Hoe loop je gemakkelijk op hoge hakken

Als ik op hakken loop krijg ik bijna altijd -minstens- één van de volgende vragen te horen: loop je altijd op hakken, krijg je geen zere voeten, hoe houd je het vol? Vragen die naar mijn mening een voor de hand liggend antwoord hebben, maar waar het antwoord schijnbaar toch niet voor iedereen even begrijpelijk is. Mijn voeten doen vrijwel geen pijn wanneer ik hakken draag en voelen voor mij doorgaans als een paar sneakers. Nieuwsgierig naar mijn tips om ook comfortabel op hakken door het leven te gaan? Lees dan snel verder!

Mocht je nu denken; héy, had je dit artikel niet al eens geschreven? Klopt! In 2015 publiceerde ik het artikel 'My tips to walk in high heels comfortable'. Hierin deelde ik een aantal tips met jullie, al heb ik inmiddels wat extra tips en trucjes voor jullie. Mochten deze je niet helpen, lees dan ook zeker mijn artikel uit 2015!

Tip 1. DURF.
Op hakken lopen is niet iets wat iedereen gelijk als de beste kan. Durven is echter de eerste, belangrijke stap in het proces. Als je het niet durft gaat het hem ook niet worden. Dan ga je je onprettig voelen tijdens het dragen van hakken en straal je dit uit. DURF, met hoofdletters. Als iets goed voelt zul je merken dat het ook een stuk gemakkelijker gaat. Het geeft niet als je een keer een misstapje zet, dat doen we ook allemaal wel eens met platte schoenen.

Tip 2. De dikte van je hak.
Soms lees ik wel eens 'hoe dikker de hak, hoe gemakkelijker hij loopt'. Hmm, dat dacht ik ooit ook. Hoe dikker de hak echter, hoe onhandiger hij ook is om mee te slepen. Een dikkere hak geeft meer steun, dat klopt, je moet echter ook meer opletten dat je je hak goed optilt en er niet over struikelt. Ik heb een paar laarsjes met een dikke blokhak en vind deze toch een stuk minder lekker lopen dan naaldhakken. Om te beginnen met oefenen zou ik een mooie hak nemen die er tussen in zit. Eentje van een centimeter -of twee- maar zeker niet veel dikker. 

Tip 3. Platformen
Dit is weer wel een voor de hand liggende tip waar ik het helemaal mee eens ben. Een platform zorgt er namelijk voor dat je hak in verhouding kleiner wordt. Dit scheelt zo weer een centmeter of zelfs twee, makkie!

Tip 4. Bandjes
Heb je een open schoen? Zorg dan voor een schoen met een dikker bandje. Hoe dikker de bandjes over je tenen, hoe meer steun en comfort je schoen je geeft. Open schoenen met een dun bandje kunnen echt killing zijn; voorkom deze pijn met een dikker bandje! Zeker wanneer je nog niet zo gewend bent aan het lopen op hakken is dit een must.
Tip 5. Kleine stapjes
Tijd voor het echte lopen! Mijn beste tip; kleine stapjes. Je wilt geen grote stappen zetten en je evenwicht verliezen; onderuit gaan is niet prettig. Als je een kleine stap zet is er minder 'loze' ruimte waarin je evenwicht verloren kan gaan. 

Tip 6. Spiegel
Zet een spiegel neer en kijk hoe je op hakken loopt. Probeer je zelfverzekerd te voelen en straal dit ook uit. Als je in de spiegel ziet dat je loopje er goed uit ziet zul je die zelfverzekerdheid ook snel genoeg voelen. Oefenen voor de spiegel vond ik vroeger erg handig!

Tip 7. OEFENEN
Oh en nog even. De smoes 'Ik kan niet op hakken lopen' werkt écht niet. We konden ook allemaal niet lopen bij onze geboorte maar dat hebben we ook geleerd. Oefenen, oefenen, oefenen. Lekker cliché, maar if you can dream it, you can do it!

Dat oefenen hoeft overigens niet alleen op straat; het kan ook in huis of in je tuin. Stofzuig ermee, schoonmaak ermee. Probeer eens al je dagelijkse activiteiten uit te voeren op hakken. Een goede oefening vind ik!

In gevallen waar je hakken gewoon niets vind ben ik het overigens helemaal met je eens; draag dan lekker platte schoenen. Wij vrouwen hoeven echt niet iedere dag op hoge hakken rond te paraderen, het is maar net waar je smaak ligt. Zelf vind ik dit prachtig en draag ik ze hierdoor graag, maar ook met sneakers zie je er net zo mooi uit! 

Ik ben heel nieuwsgierig of jullie graag op hakken lopen, of dat je toch meer een sneakerpersoon bent!

10 opmerkingen

 1. De tip van de plateauzolen ga ik zeker proberen!

  Liefs ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fortunately I can walk in nearly every kind of heels :)
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke tips! Ik draag heel graag hakken en het is inderdaad een kwestie van oefenen als je het nog niet kan. Vroeger waren er voor mij ook geen redenen om platte schoenen aan te doen, maar sinds ik graag naar hardstyle feestjes ga, draag ik daar toch wel Nikes; anders is het niet te doen voor mijn voeten. Verder heb ik er eigenlijk nooit last van als ik hakken draag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou het heel graag willen, maar ik krijg echt heel veel pijn in mijn voeten helaas. Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is echt een kwestie van wennen! Oefenen, oefenen en dan voelt het heel snel minder pijnlijk. :)

   Verwijderen
 5. Oke, ik heb nog nooit op haaldnakken gelopen. Misschien moet ik het inderdaad eens durven! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan echt niet op hakken lopen! Doe mij maar sneakers! En anders een klein blokje, dat kan nog haha :)

  BeantwoordenVerwijderen