Flower and Spice Day & Night Duo


Nieuwe merken ontdekken is één van de dingen die ik het leukste vind aan bloggen. Elke keer weer kom ik in aanraking met de meest fantastische producten en merken die ik eerder nog helemaal niet kende. Zo heb ik er vandaag weer één; Flower and Spice. Ik testte hun nieuwste product; het day & night duo. Nieuwsgierig naar mijn ervaring? Lees dan snel verder.

De inspiratie achter de organic skincare van Flower and Spice? Dit is een 100% natuurlijke huidverzorgingslijn, gemaakt in Zwitserland. Deze collectie bevat essentiële oliën van specerijen en bloemen om de huid optimaal te kunnen voeden en verzorgen. De collectie bestaat uit drie intelligente formules met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Deze zorgen samen voor een gladde, zachte huid en een gezonde glow.

Twee van deze drie producten mocht ik ontvangen, namelijk; de Soothe and Repair Daily Moisturiser en het Midnight Beauty Revitalising Serum. Deze zijn normaal gesproken ook in full size te koop, al heb je ook een handige 'travel' set. Persoonlijk gebruik ik deze niet voor het reizen, maar is het juist een handige manier om uit te zoeken of de producten iets voor je zijn. Je hoeft zo namelijk niet gelijk het volledige bedrag uit te geven voor het full size product!

Laten we beginnen met de vormgeving! De producten van Flower and Spice zijn eenvoudig vormgegeven met wit en zwart; eenvoudig maar toch klassiek. Ik vind dit soort mooie combinaties altijd strak en fris staan op mijn kaptafel. Ik ben er dol op!


Tijd om te kijken of ik ook zo dol ben op de producten zelf! Ik begin met het testen van de Soothe and Repair Daily Moisturizer. Dit product wordt omschreven als een rijke moisturizer boordevol voedzame en beschermende ingrediënten.

Klinkt goed, en dat is hij ook daadwerkelijk! Ik heb met crèmes niet snel een 'wauw' gevoel, maar met deze crème had ik dat wel. Hij is zijdezacht, smeert heel erg gemakkelijk uit en trekt -omdat hij vrij dun is- snel in de huid. Hij heeft een hele subtiele geur (een combinatie van crème en rozen) en is gelukkig totaal niet overheersend. Daar was ik in eerste instantie namelijk wel een beetje bang voor.

Het tweede product dat ik testte is het Midnight Beauty Rich Revitalising Serum; een magische formule voor de nacht. De crème die ik net beschreef is een product wat ik dagelijks gebruik, zo'n serum daar in tegen gebruik ik niet snel. Ondanks dat maakte dit product mij des te nieuwsgieriger!

Dit serum bevat voedzame ingrediënten die gedurende de nacht werken. Zo krijgt je huid een mooie gloed en ontwaak je met een gladde huid. Klinkt goed! Dit product voelt bij het aanbrengen een beetje vettig, wat eigenlijk een tijdje duurt. Vlak voordat ik in slaap val voelt mijn huid nog steeds vettig aan, wat ik niet zo prettig vind. De volgende dag is dit gelukkig ingetrokken en voelt mijn huid inderdaad zijdezacht aan, alsof ik een lekker masker heb gebruikt.

Maar of ik het vettige gevoel fijn genoeg vind voor dit effect? Nee, ik ben niet zo'n fan van de olie achtige substantie. Ik denk dat dat heel erg persoonlijk is, ik kan mij namelijk heel erg irriteren aan kleine dingen zoals kriebelende kaartjes in kleding, een trekkende huid of een vettige laag op mijn huid. Mocht je daar niet zo'n moeite mee hebben zoals ik is dit absoluut een aanrader, want het effect was er zeker naar. Ik merkte hierdoor ook dat mijn foundation die dag heel mooi en egaal aan kon worden gebracht.

Al met al kan ik zeker zeggen dat ik enthousiast ben over dit duo. De crème blijf ik zeker gebruiken, het serum laat ik voor nu eventjes links liggen. Wellicht dat ik het over een tijdje nog weer probeer en anders kan ik er vast iemand anders heel erg blij mee maken; fijn is hij namelijk zeker.

Flower and Spice Day & Night Duo - €72.00
'' Heb jij al eens iets van dit merk geprobeerd?


Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.


6 opmerkingen

 1. Doordat m'n huid zo vet is, gebruik ik zelden een serum. Zelfs als ik het 's nachts laat intrekken, is m'n huid de dag erop nog vettig. De crème klinkt heel erg goed! Danig aan de prijs, dat wel. Hopelijk is hij een beetje zuinig in gebruik. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat balen zeg! De crème is tot nu toe lekker zuinig, ik gebruik hem nu een weekje dagelijks en er is nog amper te zien dat ik hem gebruikt heb.

   Verwijderen
 2. Jammer dat het zo duur is, anders zou ik het zeker willen proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij is inderdaad wat aan de prijzige kant, maar hij doet zeker goed zijn werking :)

   Verwijderen
 3. Ik gebruik een nu een van Philosophy die mij goed bevalt. Wellicht dat ik deze daarna eens een kans geef, maar hij is wel heel prijzig inderdaad...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben benieuwd of je hem gaat proberen! Philosophy is inderdaad ook altijd fijn.

   Verwijderen