Boek Review | Iconic - Megan Hess


Naast fictieve boeken heb ik ook een flinke collectie wat betreft tafelboeken. Van die boeken die prachtig zijn voor de sier; om lekker door heen te bladeren en inspiratie uit op te doen. Wat betreft fashiongerelateerde boeken heb ik er inmiddels een heel aantal. Sinds de laatste paar jaar ben ik een groot fan geworden van Megan Hess; des te blijer was ik toen ik haar nieuwste boek mocht ontvangen. Vandaag deel ik hem met jullie; Megan Hess - Iconic.

Megan Hess ken je ongetwijfeld al als je net als ik een beetje een beauty- en of fashionlover bent. Deze dame maakt de meest prachtige fashionillustraties en werkt hierbij samen met zo ongeveer alle grote merken. Denk aan Tiffany & Co., Dior, Chanel etcetera.

Megan bracht al een heel aantal boeken uit, waaronder ik zelf Parijs en Coco Chanel heb. Recentelijk bracht ze zelfs haar eerste kinderboek -Claris, the chicest mouse in Parijs- uit. Haar nieuwste toevoeging aan haar fashionserie is Iconic; een ode aan de Italiaanse mode ontwerpers.

Om te beginnen is de cover van het boek natuurlijk weer prachtig. Je ziet gelijk dat het om een boek van Megan gaat en sluit daarbij dan ook perfect aan bij alle voorgaande uitgaves. Het boek heeft verder ook dezelfde grootte -en ongeveer dezelfde dikte-, waardoor het een prachtig vervolg is.

Dit boek van Megan is niet zozeer een leesboek, want hoewel er informatie in staat over de designers zijn het veelal illustraties. Ik verbaas me iedere keer weer over de prachtige creaties die Megan Hess weet over te brengen in haar illustraties; ze is absoluut mijn favoriete fashion illustrator op dit moment.

Zeker richting de Feestdagen is dit nieuwe boek een topper; je maakt er menig fashion liefhebber dolgelukkig mee. In Iconic neemt Megan je mee op een onvergetelijke reis langs iedere ontwerper, waarbij ze een klein stukje over hun geschiedenis en betekenis voor de Italiaanse modecultuur verteld. De verbluffende illustraties maakt het plaatje helemaal compleet; een prachtig boek om door te bladeren.

Auteur: Megan Hess
Taal: Nederlands
Pagina's: 192
Uitgeverij: Kosmos

'' Heb jij al een boek van Megan Hess? 

Dit artikel bevat een product die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

6 opmerkingen

  1. Ik ben dol op de illustraties en boeken van Megan Hess. Deze kende ik nog niet en staat nu op mijn wensenlijstje :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat een prachtige foto's! Ik vind het boek er super mooi uitzien.

    BeantwoordenVerwijderen