzak en dit is de Elly variant. Er zijn nog vijf andere soorten, echter wordt de Elly als het paradepaardje van Terapy benoemd. Logisch dus dat ik deze mocht gaan testen! Deze zitzak is maar liefst 100 x 80 x 50 cm en is naast in grijs ook nog in heel veel andere kleuren te verkrijgen.

Hoe werkt Elly? Je kunt de zitzak in zijn normale houding gebruiken (dan is het gewoon een langwerpige vorm) óf je kunt hem rechtop zetten. Sla dan één punt in om een 'zitvlak' te maken en ga hier dan op zitten. Zelf gebruik ik het liefst een combinatie tussen deze twee, ik leg hem op zijn zij en dan op één punt. Dit is voor mij echt een heerlijke methode om hem te gebruiken.

Al met al; Elly is echt een fijne zitzak! Je kunt hem op je eigen manier gebruiken én je kan hem ook helemaal naar stijl 'ontwerpen' in een kleur die jij leuk vindt.

Terapy Elly Zitzak - €129.00
'' Zou een zitzak iets voor jou zijn?

13 opmerkingen

 1. Dit is echt super slim voor buiten! Ik vind een zitzak super chill maar binnen vind ik het niet mooi staan. In de zomer is dit buiten echt lekker om in te chillen. Thanks voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind zitzakken op zich echt ontzettend chill, alleen zou ik niet weten waar ik hem moet neergooien. Zijn deze weerbestendig of moet je hem elke avond naar binnen brengen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze tuin heeft meerdere overkappingen, dus ik laat hem daar droog onder staan. In de regen zou ik hem echter niet laten staan, dat trekt er namelijk wel echt doorheen.

   Verwijderen
 3. Wat leuk, ik heb hem ook! Ik gebruik hem dus voornamelijk alleen maar binnen haha. Ik vind 'm heel fijn om op tv te kijken, en mijn vriend vond hem zo fijn dat 'ie hem heeft ingepikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super leuke zitzak, ik vind niet alle zitzakken altijd even lekker zitten. Maar deze ziet er wel erg comfortabel uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb dit nog niet eerder geprobeerd, maar het klinkt erg fijn! Ik kan ook erg slecht stil zitten tijdens het lezen, vooral omdat ik snel last krijg van mijn schouders en nek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vervelend is dat hé! Ik kan hier absoluut in genieten met een boekje.

   Verwijderen
 6. Dat lijkt me zo fijn zitten!! Als ik er eenmaal in zit, dan zal ik niet gauw op staan denk ik haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ook serieus helemaal verslaafd aan de mijne!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijke zitzakken, zo blij dat wij ze ook in huis hebben.

  BeantwoordenVerwijderen