Boek Review | James Patterson - Moordspel

Ondanks de vele boeken die hij heeft geschreven heb ik nog niet eerder een boek van James Patterson gelezen. Op de een of andere manier trokken de verhaallijnen mij in eerste instantie niet zo, zo ook met zijn nieuwste boek  'Moord spel'. Het lezen van de achterkant maakte mij nog niet gelijk enthousiast, al besloot ik toch om het boek aan te schaffen. Nieuwsgierig of het boek mij toch is bevallen? Lees dan snel verder!

'' Er is een seriemoordenaar actief in de straten van Manhattan. Zijn slachtoffers lijken totaal willekeurig te zijn, het enige wat hen verbindt is de speelkaart die de moordenaar bij hen achterlaat. De kaart lijkt steeds te verwijzen naar zijn volgende doel. De moordenaar, die al snel De Speler wordt genoemd, houdt de politie gevangen in een verlammend gokspel dat door de hele stad wordt gevolgd.

Inspecteur Elizabeth Needham, die het onderzoek leidt, blijkt een onverwacht volhardende tegenstander, en ze vindt haar bondgenoot in professor Dylan Reinhart. Samen moeten zij het verband vinden tussen de slachtoffers voor De Speler zijn laatste kaart uit handen geeft.'' - bol.com


Goed, laten we beginnen met de schrijfstijl in dit boek; wat een fán-tas-tische manier van schrijven. De hoofdstukken hebben maximaal vier pagina's en lezen daardoor vlot achter elkaar weg. Door deze korte hoofdstukken heb je namelijk de neiging om toch nog even een extra hoofdstuk te lezen. Het resultaat? Het boek is niet meer weg te leggen.

Het feit dat ik het boek niet meer weg kon leggen komt niet alleen door deze korte hoofdstukken, het komt ook simpelweg omdat vrijwel ieder hoofdstuk eindigt met een spannende zin of gebeurtenis; je wilt dan toch verder lezen om te zien wat het boek je zal brengen.

Vanaf hoofdstuk 1 was ik verkocht en dat is echt een wonder. Ik ben -bijna- nóóit vanaf het eerste moment enthousiast, al zorgde de hoofdpersoon -Dylan Reinhart- er voor dat ik dat wel was. Hij is op een charmante manier een tikkeltje arrogant en dat maakt hem érg leuk. Persoonlijk houd ik daar namelijk wel van.

Naast dat Dylan een charmante jongeman is, is ook inspecteur Elizabeth Needham niet ongezellig. Ze heeft een sterk karakter en naarmate het boek vordert merk je dat er een goede band tussen het tweetal gecreeërd word; dit maakt het boek net even wat hartelijker en zorgt voor vloeiende hoofdstukken tussen de tweetallen.

De verhaallijn in dit boek is gelijk duidelijk en volgt zichzelf op gedurende het boek. Het is niet zo dat er opeens vreemde, niet kloppende plottwisten in het boek voorkomen. De verhaallijn klopt én heeft een ijzersterk einde. De laatste move van De Dealer is zo slim bedacht dat je er de rillingen van krijgt.

Kortom; Moordspel is een hele spannende, weldoordachte thriller. Hij is overigens niet alleen geschreven door James Patterson, dit is in samenwerking met een co-auteur gedaan. Ik hoop dat er nog een vervolg komt met Elizabeth Needham & Dylan Reinhart in de hoofdrol; ik kan namelijk niet wachten en zou hem gelijk weer aanschaffen. Ik kan je dit boek dan ook absoluut aanraden.

Auteur: James Patterson
Taal: Moordspel
Pagina's: 448 pagina's
Uitgeverij: Cargo

'' Heb jij al iets van James Patterson gelezen?

4 opmerkingen

 1. Ik heb volgens mij 2 boeken van hem staan, maar nog nooit iets van hem gelezen. Toch eens doen, want hoor goede verhalen en is zeker wel mijn genre.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toevallig ben ik nu op vakantie en op zoek naar boeken om te lezen. Deze ga ik dus even op mijn e-reader downloaden! Heel benieuwd namelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit boek lijkt me heel spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Teresa Palm08-09-2018 14:31

  Wat een tof boek lijkt mij dit. Je hebt hem heel spannend omschreven.

  Liefs Teresa ♥

  BeantwoordenVerwijderen