Nieuwe Kneipp Lipbalsems

Ondanks dat de weersvoorspellingen deze week vrijwel iedere dag boven de twintig graden liggen vind ik dat het lekker koud mag blijven. Van dat weer waarbij je je lekker warm aan kunt kleden en de lipbalsems weer uit de lade kan trekken om droge lippen te voorkomen. Over lipbalsems gesproken; Kneipp lanceert drie nieuwe lipbalsems waarvan ik er vandaag twee voor jullie review!

Een tijdje had ik even wat minder van Kneipp gehoord, al ontving ik afgelopen week opeens weer twee pakketjes van dit merk. Eén pakketje met de World of Fragrances kaars en geurstokjes die ik eerder deze week al reviewde én een pakketje met deze nieuwe lipbalsems.

De nieuwe lipbalsems zijn er in maar liefst drie geuren;
- Amandel-Candelilla
- Elderberry-Sheabutter
- Cupuaçu-Nut-Vanilla

Bij het lezen van het persbericht over deze nieuwe lipbalsems werd ik gelijk nieuwsgierig; ze zeggen namelijk dat de lipbalsems een depot-effect hebben. Wat dat inhoud? Wist ik ook niet! Gelukkig legt Kneipp het ons uit; de textuur zorgt er na het aanbrengen voor dat de hydratatie beetje bij beetje wordt afgegeven, gedurende een langere periode. Hierdoor zouden je lippen dus een lange tijd gehydrateerd moeten aanvoelen!

Of dat ook daadwerkelijk zo is? Ja! Ik testte afgelopen week de Cupuaçu-Nut-Vanilla lipbalsem en ik ben héél erg enthousiast geworden. De geur is allereerst heel aangenaam -hij ruikt naar een zachte, romige vanille- en daarnaast zorgt hij er inderdaad voor dat mijn lippen een paar uur lang gehydrateerd blijven. Zolang ik niet eet blijft de lipbalsem eigenlijk aanwezig en hoef ik hem niet snel bij te werken.

Ook de Elderberry-Sheabutter ruikt heerlijk, al is deze een stuk zoeter. Hij ruikt naar een combinatie van allerlei rode vruchten, een beetje een fristi idee! Op dit moment spreekt de Cupuaçu-Nut-Vanilla mij iets meer aan (die is net wat rustiger) al vind ik ze allebei een geslaagde geur hebben.

Overigens ook niet onbelangrijk; de verpakking. De verpakking van de Kneipp lipbalsems is recyclebaar -goed voor de natuur!- en ziet er ook simpelweg prachtig uit. De huls in houtlook voelt heel natuurlijk aan -geen eenvoudig plastic- en geeft een mooi contrast aan de gekleurde doppen. Deze zien er heel natuurvriendelijk uit!

Mocht je ook nieuwsgierig zijn geworden naar deze nieuwe lipbalsems van Kneipp kan ik je aanraden een kijkje te nemen in de winkel; ze zijn vanaf nu verkrijgbaar bij onder andere ETOS.

Kneipp Lipbalsem - €5.99 per stuk.
'' Welke geur is jouw favoriet?


Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen. Lees hier mijn disclaimer.

10 opmerkingen

 1. Oeh mooie foto's! De producten lijken mij ook erg fijn.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit lijken mij hele fijne lipbalsems.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw mooie foto's! Ik ben echt benieuwd naar deze lipbalms.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze lippenbalsems klinken echt top. Ik vind het ook superleuk dat die verpakkingen zo natuurlijk zijn. Is Kneipp dierproefvriendelijk?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kneipp zegt zelf van niet!
   https://www.kneipp.com/nl_nl/over-kneipp/hoe-we-werken/vragen/dierproeven/

   Verwijderen
 5. Mooie foto's en toffe verpakking zeg, klinkt goed!

  BeantwoordenVerwijderen