Marius Fabre - 1900 Marseillezeep


Zeep; een standaard product wat we -bijna- allemaal dagelijks gebruiken. Ik zelf ben dol op zepen en varieer hier graag mee; foaming handzepen, vloeibare handzepen of blokjes zeep. Van die laatste soort ontving ik onlangs een erg leuk pakketje. Ik ontving namelijk drie van de Marius Fabre 1900 Marseillezepen; tijd om dit -voor mij- nieuwe merk te gaan proberen!


Nieuwe merken proberen vind ik zoals jullie weten fantastisch. Wanneer dit een merk is wat ook nog niet ontzettend bekend is vind ik dat nóg leuker; zo kan ik namelijk anderen ook kennis laten maken met dit merk. Marius Fabre is zo'n merk waar ik nog nooit van had gehoord.

Marius Fabre bestaat daar in tegen al wel ontzettend lang; al sinds 1900 maken zij producten met respect voor de mens en het mileu. Al hun producten zijn uitsluitend op basis van plantardige oliën gemaakt én bevatten ook geen kleurstof. Al hun producten hebben een recyclebare verpakking én zijn biologisch afbreekbaar; score!

Maar zijn de producten ook daadwerkelijk fijn? Dat is ten slotte ook niet geheel onbelangrijk. Ik ontving drie 1900 Marseillezepen in de geuren; Lavendel, Sandalhout en Verbena. Drie geuren die ik ieder erg lekker vind. Bij deze zepen is dat ook weer het geval; wat zijn ze heerlijk! Ze ruiken precies zoals de omschrijving en geven een hele frisse indruk. Mijn favoriet? Sandal!

De geuren zijn goed, maar het uiterlijk? Mijn zeepje waren door de post helaas wat beschadigd op de hoeken waardoor ze net even wat minder mooi zijn. Als dat niet was gebeurd had ik ze helemaal fantastisch gevonden; het is namelijk echt een hele traditionele vormgeving. Simpel, strak en toch aantrekkelijk genoeg om hem te willen gebruiken. Deze groene kleur geeft het een vintage uitstraling; weer eens wat anders dan alle hippe zeepvormen.

In gebruik vind ik de zepen ook heerlijk. Ik gebruik momenteel de Verbena zeep (ik vind het zonde om ze allemaal tegelijk te gebruiken) en die bevalt mij uitstekend. Hij schuimt lekker, wast mijn handen zoals hij dat moet doen én laat ook nog eens een lekkere geur achter. Wat wil je nog meer?

Ik ben zeker enthousiast over de zepen van Marius Fabre en kan niet wachten om nog meer producten van dit merk uit te gaan proberen! Mocht je ook nieuwsgierig zijn geworden; neem dan zeker eens een kijkje op de website van skinessence. Zij zijn de eerste in Nederland die de Marius Fabre 1900 serie in zijn geheel aanbieden.

Marius Fabre 1900 Marseillezeep - €4.45
'' Welke geur lijkt jou het lekkerste?


Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

9 opmerkingen

 1. Klinkt als leuke en niet al te duren zeepjes! Passen goed bij mijn nieuwe stijl denk ik.

  Groetjes,

  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sandalhout lijkt mij een heerlijke geur!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Teresa Palm02-01-2019 08:34

  Wat een mooie, vintage vormgeving! De geuren lijken mij erg lekker.

  Liefs Teresa

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit klinken als fijne zeepjes! Leuke webshop ook, die kende ik nog helemaal niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh I love zeep! Wat een geweldige webshop <3 Ze hebben echt een aantal heerlijke geuren.

  BeantwoordenVerwijderen