Boek Review | Josie Silver - Een dag in december


Toen ik 'Een dag in december' van Josie Silver in de boekhandel zag liggen kon ik het niet laten om een exemplaar mee te nemen. Ik kreeg hem cadeau van mijn moeder en kan je zeggen dat ik er absoluut van heb genoten! Nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan snel verder!

''Een dag in december van Josie Silver is een onvergetelijk liefdesverhaal voor de liefhebbers van de boeken van Jojo Moyes en Nicholas Sparks. Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het leven is geen romantische film, toch? Maar dan, op een besneeuwde decemberdag, ziet ze vanuit de bus een jongen bij de halte van wie ze voélt dat hij de ware is. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment... en dan rijdt de bus door. Ze denkt dat ze de jongen nooit meer tegen het lijf zal lopen. Maar een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar tijdens kerst voor aan de nieuwe liefde van haar leven. En dat is… de jongen van de bushalte. Vastbesloten om hem te laten gaan, gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft?''  - bol.com

Laten we beginnen met de cover! Normaal gesproken ben ik geen fan van boeken waar mensen op de cover staan, echter werkt het bij dit boek wel heel erg goed! Een dag in december heeft een fantastische cover waarmee je lekker op de bank wilt kruipen. Met een dekentje, een kop thee en een rol biscuits.

Maar niets is minder waar, want ondanks dat het boek 'Een dag in december' heet, gaat het eigenlijk vrijwel niet over deze heerlijke kerstmaand. Als je de cover ziet, de titel en de achterkant leest verwacht je dat wel, wat ik toch een tikkeltje jammer vond. In het boek ging de tijd heel erg snel voorbij en lees je een periode van tien jaar weg in 416 bladzijdes. Wat mij betreft had dat iets minder gemogen en had het einde beter wat langer kunnen zijn.

Maar dat ter zijde; het blijft een onwijs leuk boek. Het boek is geschreven vanuit twee personages (Laurie en Jack) die elkaar op een dag -in december- vluchtig vanuit de bus zien. Vanaf dat moment zijn ze hoteldebotel en gebeuren er een reeks omstandigheden waardoor hun relatie toch een stuk moeilijker lijkt dan ze vooraf hadden verwacht.

Langzaam aan merk je hoe de twee steeds meer naar elkaar toegroeien én ook uit elkaar groeien. Het is een mooie combinatie van vriendschap en liefde; en dat in een periode van tien jaar. Het is leuk om te zien hoe beide karakters hun levens opbouwen, je voelt je hier door de korte hoofdstukken snel bij betrokken.

Wat betreft die korte hoofdstukken; wat ben ik dol op boeken met hoofdstukken van maar een paar pagina's lang. Je leest hier heel gemakkelijk 'nog even één hoofdstuk' verder, waardoor je uiteindelijk binnen een paar uur het hele boek uit hebt.

Als je op zoek bent naar een gezellig, schattig liefdesverhaal is 'Een dag in december' echt iets voor jou. Het duurt niet lang om in het boek te komen en voordat je het weet heb je hem alweer uit. Een makkelijk boek om weg te lezen die ik zeer vermakelijk vond!

Auteur: Josie Silver
Taal: Nederlands
Pagina's: 416
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

'' Wat is het laatste boek dat jij hebt gelezen?

3 opmerkingen

  1. Oh deze cover is mooi zeg! Het lijkt mij een heel leuk boek. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooh my! Dit is echt een boek voor mij! Love it :D

    BeantwoordenVerwijderen