Aromaesti Lava Rock Maskers

Sinds ik de laatste tijd weer steeds meer maskers voor mijn blog ontvang ben ik weer helemaal dol op het testen hiervan. Zo ontving ik van de webshop Met Olijf twee maskers van het merk Aromaesti; een merk waar ik nog niet eerder producten van had geprobeerd. Ik testte de afgelopen tijd twee Lava Rock maskers en deel mijn ervaringen vandaag met jullie!
Het eerste masker dat ik uit koos is het Aromaesti Lava Rock Zuiverend Gezichtsmasker. Dit is een kleimasker die je huid -volgens de website- direct verbeterd. Talg wordt meteen geabsorbeerd, onzuiverheden worden vrijgemaakt van overtollig talg en de huid krijgt weer de ruimte om te ademen. Dat klinkt goed; tijd om te testen of het masker ook daadwerkelijk zo fijn is!

Allereerst vind ik het ontzettend handig dat dit masker in tubevorm is. Dit vind ik makkelijk voor het opbergen én het is daarnaast ook nog eens heel hygiënisch. De tube is vormgegeven met een eenvoudige afbeelding van een lavasteen met daarbij het logo van Aromaesti.

Een eenvoudig maar mooie vormgeving. Het masker is precies hetzelfde; eenvoudig aan te brengen met een mooi resultaat. Ik breng het masker het liefste aan met een kwast om deze extra egaal te verspreiden. Daarna laat ik het twintig minuten intrekken voordat ik het masker er voorzichtig afspoel met lauw warm water. Ik merk dat mijn huid na het afspoelen ontzettend zacht aanvoelt en er heel erg egaal uit ziet. Mijn poriën zijn volledig schoon en zorgen voor een frisse look.

Het enige nadeel wat ik aan dit masker kan verzinnen is het feit dat het keihard opdroogt. Het is een kleimasker en zodra je hem er wat langer op hebt zitten merk je dat het masker wat begint te trekken. Met het afwassen verdwijnt dit trekkerige gevoel gelukkig al snel weer, dus erg veel last heb je er al met al niet van! Ik ben absoluut tevreden over dit masker.

Aromaesti Lava Rock Zuiverend Gezichtsmasker - €12.95
Het tweede masker wat ik uitkoos is het Aromaesti Lava Rock Hydraterend Gezichtsmasker. Dit masker komt in tegenstelling tot voorgaand masker in een potje en is een heel stuk dunner. Dit masker kun je het beste met je vingers aanbrengen om daarna liggend in te laten trekken. Omdat de vloeistof ontzettend dun is kan het anders eenvoudig van je gezicht af lekken; dat zorgt voor troep en daar hebben we ongetwijfeld allemaal geen zin in.

Ik gebruik dit masker daarom het liefste als ik een relaxt bad neem; dan heb ik er alle tijd voor om hem netjes aan te brengen en maakt het niet uit als ik er wat mee smeer. Natuurlijk trekt ook dit masker van zelf in, na een minuutje of vijf heb je er geen last meer van dat hij zo van je gezicht af loopt. Even hard als het andere masker wordt hij niet, al vind ik dat zelf geen probleem.

Ook na het afwassen van dit masker -deze hoef je slechts tien minuutjes in te laten trekken- voelt mijn huid zacht aan. Mijn poriën zijn zeker schoner, al merk ik dat ik het effect van het andere masker toch fijner vind. Wat ik wel heel erg fijn vind is het feit dat dit masker kalmerend is. Een kleimasker is wat heftiger voor de huid -zeker wanneer je een gevoelige huid hebt- en dit masker kun je zelfs meermaals per week gebruiken zonder de huid te irriteren.


Al met al ben ik over beide maskers erg enthousiast. Ik wissel ze lekker af en merk dat mijn huid ook erg enthousiast wordt van deze maskers. Ik heb de maskers nu meermaals geprobeerd en merk dat beide verpakkingen nog erg vol zitten; met de tube kan je zeker een keer of tien en met de pot schat ik een keer of zes te kunnen. Als je dan kijkt hoe voordelig de maskers geprijsd zijn vind ik het een hele goede deal!

'' Hoe vaak per week gebruik jij een gezichtsmasker?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

6 opmerkingen

 1. Klinkt goed! Het masker in de tube zou ik ook wel willen proberen. Ik gebruik denk ik om de week een gezichtsmasker, zou het veel vaker moeten doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekker! Bij mij schiet het er ook wel eens in, maar de laatste tijd heb ik zoveel lekkere maskers om te testen dat ik het veel meer doe. :)

   Verwijderen
 2. Wat een fijne review zeg, lekker uitgebreid. De maskers lijken mij beide fijn. Als ik moet kiezen zou ik voor de tube gaan!

  Liefs Teresa ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat eerste masker lijkt me heerlijk, ik hou wel van dat soort maskers. Wel jammer dat 'ie zo keihard wordt! Slim om het tweede masker in bad te gebruiken. Die lijkt me overigens ook top.

  BeantwoordenVerwijderen